Контент

Американський сливовий пиріг

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовга 15 хвилин, випікання 60 хвилин

Опис

Цей чудовий пиріг зі сливами дуже легко готувати та смачно наминати! Напрочуд ароматний, барвистий та ніжний, із соковитими фруктами — він втілює атмосферу пізнього літа із щедрими серпневими подарунками садів.

Рецепту вже чимало років, і в нього дуже цікава історія! Нині він відомий як Американський Сливовий Пиріг, або ж Сливовий пиріг в Ямочку (Dimply Plum Cake). Але спочатку то був Сливовий Торт (Plum Torte), авторства Маріан Берроуз, рецепт якого надрукувала газета The New York Times у 1983 році. Вам може зустрітися інформація, що вперше рецепт був опублікований у кулінарній книзі — і це також правда. Він вийшов водночас там і там... І здобув таку шалену популярність, що The New York Times за численними проханнями читачів друкував цей рецепт знов і знов, багато років поспіль. Редакцію завалювали листами з побажаннями повторити публікацію, і кожного року, коли достигали сливи, рецепт тріумфально з'являвся на сторінках газети. Але у 1989 році редактори вирішили, що то вже занадто, й заявили, що публікують рецепт востаннє. Причому великим шрифтом та з пунктиром довкола, щоби домогосподарки могли його вирізати та причепити на холодильник — та завжди мати в себе на кухні. Втім, читачі були обурені та вимагали, щоби публікації тривали. Тому редакції довелося вигадувати щось новеньке, і в 1991 році вийшов новий варіант пирога — на цей раз не тільки зі сливами, а ще й з яблуками та журавлиною.

А я пропоную Вам свій варіант — сливовий пиріг із абрикосами! Обожнюю це чудове поєднання кольорів: фіолетовий та помаранчевий. Саме воно, як кажуть дизайнери, сприяє творчому натхненню! А ще абрикоси та сливи — то дуже смачно. Тож нумо пекти свої варіації на тему славетного пирога зі сливами!

Інгредієнти:

На форму 24х24 см або круглу 24 см в діаметрі:

  • 200 г борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки кориці
  • 1/4 чайної ложки імбиру
  • 1/4 чайної ложки кардамону
  • 1/4 чайної ложки куркуми
  • на кінчику чайної ложки ванілін
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 4 столові ложки олії
  • 6-8 слив

Інструкція:

Отже, готуємо сливовий пиріг! Ви здивуєтеся, наскільки це просто.

Раз — поєднуємо сухі інгредієнти. Просіюємо в миску борошно, додаємо розпушувач та спеції, перемішуємо.

Два — поєднуємо рідкі інгредієнти: яйця, м'яке вершкове масло, олію та цукор.

Збиваємо міксером десь хвилину, отримуємо ніжні суміш, подібну до крему.

Три — поєднуємо суху та рідку суміші, перемішуємо.

Тісто виходить густіше, ніж сметана. Викладаємо його у форму, змащену маслом чи олією, розподіляємо рівним шаром.

Чотири — викладаємо половинки вимитих та обсушених слив (та абрикосів) на пиріг, злегка втискаючи в тісто.

П'ять — ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 С. Випікаємо до темно-золотистого кольору та сухої шпажки. В різних духовках час може різнитися. Мій пиріг випікався майже годину, але може вистачити й 35-45 хвилин. Якщо бачите, що він вже рум'яний, а серединка ще сира — накрийте форму листом пергаменту й продовжуйте випікати.

Готовий пиріг нарізаємо на порції та пригощаємося!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Добрый день,не знаю куда писать вам.у меня горе печаль,не могу нормально работать ,что с вашим сайтом на русском языке,не могу открыть!там же все мне нужные рецепты!!!!спасите и помогите!!!!

    • Доброго дня. Мій сайт припинив своє існування через росію. Його забанили. Але у мене є цей, український сайт. Тож користуйтеся рецептами із нього. Якщо вас цікавлять конкретні рецепти, яких тут наразі немає, пишіть - перекладу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів