Сирна пасочка зі згущенкою
Опис
Домашній сир, масло, сметанка, згущене та звичайне молоко – завдяки цьому багатству молочних продуктів сирна паска зі згущенкою виходить на смак ніжна, наче пломбір. У її складі нема сирих яєць, паску не потрібно запікати, готувати дуже легко та швидко.
Але їй необхідно настоятися, тож готувати цю сирну паску потрібно за добу до свята.
А ще спробуйте карамельну сирну паску із вареною згущенкою.
Інгредієнти:
- 600 г жирного домашнього сиру;
- 130 г сметани 25%;
- 130 г вершкового масла;
- 200 г згущеного молока;
- 3 столові ложки цукру;
- Дрібка ваніліну;
- 50 г родзинок;
- 50 г в'яленої вишні;
- Цукати для оздоблення.
Інструкція:
Родзинки промийте, залийте гарячої водою, хай настояться 5 хвилин, потім відтисніть родзинки від вологи. Масло дістаньте з холодильника, хай полежить півгодинки за кімнатної температури.
Сир протріть крізь дрібний друшляк або збийте блендером до ніжної однорідної маси. Додайте цукор та ванілін, розітріть.
Додайте розм’якшене вершкове масло, знов розітріть.
Додайте сметану та згущене молоко та добре перемішайте.
Всипте у сирну масу обсушені родзинки, вишню та знов перемішайте.
Викладіть у форму для паски зволожену марлю. Якщо спеціальної форми немає, можна взяти чисте відерце з-під продуктів, харчовий лоток. Викладіть сирну масу щільно, накрийте краєчками марлі, зверху поставте тарілочку, а на неї щось важке. Поставте це все у глибоку тарілку – та в холодильник на ніч або на 12 годин.
Вранці переверніть пачсочку на тацю, зніміть форму та марлю.
Прикрасьте цукатами.
Сирна паска зі згущенкою дуже смачна!