Контент

Салат з баклажанів, кабачків та перцю

Порцій: 6  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Пропоную Вам спробувати смачну страву з баклажанів - овочеве рагу чи то салат, який називають ще лінивим рататуєм. Лінивим - бо на справжній рататуй овочі треба різати тонкими кружальцями та викладати віялом, а у даному рецепті - просто порізати та стушкувати.

страва з баклажанів, кабачків і перцю

Цей салат з баклажанів, кабачків та перцю - на другому місці серед страв із «синеньких» після сирої баклажанної ікри. Дуже смачно - як до гарніру з картоплі чи рису, так и просто із хлібом.

салат з баклажанів

Баклажанний салат призначений для з’їдання зразу, але гадаю, що його можна і закатати на зиму, якщо тушкувати трохи довше, розкласти у терильні банки і закрутити кришками.

інгредієнти для рагу з баклажанів, перцю та кабачків

Інгредієнти:

  • 2-3 баклажани;
  • 1 молодий кабачок;
  • 1 середня морква;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 болгарських перця;
  • 3-4 помідори чи 2 ст.л. томатної пасти;
  • 3-4 зубки часнику;
  • 10 шт. перцю-горошку;
  • Сіль за смаком;
  • Олія;
  • 1-2 лаврових листа;
  • Зелень.

Інструкція:

Помиємо всі овочі, очистимо моркву, цибулю та часник. Кабачок можна не чистити, якщо в нього тонка шкірка. Баклажани очистимо від хвостиків, а перець - від серцевини. Наріжемо овочі: баклажани та кабачок - кубиками, цибулю - напівкільцями чи дрібними шматочками, перець - смужками чи кільцями, помідори - кубиками чи скибочками, моркву натремо на великій тертці.

нарізаємо овочі

Розігріваємо у глибокій пательні 2 столові ложки олії та обсмажуємо спочатку цибулю. Скорішне смажимо, а пасеруємо на середньому вогні, зрідка помішуючи, до напівпрозорості.

обсмажуємо цибулю

Тоді додаємо моркву й продовжуємо обсмажувати ще 1-2 хвилини.

додаємо моркву

Далі додамо баклажани. Перемішуємо та обсмажуємо упродовж 2-3 хвилин.

додаємо баклажани

Тепер додамо солодкий перець. Знов перемушаємо та обсмажимо кілька хвилин.

додаємо перець

Висипаємо до пательні кабачок, змішуємо з усіма овочами. Готуємо 2-3 хвилини.

додаємо кабачок

Коли овочі вже майже готові, м’які, час додати помідори чи томатну пасту.

додаємо помідори

Доливаємо трохи води (з півсклянки) та тушкуємо усе разом під кришкою до готовності.

як приготувати рагу з баклажанів

Перед тим, як зняти баклажанне рагу з вогню, додаємо спеції - сіль, перець, лавровий лист, та свіжу подрібнену зелень укропа та петрушки, подрібнений часник.

додаємо зелень та спеції

Перемішуємо та через 1-2 хвилини страва готова.

рецепт рагу з баклажанів
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 4.7 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів