Контент

Фаршировані кабачки з рисом та фаршем

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 30 хвилин, тушкування 35 хвилин

Опис

Хто ж не знає про таку страву, як фаршировані кабачки? Це, мабуть, один з найпопулярніших, найпростіших та найулюбленіших рецептів літа, разом із фаршированим перцем, варениками з вишнею та баклажанною ікрою. Втім, і в фаршированих кабачків є свої нюанси, з якими страва вийде смачнішою!

Для фарширування найкраще підходять кабачки-цукіні. В них цупка шкірка, яку не варто очищати — навпаки, з неї, як з чашки, дуже зручно їсти ложкою кабачок та начинку. Білі кабачки також можна нафарширувати, але все ж у цукіні більш соковитий та пружний м'якуш. Для фарширування підійдуть навіть величенькі перестиглі кабачки із твердою шкіркою та насінням.

Найпростіша начинка для фаршированих кабачків — фарш та рис у пропорції 1:1. Фарш можна брати курячий чи свино-яловичий. За бажаннім можна додати до начинки цибулю з морквою, пасеровані на олії. Тоді буде ще смачніше.

Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок;
  • 300 г фаршу;
  • 300 г відварного рису;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець — дрібка.

Інструкція:

За бажанням — цибуля, морква, томат, зелень.

Готуємо відварний рис. 1 склянки вистачить на начинку, ще й на рисову кашу залишиться. Додаємо до промитого рису 2,5 склянки води, гарну дрібку солі та ставимо у каструльці з товстими стінками чи в сотейнику на середній вогонь. Як закипить, зменшуємо вогонь, зсуваємо кришку трохи вбік, щоб не тікав на плиту, перемішуємо та тримаємо на маленькому вогні, час від часу помішуючи, доки рис буде майже готовий. Якщо трошки твердуватий — можна вимкнути вогонь та почекати, доки крупа дійде до готовності. Щоби рис швидше вистиг, перекладемо необхідну кількість у тарілку.

Коли рис трохи вихолоне, змішуємо його із фаршем, додавши солі, перцю та ваших улюблених спецій.

Кабачки миємо та ріжемо на кружальця 2-3 см завтовшки. Ложкою виймаємо середину.

Наповнюємо кабачки фаршем з рисом а викладаємо у сотейник чи каструлю, на денце якої налита вода.

Можна викладати у 1 чи 2-3 шари, тоді верхні кабачки готуватимуться на пару.

Тушкуємо фаршировані кабачки на середньому вогні хвилин 25-30, допоки стануть м'якими. За хвилин 5 до готовності можна додати томатну пасту чи кетчуп (2-3 толові ложки), або полити зверху такою засмажкою, як для борщу (цибуля, терта морква обсмажені на олії із додаванням томату). Якщо фаршируєте молоді кабачки, в яких ніжна серединка без великих насінин, можна ці серединки не викидати, а додати до підливки — буде економно та смачно. Апетитного аромату страві додасть кріп чи лавровий лист.

Можна також замість фаршу додати до рису гриби, буде пісний варіант. Або ж замість рису змішати із фаршем гречку! Теж смачний та цікавий варіант. А як Ви фаршируєте кабачки?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів