Заливний пиріг із яйцями та цибулею

Порцій: 10   Час приготування: підготовка 25 хвилин, запікання 45 хвилин 24. 05. 2020 г.

Пропоную Вам простий, смачний, дуже весняний рецепт — заливний пиріг на кефірі із яйцями та цибулею! Готувати цей пиріжок легко та цікаво, а розлітається він за вечір.

Тісто для заливного пирога дуже схоже на тісто для оладок на кефірі, з тою різницею, що на пиріг воно трохи густіше.

Начинка у пирозі схожа на мій улюблений весняний салат із пір'ям цибулі та яйцем. До речі, начинка тут може бути найрізноманітніша: не лише зелена цибуля та варені яйця, але й, наприклад,тоненько нашаткована молода капуста, або фарш, обсмажений з ріпчастою цибулею; або ж смажені грибочки — печериці... Фантазуйте та печіть смаколики для своїх родин!

Адже смачною є не лише солодка випічка — я обожнюю ось такі солоні пироги.

Інгредіенти:

На форму 24 см:

  • 1,5 склянки кефіру (300 мл);
  • 2 невеликих яйця;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 0,75 чайної ложки соди;
  • 2 склянки борошна (260 г);
  • пучок зеленої цибулі;
  • 3 круто зварених яйця;
  • петрушка, кріп.

Процес приготування:

Відварюємо яйця для начинки. Пір'я зеленої цибулі ретельно миємо, струшуємо та обсушуємо на рушнику. Так само робимо із кропом та петрушкою. Бо, якщо покласти до пирога мокру зелень, він може трохи не пропектися й залишитися сируватим всередині.

Для тіста розтоплене вершкове масло вливаємо в миску, додаємо цукор, сіль та розмішуємо.

До кефіру всипаємо 3/4 чайної ложечки соди та перемішуємо.

Тут-таки вливаємо кефір із содою до миски з розтопленим маслом та швиденько перемішуємо.

В окремій піалці виделкою збиваємо яйця та вливаємо до миски.

Просіюємо туди ж борошно, спочатку півтори склянки (200 г), а тоді, як перемішаємо й побачити, що тісто досить рідке — можна додати ще півсклянки.

Тісто має трохи густішим, ніж домашня сметана.

Для начинки дрібно ріжемо зелену цибулю та яйця. Перемішуємо, солимо та перчимо за смаком.

Дно форми закриваємо пергаментом, промащеним олією. Стінки форми також змащуємо тонким шаром олії. Розподіляємо по дну форми половину тіста.

На тісто висипаємо начинку, залишаючи трохи вільного місця уздовж країв.

Зверху начинки розподіляємо другу половину тіста. Зручно викладати невеликими порціями та розподіляти ложкою або лопаткою. А ще зручніше викладати тісто з кондитерського пакета.

Ставимо пиріг до духовки, розігрітою до 180 С. Випікаємо 35-45 хвилин, орієнтуйтеся на Вашу духовку. Пиріг готовий, коли він пропікся всередині (перевіряємо дерев'яною шпажкою) та зарум'янився зверху.

Даємо пирогу трохи охолонути у формі, а тоді перекладаємо на тацю.

Нарізаємо заливний пиріг із яйцем та цибулею на порції та пригощаємося!

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.