Контент

Перетерта чорна смородина з цукром

Порцій: 2,5 л  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 25 хвилин

Опис

Кожного літа ми неодмінно заготовуємо на зиму чорну смородину, протерту із цукром. Якщо інші варення - полуничне, вишневе - варимо не щороку, то смородина має бути завжди!

протерта смородина з цукром

Адже взимку чай із протертими запашними ягодами - найперший порятунок при застуді, бо у смородині міститься багато аскорбінової кислоти - вітаміну С. А ще такий припас дуже смачний, а які чудові терті пироги можна пекти з чорною смородиною! Тож скоріш на ринок за ягодами, поки триває сезон. А я Вас навчу, як зробити корисне та смачне варення з чорної смородини, яке не треба варити. Це найкращий спосіб заготувати її, оскільки при «холодному» консервуванні у ягодах зберігається найбільше вітамінів та корисних речовин.

чорна смородина з цукром

Можна ще заморозити ягоди, але тоді вони будуть придатні лише для додавання у тісто - кекси чи пироги. А ось для запашного зимового чаю треба саме перетерта смородина!

інгредієнти для перетертої смородини з цукром

Інгредієнти:

  • 1 кг чорної смородини;
  • 2 кг цукру.

Інструкція:

Якщо треба, очищуємо ягоди від хвостиків, гарно промиваємо у воді - зручно висипати їх до великої миски та налити туди холодної води, побовтати рукою, потім ягоди виловити до дуршлагу та обсушити.

миємо ягоди

Тепер є два способи. Один швидкий, а другий більш корисний.

Перший - перекрутити ягоди через м’ясорубку - зазвичай я так і роблю.

прокручуємо ягоди

Потім всипаємо до ягідного пюре цукор та гарно перемішуємо.

перемішуємо смородину з цукром

Другий - розтерти ягоди із цукром дерев’яною ложкою у мисці. Це довше та потребує більше зусиль, але при цьому ягідний сік не контактує із металевими частинами, як у м’ясорубці чи блендері, та не окислюється.

як перетерти смородину з цукром

Готову протерту смородину розфасовуємо по сухих стерильних слоїках. Наповнюємо їх не по вінця, а по плечики, залишаючи трохи запасу, бо цукор буде танути та варення збільшится у обсязі. Загвинчуємо слоїки стерильними металевими кришками чи закриваємо щільними поліетіленовими та ставимо на зберігання у сухе прохолодне місце. Припас зі смородини чудово зберігаєтьсяне в холодильнику, а просто у коморі.

смородина з цукром на зиму

А тепер - рецепт смачного чаю зі смородини. На склянку теплої кип'яченої води (не окропу, а саме теплої води, щоби зберегти вітаміни у ягодах) додаємо 2-3 чайні ложки протертої смородини - за Вашим смаком, щоб отримати більш чи менш насичнений чай,- та гарно розмішуємо. Поживний та запашний напій готовий!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(14 голосів, в середньому: 3.6 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів