Йока – вірменська страва з лаваша

Порцій: 4   Час приготування: 10 хвилин 02. 05. 2020 г.

З лаваша можна приготувати чимало різних простих та смачних страв: різноманітні рулети, солоні та солодкі; запіканки на кшталт ачми; конвертики та трикутнички з сиром, смажені в яйці... Та наша найулюбленіша страва з лаваша — то вірменська йока, трикутна смажена смакота з яйцем та сиром всередині. Вона напрочуд легко та швидко готується та й так само миттєво з'їдається.

Взагалі-то, йока робиться з круглої тонкої лепішки — зручніше її готувати не з лаваша, а з тортильї. Круглі лепішки в крамницях відшукати складніше, ніж простий лаваш, але в супермаркетах, наприклад Сільпо, Копійці вони трапляються. Щойно мені до рук потрапляють такі штуки, зразу ж готую нашу улюблену йоку:) Втім, за бажання можна зробити і з квадратного чи прямокутного лаваша.

Інгредіенти:

  • 4 тонких круглих лаваша чи тортильї (чи не круглих);
  • 2 яйця;
  • шматочок сиру та (або) бринзи;
  • зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля;
  • трошки олії;
  • сіль та перець за смаком.

Процес приготування:

Яйця збовтуємо виделкою у глибокій тарілці та змащуємо яйцем лепішку.

Посипаємо тертим сиром та бринзою.

А тоді подрібненою зеленню. Якщо сир солоний, можна не солити.

Пательню змащуємо тонким шаром олії та добре розігріваємо.

Загортаємо лепішку так, щоб вийшов трикутник.

Викладаємо на гарячу пательню та обсмажуємо до рум'яності з обох сторін.

Знімаємо на тарілку.

Подавати та їсти йоку треба неодмінно гарячою, тоді вона набагато смачніша!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.