Слойки з помідорами та моцарелою

Порцій: 6 штук   Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 30 хвилин 30. 08. 2020 г.

У мене з'явився новий улюблений рецепт, який можна назвати хітом цього літа — слойки з моцарелою та помідорами!

Напрочуд смачні та гарні, вони подобаються усім — і діткам, і бабусям, і дідусям, і друзям! А пекти ці слойки так просто та швидко, що я готувала їх вже 3 або 4 рази, й пектиму ще:) Бо обожнюю несолодку випічку, зокрема з сиром. А на городі цього року вродило багато помідорів чері, крихітних та симпатичних. Із ними такі слойки пекти найкраще! Втім, підійдуть і помідори сливки.

Найсмачніший варіант з тих, що ми пробували — листково-дріжджове тісто “Лімо” Львівського виробництва. “Рудь” також смачне, але щось я його давно не бачила в продажу. Пробувала також тісто з АТБ та Копійки, перше не дуже, а друге краще. Але все ж львівське сподобалося найбльше.

Інгредіенти:

На 6 штук:

  • 450 г листково-дріжджового тіста;
  • 150 г моцарели;
  • 1 невеличке куряче філе;
  • 8-10 помідорів черрі;
  • 1 яйце;
  • насіння льону, кунжуту.

Процес приготування:

Тісто розморожуємо за кімнатної температури, доки стане м'яким, а тим часом відварюємо половинку курячої грудки у підсоленій воді. Першу воду після закипання зливаємо, тоді набираємо знов та варимо вже до готовності.

Моцарелу нарізаємо кубиками, курку, коли трохи охолоне, ділимо на дрібні шматочки. Вимиті та обсушені помідори нарізаємо на половинки (чері) або четвертинки (сливки).

Якщо у Вас є форми для кексів, можна пекти слойки в них, виходить дуже гарно. Металеві формочки змащуємо олією, силіконові можна не змащувати (за винятком того, коли вони використовуються вперше). У формочки викладаємо квадратики листкового тіста, а на тісто — потрошку начинки: моцарелу, куряче філе та помідорчики. Можна заліпити краї тіста або залишити так. Змащуємо краєчки тіста збитим яйцем (або жовтком з 1 чайною ложкою молока) та посипаємо льоном чи кунжутом.

Якщо формочок нема — просто робимо конвертики ячи трикутнички та викладаємо на деко з пергаментом, що змащений олією.

Ставимо форми на деко та відправляємо в духовку, розігріту до 220С. Випікаємо слойки 20-25-30 хвилин, в електричній духовці вони будуть готові скоріше, ніж у газовій.

Готові слойки добре підіймаються, тісто стає яскраво-золотистого кольору.

Хай трошки охолонуть, тоді дістаємо слойки з формочок та викладаємо на тацю.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.