Сирне печиво Гусячі лапки!
Опис
Улюблене з дитинства сирне печиво Гусячі лапки — хто ж не знає цей простий рецепт смачних й швидких ласощів до чаю! Та ще й корисних — бо, якщо дитина не хоче їсти сир, то смачне печиво з сиром точно захоче! М'яке, ніжне, запашне, печиво “Гусячі лапки” дуже просто готувати та швидко випікати. За півгодини у Вас буде смакота до чаю, з цих 30 хвилин на власне приготування треба всього 10, а решту печиво буде в духовці.
Люблю цей рецепт за його легкість, а також класно, що є куди пристосувати шматочок сиру, коли той занудьгував в холодильнику:)
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 75 г вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувачу
- дрібка солі
- 1 склянка борошна
- цукор 2-3 столові ложки
Інструкція:
Розімніть виделкою сир із розм'якшеним вершковим маслом.
Просійте борошно, додайте розпушувач та сіль, можна для аромату ванілін на кінчику ножа чи півпакетика ванільного цукру.
Замісіть м'яке сирне тісто.

Склянкою виріжте кружальця.
Кожне притрусіть цукром.
І складіть навпіл.
Тоді ще раз притрусіть цукром та складіть, це вже вчетверо.
Втрете притрусіть цукром чи вмочіть у блюдце із ним, та викладіть на деко, застелене пергаментом. Щоб печиво не прилипло, попередньо змастіть пергамент тонким шаром олії.
Поставте деко в розігріту духовку. Випікайте сирне печиво за 180 С упродовж 20-25 хвилин, до золотистого кольору.
Можна посипати сумішшю цукру з корицею, печиво буде ще більш запашне. Або імбирним чи ванільним цукром та різних смаків та пахощів!
Готове печиво Гусячі лапки викладаємо на тарілку...
Й можна смакувати!