Контент

Кабачкові оладки

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Ура! Сезон кабачків триває! Що Ви готуєте із цих чудових подарунків городу? Ікру? Смажені кружальця у борошні чи в яйці? Або ж кабачкові оладки чи млинці?

Я обожнюю всі ці страви! Хай дехто каже, нібито кабачки на смак як трава. Вони їх просто готувати не вміють! А ми зараз навчимо Вас, як посмажити смачні та ніжні кабачкові оладки!:)

Інгредієнти:

  • 1-2 кабачки
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 8 повних з вершечком столових ложок борошна чи панірувальних сухарів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі чи за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • олія для смаження

Інструкція:

Отже, нам треба чималенький кабачок чи парочка середніх-невеличких (довжиною 20 см, діаметром 5-6 см). Якщо кабачки молоді, можна не чистити, якщо ж шкірка вже жорстка, краще почистити. Тремо кабачки на тертушку з великими вічками. А ще швидше та легше перекрутити їх на м'ясорубці. Туди ж прокручуємо чи тремо очищену ріпчасту цибулину.

Кабачковий сік не зливаємо. Додаємо яйця, спеції та перемішуємо.

Тепер додаємо борошно чи сухарики та знов перемішуємо.

У кабачкове тісто вливаємо столову ложку олії та ще раз перемішуємо — щоб оладки не прилипали до пательні. Можна смажити!

Розігріваємо на пательні трохи олії — оладки не мусять плавати в ній, ще ж не фритюр:) Просто гарно змащуємо, аби не пристали, та добре розігріваємо. На гарячу пательню столовою ложкою викладаємо порції кабачкового тіста та смажимо на середньому вогні 2-3 хвилини, доки підрум'яняться знизу.

Обережно піддіваємо широкою лопаткою, бо кабачкові млинці дуже ніжні, та перевертаємо. Смажимо з другого боку.

Як оладки не хочуть триматися докупи та намагаються розвалитися — або ж трошки недосмажені й варто потримати ще, або ж треба додати трошки борошна. Тільки трішечки, щоб не стали надто тістяними. Адже найкраще в кабачкових оладках — саме їх ніжний овочевий смак.

Готові оладки перекладаємо на паперовий рушник чи серветку, щоб прибрати зайвий жир, а тоді — на тарілки.

Подавати кабачкові оладки гарно зі сметанкою. Смачного!

Так само можна смажити кабачкові млинці. Набір продуктів той самий, тільки викладаємо на там і там по 1 столовій ложці, а на центр пательні 2-3 столові ложки, й швиденько розмазуємо-розподіляємо, щоб вийшло тонке кружальце. Завтовшки десь 2-3 м, діаметром 12-15 см (як невеличка тарілка). Дуже великими млинці з кабачків робити не варто, щоби їх легко було перевертати.

Обсмажуємо млинці з двох сторін та складаємо один на другий. З кабачкових млинців можна робити багато смачненького: овочевий тортик, промазаний сметанкою із часником, кропом і сиром, або домашню шаурму із загорнутим у млинець відвареним курячим філе, помідорами, сиром та зеленню. Фантазуйте, смачного вам кабачкового Літа! :)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів