Контент

Малинове варення

Порцій: 800 - 900 мл  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 доба

Опис

Влітку неодмінно заготуйте на зиму кілька слоїків малинового варення!

малинове варення

Це і смачний, і корисний запас: варення з малини, як і протерта із цукром чорна смородина, - то смачні ліки, що допомагають при застуді. Малинове варення має жарознижувальний та протизапальний ефект; завдяки фітонцидам діє як протимікробний засіб. У складі ягід є мідь та залізо; завдяки першому макроелементу у Вас буде піднесений настрій та чудовий колір волосся, а другий підтримає у нормі гемоглобін. Є думка, що при термообробці малина зберігає свої корисні властивості, тому варення з неї таке ж корисне, як свіжі ягоди.

варення з малини

А ще воно просто гарно смакує до чаю! Приготування малинового варення - справа дуже легка, просто дещо розтягнута у часі, бо ягоди мають настоятися.

інгредієнти для малинового варення

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Інструкція:

Малину можна не мити, особливо, якщо Ви зібрали її у лісі, далеко від траси, чи у власному садку. Тільки гарно перебираємо ягоди, щоб до варення не потрапили листочки чи комашки. Відпустіть їх на волю до садка:) А малину висипаємо до емальованого чи неїржавіючого посуду

Відміряємо половину цукру та засипаємо ним ягоди. Залишаємо на ніч чи хоча б на кілька годин, доки малина пустіть сік. Якщо залишаєте до ранку, а надворі спека, краще поставити до холодильника. Якщо ж збираетеся варити сьогодні ввечері - можна залишити за кімнатної температури.

засипаємо малину цукром

Коли малина пустить сік, обережно зливаємо його до окремої каструльки та додаємо другу половину цукру.

рецепт малинового варення

Нагріваємо на невеликому вогні, доки цукор розчиниться. Даємо сиропу вихолонути та заливаємо ним малину.

зливаємо сироп

Тоді ставимо варення на вогонь менше за середній та варимо, допоки ягоди будуть готові, хвилин 15-20.

як зварити малинове варення

Зрідка можна помішувати, тільки обережно та краще не металевою чи дерев’яною ложкою, а силіконовою лопаткою, щоб не пом’яти ягідки.

варимо варення з малини

Є іще один спосіб приготування малинового варення - так само, як з вишні чи полуниці. Засипати ягоди зразу усією нормою цукру, залишити на ніч. Потім нагріти, довести до кипіння та проварити 5 хвилин, зняти з вогню та дати охолонути. Знов на маленькому вогні нагріти та прокип'ятити. Повторити 2-3 рази.

приготування малинового варення

Готове малинове варення гарячим розливаємо по стерильних слоїках та загвинчуємо кришками. Залишаємо під теплою ковдрою до вистигання та ставимо у сухе прохолодне місце (комору).

малинове варення на зиму
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів