Контент

Новорічний кекс із мандаринами та ягодами

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 25 хвилин, випікання 45 хвилин

Опис

Пропоную Вам простий рецепт смачного та цікавого кексу до новорічного столу.

Цей кекс без молока та сметани, а також без вершкового масла - тісто на олії та соку помаранчів.

У кексі також є шматочки мандаринів та зимова ягода журавлина, тому він гарно пасуватиме до новорічного меню.

Можна додати ще й заморожені вишні, чорниці та інші ягоди.

Інгредієнти:

На форму 22 см з отвором:
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 60 мл олії
  • 150 мл помаранчевого чи мандаринового соку
  • 2 склянки борошна
  • 2 чайні ложки розпушувачу
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1-2 мандарини
  • жменя журавлини, вишні, чорниці

Інструкція:

Ягоди можна брати свіжі (журавлина) чи заморожені (вишня, чорниці).

Склянка 200 мл. Це 130 г борошна, або 200 г цукру, або 200 мл рідини. Тож нам треба 260 г борошна, пів склянки цукру, 3/4 склянки соку. Сік краще віджати зі свіжих цитрусових, але задля економії коштів та часу можна купити готовий.

Мандарини миємо, очищуємо від шкірки, ділимо на часточки, які очищуємо від білих прожилок.

Поєднуємо в мисці яйця, олію та сік, перемішуємо та всипаємо цукор.

Збиваємо вінчиком чи добре перемішуємо.

Просіюємо борошно (пару ложок поки що залишаємо), додаємо розпушувач та сіль, знову перемішуємо.

Висипаємо решту борошна, а в нього — шматочки очищених мандаринів, вимиті та обсушені ягоди, заморожені ягоди (не розморожувати).

Перемішуємо та викладаємо в форму, змащену олією.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо за 180С 45 хвилин чи трохи більше — до сухої шпажки.

Готовий кекс викладаємо на тарілку.

Поки він вистигає, готуємо глазур: до цукрової пудри додаємо лимонний сік, розмішуючи до потрібної консистенції.

Поливаємо кекс глазур'ю.

Нарізаємо на шматочки та можна пригощатися!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. це дійсно справжній новорічний кекс) дякую за детальний і зрозумілий опис, обов"язково буду його пекти найближчим часом)

    • Ірино, я дуже рада, що Вам сподобався рецепт кекса! Новорічного Вам настрою та натхнення! 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів