Сирне печиво Гусячі лапки!
Опис
Улюблене з дитинства сирне печиво Гусячі лапки — хто ж не знає цей простий рецепт смачних й швидких ласощів до чаю! Та ще й корисних — бо, якщо дитина не хоче їсти сир, то смачне печиво з сиром точно захоче! М'яке, ніжне, запашне, печиво “Гусячі лапки” дуже просто готувати та швидко випікати. За півгодини у Вас буде смакота до чаю, з цих 30 хвилин на власне приготування треба всього 10, а решту печиво буде в духовці.
Люблю цей рецепт за його легкість, а також класно, що є куди пристосувати шматочок сиру, коли той занудьгував в холодильнику:)
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 75 г вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувачу
- дрібка солі
- 1 склянка борошна
- цукор 2-3 столові ложки
Інструкція:
Розімніть виделкою сир із розм'якшеним вершковим маслом.
Просійте борошно, додайте розпушувач та сіль, можна для аромату ванілін на кінчику ножа чи півпакетика ванільного цукру.
Замісіть м'яке сирне тісто.
![розкачайте тісто розкачайте тісто](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/12/pechyvo-husiachi-lapky-5.jpg)
Склянкою виріжте кружальця.
Кожне притрусіть цукром.
І складіть навпіл.
Тоді ще раз притрусіть цукром та складіть, це вже вчетверо.
Втрете притрусіть цукром чи вмочіть у блюдце із ним, та викладіть на деко, застелене пергаментом. Щоб печиво не прилипло, попередньо змастіть пергамент тонким шаром олії.
Поставте деко в розігріту духовку. Випікайте сирне печиво за 180 С упродовж 20-25 хвилин, до золотистого кольору.
Можна посипати сумішшю цукру з корицею, печиво буде ще більш запашне. Або імбирним чи ванільним цукром та різних смаків та пахощів!
Готове печиво Гусячі лапки викладаємо на тарілку...
Й можна смакувати!