Салат з баклажанів, кабачків та перцю
Опис
Пропоную Вам спробувати смачну страву з баклажанів - овочеве рагу чи то салат, який називають ще лінивим рататуєм. Лінивим - бо на справжній рататуй овочі треба різати тонкими кружальцями та викладати віялом, а у даному рецепті - просто порізати та стушкувати.
Цей салат з баклажанів, кабачків та перцю - на другому місці серед страв із «синеньких» після сирої баклажанної ікри. Дуже смачно - як до гарніру з картоплі чи рису, так и просто із хлібом.
Баклажанний салат призначений для з’їдання зразу, але гадаю, що його можна і закатати на зиму, якщо тушкувати трохи довше, розкласти у терильні банки і закрутити кришками.
Інгредієнти:
- 2-3 баклажани;
- 1 молодий кабачок;
- 1 середня морква;
- 1 цибулина;
- 2-3 болгарських перця;
- 3-4 помідори чи 2 ст.л. томатної пасти;
- 3-4 зубки часнику;
- 10 шт. перцю-горошку;
- Сіль за смаком;
- Олія;
- 1-2 лаврових листа;
- Зелень.
Інструкція:
Помиємо всі овочі, очистимо моркву, цибулю та часник. Кабачок можна не чистити, якщо в нього тонка шкірка. Баклажани очистимо від хвостиків, а перець - від серцевини. Наріжемо овочі: баклажани та кабачок - кубиками, цибулю - напівкільцями чи дрібними шматочками, перець - смужками чи кільцями, помідори - кубиками чи скибочками, моркву натремо на великій тертці.
![нарізаємо овочі нарізаємо овочі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-2.jpg)
Розігріваємо у глибокій пательні 2 столові ложки олії та обсмажуємо спочатку цибулю. Скорішне смажимо, а пасеруємо на середньому вогні, зрідка помішуючи, до напівпрозорості.
![обсмажуємо цибулю обсмажуємо цибулю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-3.jpg)
Тоді додаємо моркву й продовжуємо обсмажувати ще 1-2 хвилини.
![додаємо моркву додаємо моркву](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-4.jpg)
Далі додамо баклажани. Перемішуємо та обсмажуємо упродовж 2-3 хвилин.
![додаємо баклажани додаємо баклажани](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-5.jpg)
Тепер додамо солодкий перець. Знов перемушаємо та обсмажимо кілька хвилин.
![додаємо перець додаємо перець](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-6.jpg)
Висипаємо до пательні кабачок, змішуємо з усіма овочами. Готуємо 2-3 хвилини.
![додаємо кабачок додаємо кабачок](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-7.jpg)
Коли овочі вже майже готові, м’які, час додати помідори чи томатну пасту.
![додаємо помідори додаємо помідори](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-8.jpg)
Доливаємо трохи води (з півсклянки) та тушкуємо усе разом під кришкою до готовності.
![як приготувати рагу з баклажанів як приготувати рагу з баклажанів](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-9.jpg)
Перед тим, як зняти баклажанне рагу з вогню, додаємо спеції - сіль, перець, лавровий лист, та свіжу подрібнену зелень укропа та петрушки, подрібнений часник.
![додаємо зелень та спеції додаємо зелень та спеції](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-10.jpg)
Перемішуємо та через 1-2 хвилини страва готова.
![рецепт рагу з баклажанів рецепт рагу з баклажанів](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/10/rahu-z-baklazhaniv-11.jpg)