Листкове тісто з сиром та зеленню

Порцій: 15   Час приготування: підготовка 15 хвилин, випікання 30 хвилин 20. 06. 2020 г.

Кому теж до вподоби солона випічка, як мені? Приєднуйтесь — будемо пекти смачні “равлики” з листкового тіста із сиром та зеленню.

Обожнюю це поєднання — солоний сир та весняна зелень! Й у пиріжках, і у листкових виробах чудово смакує.

За цим принципом листкові завиванці можна зробити із солодким сиром та родзинками чи шматочками шоколаду.

Інгредіенти:

  • 450 г листкового тіста
  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • кріп, петрушка, зелена цибуля
  • сіль за смаком

Процес приготування:

Листкове чи листково-дріжджове тісто розморожуємо за кімнатної температури. Мені до вподоби львівське тісто фірми “Лімо”, а також “Рудь”. Зелень тим часом тримаємо п'ять хвилин у холодній воді, а тоді прополіскуємо під краном, струшуємо та обсушуємо на рушнику — аби до начинки не потрапила зайва волога. Для начинки змішуємо сир, подрібнену зелень, яйце та дрібку солі.

Трохи розвалкуємо тісто та розподілимо по ньому начинку, залишаючи 2-3 см вільними по краях. Згортаємо тісто з начинкою рулетом та нарізаємо на кавалки 1,5-2 см завтовшки.

Викладаємо завиванці на деко, застелене пергаментом, що змащений олією.

Ставимо до духовки, заздалегідь розігрітої до 200-220 С, та випікаємо 25-30 хвилин, до золотавого кольору.

Випічка із солоним сиром, кропом та іншою зеленню чудово смакує як до чаю, так і до перших страв.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(0 голосів, у середньому: 0 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.