Малинове варення
Опис
Влітку неодмінно заготуйте на зиму кілька слоїків малинового варення!
Це і смачний, і корисний запас: варення з малини, як і протерта із цукром чорна смородина, - то смачні ліки, що допомагають при застуді. Малинове варення має жарознижувальний та протизапальний ефект; завдяки фітонцидам діє як протимікробний засіб. У складі ягід є мідь та залізо; завдяки першому макроелементу у Вас буде піднесений настрій та чудовий колір волосся, а другий підтримає у нормі гемоглобін. Є думка, що при термообробці малина зберігає свої корисні властивості, тому варення з неї таке ж корисне, як свіжі ягоди.
А ще воно просто гарно смакує до чаю! Приготування малинового варення - справа дуже легка, просто дещо розтягнута у часі, бо ягоди мають настоятися.
Інгредієнти:
- 1 кг малини;
- 1 кг цукру.
Інструкція:
Малину можна не мити, особливо, якщо Ви зібрали її у лісі, далеко від траси, чи у власному садку. Тільки гарно перебираємо ягоди, щоб до варення не потрапили листочки чи комашки. Відпустіть їх на волю до садка:) А малину висипаємо до емальованого чи неїржавіючого посуду
Відміряємо половину цукру та засипаємо ним ягоди. Залишаємо на ніч чи хоча б на кілька годин, доки малина пустіть сік. Якщо залишаєте до ранку, а надворі спека, краще поставити до холодильника. Якщо ж збираетеся варити сьогодні ввечері - можна залишити за кімнатної температури.

Коли малина пустить сік, обережно зливаємо його до окремої каструльки та додаємо другу половину цукру.

Нагріваємо на невеликому вогні, доки цукор розчиниться. Даємо сиропу вихолонути та заливаємо ним малину.

Тоді ставимо варення на вогонь менше за середній та варимо, допоки ягоди будуть готові, хвилин 15-20.

Зрідка можна помішувати, тільки обережно та краще не металевою чи дерев’яною ложкою, а силіконовою лопаткою, щоб не пом’яти ягідки.

Є іще один спосіб приготування малинового варення - так само, як з вишні чи полуниці. Засипати ягоди зразу усією нормою цукру, залишити на ніч. Потім нагріти, довести до кипіння та проварити 5 хвилин, зняти з вогню та дати охолонути. Знов на маленькому вогні нагріти та прокип'ятити. Повторити 2-3 рази.

Готове малинове варення гарячим розливаємо по стерильних слоїках та загвинчуємо кришками. Залишаємо під теплою ковдрою до вистигання та ставимо у сухе прохолодне місце (комору).
