Контент

Калина із цукром, смачна та корисна

Порцій: 0,5 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Восени красуня калина вбралася у червоне намисто з ягід, і скрізь у садках по Україні радують зір та душу ці чудові калинові коралі. І звісно ж, Вам відомо, що калина не тільки гарна, а ще й дуже корисна рослина. А знаєте, чим саме?

Ягідки калини містять багато аскорбінової кислоти - вітаміну С, тому є відмінним засобом для профілактики та лікування застуд у холодну пору. Калиновий чай лікує від нежитю та кашлю, знижує тиск, заспокоює нерви, а ще він дуже корисний для жінок. Взимку калина зміцнює імунітет, а навесні постачає організм вітамінами, допомагаючи перебути пору до свіжих ягід та фруктів.

калина з цукром

Ось яка цінні ягідки! Тому восени доцільно заготувати хоча б 1-2 баночки калини із цукром на зиму. Це холодна заготовка, на кшталт протертої чорної смородини: припас не треба варити, тому у ягодах зберігається максимум корисних речовин. Калину можна заготувати двома способами: протерти із цукром чи просто викласти шарами до слоїків. Я робила за другим варіантом.

інгредієнти для калини з цукром

Інгредієнти:

  • Калина;
  • Цукор.
У співвдношенні 1:1, наприклад - на 300 г калини беремо 300 г цукру.

Інструкція:

Ягодки калини миємо - зручно покласти пучечки до сита та промити під проточною водою.

миємо ягоди

Трохи обсушуємо та оббираємо ягоди з гілочок.

обсушуємо ягоди

Розсипаємо на паперових рушниках, аби обсушити.

очищуємо від гілочок

Складаємо ягоди до стерильних, сухих слоїків, чергуючи із цукром. Шар ягід - шар цукру, не доходячи 2 см до плечиків банки. Зверху досипаємо на ці 2 см цукру та накриваємо стерильними пластиковими кришками. Зберігаємо у холодильнику. Заготовка з калини зберігається протягом року.

калина на зиму

Ягоди виділятимуть сік, і через деякий час цукор розтане, у і банці утвориться калиновий сироп. Він має дуже гарний, прозоро-рубіновий колір. Калина не всім до вподоби через свій гіркуватий присмак, але як на мене, у ньому є щось особливе, якийсь той самий калиновий «характер». А ви як вважаєте?

калина із цукром рецепт

Якщо ж Ви хочете не чекати, доки ягоди пустять сік, а зробити протерту калину з цукром, тоді після миття та просушування розтираємо ягоди дерев’яною ложкою до стану пюре. Блендером теж можна, але, по-перше, не бажано, щоб кислий ягідний сік контактував із металевими предметами, по-друге, у блендері не дуже зручно прокручувати ягоди із кісточками. Можна потовкти толкучкою для пюре, але знов-таки краще пластиковою, ніж металевою. І обов’язково вдягніть фартух, аби не забризкати одяг соком. Пюре з ягід змішуємо із цукром та наповнюємо банки, зверху знов на 2 см насипаємо цукру.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(7 голосів, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів