Йока – вірменська страва з лаваша
Опис
З лаваша можна приготувати чимало різних простих та смачних страв: різноманітні рулети, солоні та солодкі; запіканки на кшталт ачми; конвертики та трикутнички з сиром, смажені в яйці... Та наша найулюбленіша страва з лаваша — то вірменська йока, трикутна смажена смакота з яйцем та сиром всередині. Вона напрочуд легко та швидко готується та й так само миттєво з'їдається.
Взагалі-то, йока робиться з круглої тонкої лепішки — зручніше її готувати не з лаваша, а з тортильї. Круглі лепішки в крамницях відшукати складніше, ніж простий лаваш, але в супермаркетах, наприклад Сільпо, Копійці вони трапляються. Щойно мені до рук потрапляють такі штуки, зразу ж готую нашу улюблену йоку:) Втім, за бажання можна зробити і з квадратного чи прямокутного лаваша.
Інгредієнти:
- 4 тонких круглих лаваша чи тортильї (чи не круглих);
- 2 яйця;
- шматочок сиру та (або) бринзи;
- зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля;
- трошки олії;
- сіль та перець за смаком.
Інструкція:
Яйця збовтуємо виделкою у глибокій тарілці та змащуємо яйцем лепішку.
![взбовтуємо яйця та змащуємо лепішку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-2.jpg)
Посипаємо тертим сиром та бринзою.
![посипаємо тертим сиром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-3.jpg)
А тоді подрібненою зеленню. Якщо сир солоний, можна не солити.
![посипаємо лаваш зеленню](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-4.jpg)
Пательню змащуємо тонким шаром олії та добре розігріваємо.
Загортаємо лепішку так, щоб вийшов трикутник.
![згортаємо лепішку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-5.jpg)
![згортаємо лаваш](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-6.jpg)
Викладаємо на гарячу пательню та обсмажуємо до рум'яності з обох сторін.
![викладаємо Йоку на сковорідку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-7.jpg)
![обсмажуємо Йоку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-8.jpg)
Знімаємо на тарілку.
![перекладаємо Йоку на тарілку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2020/05/strava-z-lavasha-12.jpg)
Подавати та їсти йоку треба неодмінно гарячою, тоді вона набагато смачніша!