Тушкована свинина з цибулею
Опис
Коли гадаєте, що зготувати до вечері, щоб просто, смачно та поживно, стане в нагоді цей рецепт — тушковане м'ясо з цибулею. Смачна підлива з двох інгредієнтів чудово пасує до будь-якого гарніру: картоплі, каші, макаронів. Приготування потребує хвилин 10 вашої участі, а тоді ще 40 хвилин можна займатися чимось іншим.
Мені подобається цей простий рецепт через його легкість та завжди відмінний результат. Зіпсувати цю страву навряд чи вийде: м'ясна підливка вдасться навіть недосвідченому кухареві.
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 3-4 цибулини
- сіль за смаком
- лавровий лист
- вода
- перець чорний горошком чи мелений
- 2 столові ложки олії
Інструкція:
М'ясо краще брати нежирне, просте з невеличким жирком, так смачніше. Помийте, обсушіть та наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями.
![нарізаємо свинину та цибулю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-1.jpg)
Обсмажте цибулю на олії, час від часу помішуючи, на середньому вогні.
![обсмажуємо цибулю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-2.jpg)
Пасеруйте цибулю до м'якості та золотистого кольору.
![пасеруємо цибулю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-3.jpg)
Тоді додайте м'ясо та продовжуйте обсмажувати, доки злегка підрум'яниться.
![додаємо до цибулі свинину](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-4.jpg)
![смажимо свинину та цибулю](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-5.jpg)
Долийте води так, шоб вона покривала місо. Якщо любите рідку підливу, можна побільше. Додайте сіль за смаком.
![додаємо воду](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-6.jpg)
Тушкуйте м'ясо із цибулею під кришкою на невеликому вогні до готовності, а готовність настане тоді, коли м'ясо стане м'яким. Тоді додайте перець-горошок та 1-2 лаврових листи.
![тушкуємо свинину з цибулею](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-7.jpg)
Влітку можна додати також свіжої зелені - кропу чи петрушки. А взимку — замороженої.
![тушкована свинина з цибулею](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2021/01/tushkovane-miaso-8.jpg)
Апетитна підлива хз тушкованого м'яса й цибулі готова. Смачного!