Сирна пасочка зі згущенкою
Опис
Домашній сир, масло, сметанка, згущене та звичайне молоко – завдяки цьому багатству молочних продуктів сирна паска зі згущенкою виходить на смак ніжна, наче пломбір. У її складі нема сирих яєць, паску не потрібно запікати, готувати дуже легко та швидко.
Але їй необхідно настоятися, тож готувати цю сирну паску потрібно за добу до свята.
А ще спробуйте карамельну сирну паску із вареною згущенкою.
Інгредієнти:
- 600 г жирного домашнього сиру;
- 130 г сметани 25%;
- 130 г вершкового масла;
- 200 г згущеного молока;
- 3 столові ложки цукру;
- Дрібка ваніліну;
- 50 г родзинок;
- 50 г в'яленої вишні;
- Цукати для оздоблення.
Інструкція:
Родзинки промийте, залийте гарячої водою, хай настояться 5 хвилин, потім відтисніть родзинки від вологи. Масло дістаньте з холодильника, хай полежить півгодинки за кімнатної температури.
Сир протріть крізь дрібний друшляк або збийте блендером до ніжної однорідної маси. Додайте цукор та ванілін, розітріть.
![розітріть сир з цукром розітріть сир з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-2.jpg)
Додайте розм’якшене вершкове масло, знов розітріть.
![додайте розм’якшене вершкове масло додайте розм’якшене вершкове масло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-3.jpg)
Додайте сметану та згущене молоко та добре перемішайте.
![додайте сметану та згущенку додайте сметану та згущенку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-4.jpg)
Всипте у сирну масу обсушені родзинки, вишню та знов перемішайте.
![додайте родзинки та цукати додайте родзинки та цукати](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-5.jpg)
Викладіть у форму для паски зволожену марлю. Якщо спеціальної форми немає, можна взяти чисте відерце з-під продуктів, харчовий лоток. Викладіть сирну масу щільно, накрийте краєчками марлі, зверху поставте тарілочку, а на неї щось важке. Поставте це все у глибоку тарілку – та в холодильник на ніч або на 12 годин.
![викладіть сирну масу у форму викладіть сирну масу у форму](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-6.jpg)
Вранці переверніть пачсочку на тацю, зніміть форму та марлю.
![сирна паска без сирих яєць сирна паска без сирих яєць](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-7.jpg)
Прикрасьте цукатами.
![як приготувати сирну паску як приготувати сирну паску](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-9.jpg)
Сирна паска зі згущенкою дуже смачна!
![сирна паска зі згущенкою без запікання сирна паска зі згущенкою без запікання](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2023/04/syrna-paska-zi-zhushchenym-molokom-11.jpg)