Контент

Йока – вірменська страва з лаваша

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

З лаваша можна приготувати чимало різних простих та смачних страв: різноманітні рулети, солоні та солодкі; запіканки на кшталт ачми; конвертики та трикутнички з сиром, смажені в яйці... Та наша найулюбленіша страва з лаваша — то вірменська йока, трикутна смажена смакота з яйцем та сиром всередині. Вона напрочуд легко та швидко готується та й так само миттєво з'їдається.

Взагалі-то, йока робиться з круглої тонкої лепішки — зручніше її готувати не з лаваша, а з тортильї. Круглі лепішки в крамницях відшукати складніше, ніж простий лаваш, але в супермаркетах, наприклад Сільпо, Копійці вони трапляються. Щойно мені до рук потрапляють такі штуки, зразу ж готую нашу улюблену йоку:) Втім, за бажання можна зробити і з квадратного чи прямокутного лаваша.

Інгредієнти:

  • 4 тонких круглих лаваша чи тортильї (чи не круглих);
  • 2 яйця;
  • шматочок сиру та (або) бринзи;
  • зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля;
  • трошки олії;
  • сіль та перець за смаком.

Інструкція:

Яйця збовтуємо виделкою у глибокій тарілці та змащуємо яйцем лепішку.

Посипаємо тертим сиром та бринзою.

А тоді подрібненою зеленню. Якщо сир солоний, можна не солити.

Пательню змащуємо тонким шаром олії та добре розігріваємо.

Загортаємо лепішку так, щоб вийшов трикутник.

Викладаємо на гарячу пательню та обсмажуємо до рум'яності з обох сторін.

Знімаємо на тарілку.

Подавати та їсти йоку треба неодмінно гарячою, тоді вона набагато смачніша!

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *