Швидка сирна паска з ірискою – вареною згущенкою
Опис
Ця сирна пасочка схожа на ніжний десерт, вона просто тане у роті, її дуже складно нарізати — краще їсти ложечкою. А головне, що за даним рецептом сирна паска без сирих яєць! Зате із вареним згущеним молоком, воно ж іриска! Дуже приємний бежевий колір, карамельний смак... хіба що, як на мене, трохи надто солодкий, але то як хто любить. Готується пасочка за пару хвилин: змішали все блендером — і готово! Правда, потім ще доведеться почекати до завтра, доки пасочка настоїться в холодильнику.
Якщо не маєте спеціальної форми для сирної паски — не проблема, підійде пластикове відерце з-під морозива, харчовий контейнер чи наіть квітковий вазон — звісно, чистий, або ж, краще, новий:)
Інгредієнти:
- 300 г сиру
- 200 г вареного згущеного молока
- 100 г вершкового масла
- 100 г сметани
- жменя родзинок
Інструкція:
Сир має бути якісний та свіжий, адже він не проходить термообробку; бажано домашній, краще жирний або середньої жирності. Масло теж справжнє, не спред, 73-82,5% жирності. Сметана 20%. Родзинки мені сподобалися золоті, вони гармоніюють із бежевим кольором пасочки, а втім, можна взяти курагу чи журавлину. Сухофрукти промийте та залийте гарячою кип'яченою водою, за кілька хвилин воду злийте.
Сир, розм'якшене за кімнатної температури масло, сметану та іриску поєднайте та збийте блендером до однорідності, родзинки відтисніть від вологи та всипте у сирну масу, перемішайте ложкою.
Форму вистеліть вологою марлею, щоб не було складок, викладіть щільно сирну масу, накрийте краями марлі, поставте зверху блюдце та якийсь вантаж — на зразок слоїку з огірками.
Усе це помістіть в глибоку тарілку та поставте в холодильник на ніч.
Накрийте форму тарілкою та переверніть, зніміть марлю. Сирна паска зі згущенкою готова!