Контент

Сирна закуска Мандаринки

Порцій: 4-6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: приготування 15 хвилин, очікування 40 хвилин

Опис

Перш ніж подавати цю закуску, переконайтеся, що гості тверезі — бо ще почнуть чистити мандаринки! І буде весело, адже наші мандаринки — не фрукти, а...сирна закуска, дуже смачна, оригінальна та новорічна!

Така симпатична та незвичайна страва неодмінно створить за столом новорічний настрій! Закуска у вигляді мандаринок — точно цікавіше, ніж салат:)

Спробуйте!

Інгредієнти:

На 7 штук:

  • 1 плавлений сирок «Дружба»;
  • 50 г твердого сиру («Голландський»);
  • 2 невеличких варених яйця;
  • 1 столова ложка сметани чи майонезу;
  • дрібка солі, чорного меленого перцю;
  • 1 зубок часнику;
  • 2-3 середні варені морквини;
  • гвоздика та листочки зелені для оздоблення.

Інструкція:

Миємо моркву та ставимо варитися, а тим часом готуємо сирну масу. Тремо на великій тертці плавлений та твердий сир і яйця, додаємо сіль, перець за смаком та сметану і добре вимішуємо, щоби вийшла однорідна маса, яка гарно ліпиться. Якщо маса розсипається — треба додати ще трошки сметани.

Оскільки заготовки для “мандаринок” треба заморожувати, зручно спочатку викладати їх на лоток від заморожених продуктів. А щоби не примерзли, покладіть лоток у бутербродний пакетик. Змоченими у воді руками ліпимо “мандаринки” та викладаємо на лоток чи тарілку, яка вміститься у морозилку. Зверху краще надіти ще пакетик, аби сирні кульки потім не пахли морозилкою. Ставимо у морозильну камеру на 30-40 хвилин.

Тим часом морква вже зварилася до м'якості (перевіряємо кінчиком ножа). Заливаємо її на кілька хвилин холодною водою, аби легше було чистити. Тоді очищуємо моркву та тремо на дрібній тертці.

Дістаємо заготовки з морозилки. Руки змащуємо олією, набираємо трохи моркви та формуємо на долоні морквяний млинець.

Загортаємо у нього сирну кульку та викладаємо на гарну тарілочку.

Прикрашаємо мандаринки хвостиками із гвоздики та листочками із петрушки.

Веселих та смачних свят!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів