Швидке лечо з перцю та помідорів
Опис
Обожнюю страви з болгарського перцю! Навіть не знаю, що ж мені більш до вподоби: запечений перець із часничком, фарширований чи лечо! Мабуть, кожен рецепт гарний по-своєму.
Нині пропоную Вам простий та швидкий рецепт лечо з перцю та помідорів. Це спрощений варіант страви, втім, виходить дуже смачно! Рецепт лечо походить з Угорщини, де його традиційно подають як гарнір до м'ясних страв: ковбасок чи сосисок. Втім, ще не одна країна претендує на авторство цього популярного та улюбленого рецепту.
Українське лечо зазвичай готують з перцем, томатами, морквою, цибулею. Оригінальний варіант страви містить три неодмінних інгредієнти: солодкий перець, помідори та цибулю. Наш варіант-лайт без цибулі. Швидке лечо можна подавати як гарнір чи консервувати на зиму.
Інгредієнти:
- солодкий перець
- помідори
- олія
- вода
- томат чи соус
- сіль, цукор, спеції за смаком
- лавровий лист
Інструкція:
Точний пропорцій не вказую, бо їх можна варіювати на Ваш смак. Більше чи менше перців різного кольору — червоних, жовтих, зелених, - більше чи менше води, зважаючи на те, яку бажаєте консистенцію, за Вашим смаком сіль та мелений чорний перець, чи якісь інші приправи — куркума, наприклад, чи сушені трави; томатна паста, соус чи кетчуп — варіантів чимало. Я взяла 5 великих болгарських перців — жовтогарячі та червоні, три помідори — рожевий, червоний та жовтий; десь 1,5 столові ложки олії, близько склянки води, пару дрібок солі, дрібку цукру та курячої мівіни, повну столову ложку соусу “Кетча” - вийшла одна баночка з-під тієї ж Кетчі та ще мисочка на поїсти:)
Перець чистимо від хвостиків на насіння, миємо та ріжемо смужками.
Розігріваємо в глибокій пательні олію, викладаємо перець та бланшуємо на невеликому вогні під кришкою хвилин 10. Помішуйте та слідкуйте, аби не пригорів.
Помідори миємо, ріжемо шматочками та додаємо до перцю. Вливаємо трохи води та продовжуємо тушкувати, доки перець стане м'яким.
Додаємо спеції, соус та пару лаврових листів, перемішуємо та готуємо ще кілька хвилин.
Лечо з перцю та помідорів готове.
Можна зразу ж закатати його на зиму в стерилізовані банки або ж трохи охолодити й пригощатися так. Дуже смачно із картоплею, рисом та й просто з хлібом.
Смачного!