Пиріжки з листкового тіста з куркою
Опис
Спробуйте дуже цікавий та простий рецепт з листкового тіста - пиріжки з куркою! Точніше, навіть не пиріжки, а пиріжечки, бо вони малесенькі, дуже симпатичні, швидко печуться та розлітаються з тарілки так само швидко: як насіння!
Цей рецепт вигадала моя мама, вона пече їх на свята та пригощає своїх колег по роботі й родичів. Пиріжків навіть з однієї пачки тіста виходить так багато, що вистачає на всіх!
Ці пиріжки незмінно викликають подив та захоплення гостей, такі вони гарненькі.
А рецепт дуже легкий, до снаги навіть кулінару, який вперше в житті має справу із тістом. А результат Вас порадує!
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 1 куряче філе (половинка грудки);
- 1 цибулинка;
- Пучечок зелені (кріп, петрушка);
- Сіль та перець за смаком, по дрібці того й іншого.
Інструкція:
Розморожуємо тісто, виклавши його на стіл в кухні за півгодини до приготування пиріжків. Тим часом готуємо начинку. Куряче філе треба помити, покласти в ходону воду та довести до кипіння, тоді першу воду злити й набрати нової і варити до готовності, додавши трошки солі.
Невеличку цибулину подрібнити та спасерувати на вершковому маслі чи олії. Тобто засмажувати не треба, досить довести до м’якості та легкої прозорості.

Додати шматочки вареного філе, посолити та поперчити за смаком. Свіжу зелень добре помити та подрібнити, змішати з начинкою. Час розігріти духовку до 200С, бо листкові пиріжки потрібно ставити вже до розігрітої духовки.

З тіста склянкою вирізаємо невеличкі кружальця. Обрізки тіста можна зліпити та знов розкачати.

По центру кожного викладаємо чайну ложку начинки.

Гарно заліплюємо краєчки, як вареники.

Застеляємо лист пергаментом, трошки змащуємо олією та викладаємо пиріжечки швом донизу.

Ставимо лист із пиріжками до гарячої духовки посередині, та випікаємо десь 20-25 хвилин - оскільки вони маленькі, то й печуться швидко.

Ось які апетитні пиріжечки!

Висипаємо їх до тарілки та чекаємо кілька хвилин, хай охолонуть.

Смачного!
