Контент

Секрети приготування домашньої ковбаси

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 30 хвилин, запікання 80 хвилин

Опис

Домашня ковбаса — найкраща! Найсмачніша, найкорисніша та найапетитніша.

Обожнюю ці смажені ковбаски. Чи знаєте Ви, що зробити ковбасу вдома геть не складно?

Зараз я розкажу Вам, як приготувати домашню ковбасу з м'яса та сала — цілком натуральну, без усіляких домішок, консервантів та підсилювачів смаку. Вони й не потрібні, ті підсилювачі — ковбаса зі свинини та сала й без них дуже смачна.

Інгредієнти:

  • свинина;
  • сало;
  • натуральна оболонка;
  • сіль;
  • перець;
  • часник;
  • вода.

Інструкція:

Чому не вказана точна кількість інгредієнтів? А тому, що Ви можете змінювати її на свій смак та розсуд. Хтось полюбляє ковбасу, де багато сала, а комусь навпаки, до смаку, коли ковбаска нежирна. Отож можете брати м'ясо та сало у співвідношенні або 2:1, або ж 1:2, чи того й іншого порівну 1:1. Сіль та перець додаємо за смаком, так само часник. Вода знадобиться тільки, якщо готуватимете ковбасу в духовці. Для смаження на сковороді потрібна олія.

М'ясо та сало перемелюємо за допомогою м'ясорубки. Додаємо сіль, перець та за бажанням часник, ретельно перемішуємо.

Для приготування ковбаси знадобиться спеціальна насадка на м'ясорубку. Надягаємо на неї “гармошкою” натуральну оболонку та наповнюємо її фаршем. Зручно, коли хтось крутить, а помічник слідкує за процесом та перев'язує ковбаски ниткою. До речі, Ви можете зробити порційні невеличкі ковбаски або ж довгу закручену ковбасу.

Сиру ковбасу можна заморозити або одразу готувати. Є два варіанти: відварити й обсмажити ковбасу чи запекти в духовці. Я обрала другий спосіб. Для цього викладаємо спірально закручену ковбасу у глибоку пательню чи форму для запікання й доливаємо туди води до середини ковбаси.

Ковбасну оболонку варто проштрикнути шпажкою у декількох місцях,щоби ковбаса не луснула під час запікання. Раджу це зробити до запікання, бо якщо штрикати гарячу ковбасу у процесі, бульйон з неї може бризнути цівкою досить далеко, і добре, якщо не влучить у кулінара, який цю ковбасу готує.

Ставимо пательню із ковбасою в духовку, розігріту до 180-200 С, та запікаємо упродовж 40 хвилин. Тоді дістаємо, обережно перевертаємо на другий бік.

Якщо вода випарувалася, доливаємо ще. Та повертаємо до духовки ще на 40 хвилин.

Готову домашню ковбасу викладаємо на паперовий рушник, він вбере надлишок жиру.

На смальці, що витопився під час запікання ковбаски, можна смажити картоплю чи засмажку для борщу.

Домашня ковбаса виглядає дуже апетитно!

Якщо ж хочете прискорити процес приготування, то відварюємо ковбасу у підсоленій воді упродовж 30 хвилин. В кінці додаємо лавровий лист. А щоб ковбаска виглядала апетитніше, обсушіть її та обсмажте з обох боків на олії.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. шкварчить ковбаска! такої смачної та апетитної ковбаси у магазині точно не купиш) Юльєтто, дуже дякую за рецептик, треба також таку приготувати)

    • На здоров'ячко! Приготуйте, аякже:))


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів