Контент

Сира ікра з баклажанів

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Це мій найулюбленіший рецепт з баклажанів! Обожнюю цю смачнющу ікру, можу їсти її просто ложкою з салатнику, із шматком хліба - ням-ням... Пам'ятаю, ще в дитинстві з нерепіння чекала серпня, коли настане сезон "синеньких", як лагідно називають баклажани в Херсоні, куди ми їздили щоліта, і можна буде смакувати баклажанною ікрою!

сира ікра з баклажанів

«Сирою» ця ікра називається тому, що, по-перше, в неї кладуть свіжі помідори та цибулю, а по-друге, ікра не проходить термообробку - її їдять у сирому вигляді.

баклажанна ікра

Тому таку ікру не закривають на зиму, для цього існують інші рецепти, наприклад, баклажанно-кабачкове рагу, яке ми з вами також невдовзі приготуємо.

інгредієнти для ікри з баклажанів

Інгредієнти:

  • 2 великі баклажани чи 4 маленькі;
  • 1 цибулина;
  • 3-4 середніх помідорів чи 2 величеньких;
  • 3-4 столові ложки духмяної олії;
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком.

Інструкція:

Баклажани миємо, очищуємо від хвостиків. Далі є два варіанти: відварити чи запекти їх. Якщо обираєте другий - загортаємо баклажани у фольгу, викладаємо на лист та запікаємо при 200С близько 40 хвилин. Потім охолоджуємо та очищуємо від шкірки.. Або відварюємо баклажани у киплячій підсоленій воді до м’якості, тоді заливаємо холодною водою, а через 5 хвилин відкидаємо на дуршлаг. Далі треба позбутися зайвої вологи, яка потрапляю у баклажани під час відварювання. Викладаємо їх на дошку, зверху кладемо другу дощечку та ставимо щось важке - наприклад, каструлю із водою чи банку із консервацією. Хай баклажани з півгодини постоять під пресом. Стають вони ось такі:

підготуємо баклажани

Тепер очистимо їх від тоненької, але жорсткою шкірки, та мілко посічемо ножем.

Подрібнені до стану пюре баклажани поєднуємо із дрібно нарізаною цибулею та помідорами, тертими на великій тертці (без шкірок).

змішуємо баклажани, цибулю та помідори

Перемішуємо, додаємо сіль та перець. Знов перемішуємо та пробуємо, чи не треба додати ще спецій. А вже тоді,коли Ви задоволені смаком, можна заправити іку з баклажанів запашною нерафінованою соняшниковою олією. Справа в тому, що, як спочатку заправити, то олія не дасть солі та перцю проникнути до овочів і весь час буде здаватися, що ікра несолона.

додаємо спеції та олію

Ще раз перемішуємо, прикрашаємо страву свіжою зеленню - і можна пригощатися! Цю чудову баклажанну ікру можна їсти просто так, ложкою, подавати до гарніру з картоплі чи намащувати на хліб. Особливо смачно із білим батоном.

рецепт ікри з баклажанів
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів