Контент

Смачні печені пиріжки із яйцями, сиром та зеленню

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 1,5 години, випікання 25 хвилин

Опис

Після Великодня теж гадаєте, що приготувати з варених яєць? 🙂

Можна, звісно, наварити зеленого борщу — та й туди. Але якщо яйця, скажімо, не вчора зварені?. Тоді найкращий варіант — додати яйця до начинки у випічку, де вони пройдуть додаткову термообробку. Тим більше, що весна — час свіжої зелені; цибуля та часник, квасок та кріп так пруть! А що може бути смачніше за печені пиріжки з яйцем та зеленню!

Ми з Вами вже готувати пиріжки із цибулею та яйцем з листкового тіста, нині ж пропоную спекти надзвичайно смачні пиріжки із сиром, яйцем та зеленню! Ці пиріжки - то дійсно щось неймовірне.

Я захоплююся випічкою вже років не менш як десять, але вперше спробувала настільки смачне тісто! М'якенькі, ніжні пиріжечки, та ще й з моєю улюбленою солоною начинкою з сиру та зелені... Це смакота, яку варто спробувати!..

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 30 мл води (2 столові ложки);
  • 3 столові ложки цукру;
  • 4 середніх яйця;
  • 170 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 1 чайна ложка солі.
  • Для начинки:

    • 200 г сиру;
    • 4-5 варених яєць;
    • пучок зеленої цибулі;
    • пучок кропу;
    • 2 столові ложки сметани;
    • сіль, мелений чорний перець за смаком.

    Інструкція:

    За півгодини дістаємо з холодильника яйця та масло, хай нагріються до кімнатної температури.

    Дріжджі для тіста кришимо в миску та розтираємо із однією столовою ложкою цукру. Вливаємо теплу воду, розмішуємо. Просіюємо пару столових ложок борошна, знов розмішуємо та залишаємо десь хвилин на 15 у теплі, аби дріжджі активувалися. Як побачите бульбашки — час додавати решту інгредієнтів. Кладемо до тіста 4 сирих яйця, м'яке вершкове масло, решту цукру (2 ст. л.), сіль, розмішуємо та потроху додаємо решту борошна, замішуючи тісто. Воно дуже приємне: м'яке, не липке та ніжне. Вимісивши тісто хвилин 5, накриваємо рушником та залишаємо на півгодини — той час, доки будемо готувати начинку для пирога.

    Для начинки яйця очищуємо та ріжемо кубиками. Зелень миємо та гарненько струшуємо, або обсушуємо на рушнику, тоді дрібно ріжемо. В мене на балконі росте зелена цибуля, а от кріп був лише заморожений. Я його трохи нагріла у микрохвильовці (не розморожуючи повністю, тільки щоб став не такий холодний) та додала до начинки. Вийшло цілком нормально. До яєць, подрібненої зелені, сиру додаємо пару ложок сметани, щоб начинка була не дуже крихкою та не розсипалася, сіль та мелений чорний перець за смаком.

    Перемішуємо начинку. Час ліпити пиріжечки!

    Розвалковуємо тісто 3-4 мм завтовшки, склянкою вирізаємо кружальця. Посередині кожного кладемо начинку. Заліплюємо пиріжки, як вареники. Викладаємо швом донизу на деко, застелене пергаментом, який змащено олією. Хай пиріжечки постоять під рушником в теплі з годинку, бо тісто дуже здобне, там багато яєць та жиру, тож йому треба час, аби підійти.

    Розігріваємо духовку до 170 С. Ставимо деко з пиріжками та випікаємо 25-30 хвилин, до сухої шпажки. За кілька хвилин до того, як пиріжки будуть готові, можна змастити їх збитим яйцем або жовтком із чайною ложкою молока — для блискучої скоринки. Втім, вони й так гарно рум'яняться.

    Хай пиріжки з яйцем, сиром та зеленню трохи вихолонуть — і можна пригощатися!

    Вони чудово смакують як самі по собі, так і з борщем/супом замість пампушок, і навіть з солодким чаєм!

    У відео трошки інший рецепт тіста

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (1 голос, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів