Листкове тісто з сиром та зеленню
Опис
Кому теж до вподоби солона випічка, як мені? Приєднуйтесь — будемо пекти смачні “равлики” з листкового тіста із сиром та зеленню.
Обожнюю це поєднання — солоний сир та весняна зелень! Й у пиріжках, і у листкових виробах чудово смакує.
За цим принципом листкові завиванці можна зробити із солодким сиром та родзинками чи шматочками шоколаду.
Інгредієнти:
- 450 г листкового тіста
- 300 г сиру
- 1 яйце
- кріп, петрушка, зелена цибуля
- сіль за смаком
Інструкція:
Листкове чи листково-дріжджове тісто розморожуємо за кімнатної температури. Мені до вподоби львівське тісто фірми “Лімо”, а також “Рудь”. Зелень тим часом тримаємо п'ять хвилин у холодній воді, а тоді прополіскуємо під краном, струшуємо та обсушуємо на рушнику — аби до начинки не потрапила зайва волога. Для начинки змішуємо сир, подрібнену зелень, яйце та дрібку солі.
Трохи розвалкуємо тісто та розподілимо по ньому начинку, залишаючи 2-3 см вільними по краях. Згортаємо тісто з начинкою рулетом та нарізаємо на кавалки 1,5-2 см завтовшки.

Викладаємо завиванці на деко, застелене пергаментом, що змащений олією.
Ставимо до духовки, заздалегідь розігрітої до 200-220 С, та випікаємо 25-30 хвилин, до золотавого кольору.

Випічка із солоним сиром, кропом та іншою зеленню чудово смакує як до чаю, так і до перших страв.

Смачного!