Американський сливовий пиріг
Опис
Цей чудовий пиріг зі сливами дуже легко готувати та смачно наминати! Напрочуд ароматний, барвистий та ніжний, із соковитими фруктами — він втілює атмосферу пізнього літа із щедрими серпневими подарунками садів.
Рецепту вже чимало років, і в нього дуже цікава історія! Нині він відомий як Американський Сливовий Пиріг, або ж Сливовий пиріг в Ямочку (Dimply Plum Cake). Але спочатку то був Сливовий Торт (Plum Torte), авторства Маріан Берроуз, рецепт якого надрукувала газета The New York Times у 1983 році. Вам може зустрітися інформація, що вперше рецепт був опублікований у кулінарній книзі — і це також правда. Він вийшов водночас там і там... І здобув таку шалену популярність, що The New York Times за численними проханнями читачів друкував цей рецепт знов і знов, багато років поспіль. Редакцію завалювали листами з побажаннями повторити публікацію, і кожного року, коли достигали сливи, рецепт тріумфально з'являвся на сторінках газети. Але у 1989 році редактори вирішили, що то вже занадто, й заявили, що публікують рецепт востаннє. Причому великим шрифтом та з пунктиром довкола, щоби домогосподарки могли його вирізати та причепити на холодильник — та завжди мати в себе на кухні. Втім, читачі були обурені та вимагали, щоби публікації тривали. Тому редакції довелося вигадувати щось новеньке, і в 1991 році вийшов новий варіант пирога — на цей раз не тільки зі сливами, а ще й з яблуками та журавлиною.
А я пропоную Вам свій варіант — сливовий пиріг із абрикосами! Обожнюю це чудове поєднання кольорів: фіолетовий та помаранчевий. Саме воно, як кажуть дизайнери, сприяє творчому натхненню! А ще абрикоси та сливи — то дуже смачно. Тож нумо пекти свої варіації на тему славетного пирога зі сливами!
Інгредієнти:
На форму 24х24 см або круглу 24 см в діаметрі:
- 200 г борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки кориці
- 1/4 чайної ложки імбиру
- 1/4 чайної ложки кардамону
- 1/4 чайної ложки куркуми
- на кінчику чайної ложки ванілін
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 4 столові ложки олії
- 6-8 слив
Інструкція:
Отже, готуємо сливовий пиріг! Ви здивуєтеся, наскільки це просто.
Раз — поєднуємо сухі інгредієнти. Просіюємо в миску борошно, додаємо розпушувач та спеції, перемішуємо.

Два — поєднуємо рідкі інгредієнти: яйця, м'яке вершкове масло, олію та цукор.

Збиваємо міксером десь хвилину, отримуємо ніжні суміш, подібну до крему.

Три — поєднуємо суху та рідку суміші, перемішуємо.

Тісто виходить густіше, ніж сметана. Викладаємо його у форму, змащену маслом чи олією, розподіляємо рівним шаром.

Чотири — викладаємо половинки вимитих та обсушених слив (та абрикосів) на пиріг, злегка втискаючи в тісто.

П'ять — ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 С. Випікаємо до темно-золотистого кольору та сухої шпажки. В різних духовках час може різнитися. Мій пиріг випікався майже годину, але може вистачити й 35-45 хвилин. Якщо бачите, що він вже рум'яний, а серединка ще сира — накрийте форму листом пергаменту й продовжуйте випікати.

Готовий пиріг нарізаємо на порції та пригощаємося!
