Контент

Листкові пиріжки із зеленою цибулею та яйцем

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Готове листкове тісто - справжня чарівна паличка для господарки, коли треба швидко зготувати щось смачненьке! Є безліч рецептів випічки із листкового тіста: як солодких, так і солоних виробів. Серед наших найулюбленіших - пиріжки із зеленою цибулею та яйцями. Це дуже весняний рецепт - доречно пекти такі пиріжки, коли з’являється багато свіжої зелені. А ще, коли після Великодня залишається багато варених яєць!

пиріжки з яйцем та цибулею

Часто листкове тісто називають слойоним тістом, але це неправильно. Адже в українській мові взагалі немає слова «слой», замість того кажуть «шар». А тісто правильно називається листкове, бо складається з безлічі тоненьких листів, прошарованих вершковим маслом. Завдяки цьому листкові вироби виходять пухкими.

Такі самі конвертики із листкового тіста можна робити з багатьма варіантами начинок: із яблуками, із солодким сиром та родзинками чи із солоним сиром та зеленню, як лаваш; зі смаженими грибами, із вишнями чи абрикосами. Фантазуйте, і кожного разу у Вашої родини буде смачна випічка до чаю! До речі, само солоні пиріжки чомусь напрочуд смачні із солодким чаєм з лимоном.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 3-4 яйця вкруту;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • Сіль за смаком.

Інструкція:

Листковому тісту треба дати розморозитися за кімнатної температури. Прискорювати цей процес у мікрохвильовій пічі не можна. А пока тісто відтає, відваримо кілька яєць вкруту та добре помиємо зелень. Духовку заздалегідь розігріємо до 200-220С, бо листкові вироби треба ставити до гарячої духовки.

листкові пиріжки з яйцем та цибулею

Яйця заливаємо холодною водою, хай постоять кілька хвилин - тоді легше буде очистити їх від шкаралупи. Очищені яйця ріжемо кубиками, зелену цибулю подрібнюємо. Змішуємо начинку, додаємо дрібку солі. Тісто ріжемо на квадрати, посередині кожного викладаємо начинку. Згортаємо навскоси, трикутником, та притискаємо пальцем тісто, відступивши на 1 см від краю. Тоді в пиріжків будуть гарні пухкі краєчки.

Викладаємо вироби на лист, застелений пергаментом. Щоб не пристали, можна злегка змастити папір олією, але не надто, бо тісто вже досить жирне. Ставимо до розігрітої духовки та випікаємо, допоки тісто стане золотавим, гарно розшарується та зробиться пухким.

смачні пиріжки з яйцем та цибулею

Готові листкові пиріжки із яйцем та цибулею викладаємо на тацю, хай трошечки прохолонуть, та можна пригощатися!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів