Контент

Пиріжки з листкового тіста з куркою

Порцій: 10-15  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 25 хвилин, випікання 20 хвилин

Опис

Спробуйте дуже цікавий та простий рецепт з листкового тіста - пиріжки з куркою! Точніше, навіть не пиріжки, а пиріжечки, бо вони малесенькі, дуже симпатичні, швидко печуться та розлітаються з тарілки так само швидко: як насіння!

пиріжки з листкового тіста з куркою

Цей рецепт вигадала моя мама, вона пече їх на свята та пригощає своїх колег по роботі й родичів. Пиріжків навіть з однієї пачки тіста виходить так багато, що вистачає на всіх!

листкові пиріжки з курятиною

Ці пиріжки незмінно викликають подив та захоплення гостей, такі вони гарненькі.

листкові пиріжки

А рецепт дуже легкий, до снаги навіть кулінару, який вперше в житті має справу із тістом. А результат Вас порадує!

інгредієнти для листкових пиріжків

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 1 куряче філе (половинка грудки);
  • 1 цибулинка;
  • Пучечок зелені (кріп, петрушка);
  • Сіль та перець за смаком, по дрібці того й іншого.

Інструкція:

Розморожуємо тісто, виклавши його на стіл в кухні за півгодини до приготування пиріжків. Тим часом готуємо начинку. Куряче філе треба помити, покласти в ходону воду та довести до кипіння, тоді першу воду злити й набрати нової і варити до готовності, додавши трошки солі.

Невеличку цибулину подрібнити та спасерувати на вершковому маслі чи олії. Тобто засмажувати не треба, досить довести до м’якості та легкої прозорості.

пасеруємо цибулю на вершковому маслі

Додати шматочки вареного філе, посолити та поперчити за смаком. Свіжу зелень добре помити та подрібнити, змішати з начинкою. Час розігріти духовку до 200С, бо листкові пиріжки потрібно ставити вже до розігрітої духовки.

додаємо філе зелень та спеції

З тіста склянкою вирізаємо невеличкі кружальця. Обрізки тіста можна зліпити та знов розкачати.

вирізаємо кружальця з тіста

По центру кожного викладаємо чайну ложку начинки.

викладаємо начинку

Гарно заліплюємо краєчки, як вареники.

формуємо невеличкі пиріжки

Застеляємо лист пергаментом, трошки змащуємо олією та викладаємо пиріжечки швом донизу.

викладаємо пиріжечки на пергамент

Ставимо лист із пиріжками до гарячої духовки посередині, та випікаємо десь 20-25 хвилин - оскільки вони маленькі, то й печуться швидко.

випікаємо листкові пиріжки

Ось які апетитні пиріжечки!

апетитні пиріжечки з курятиною

Висипаємо їх до тарілки та чекаємо кілька хвилин, хай охолонуть.

пиріжки з листкового тіста

Смачного!

пиріжки з куркою
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів