Як заморозити зелений горошок
Опис
Свіжий зелений горошок такий смачний, солодкий! Його дуже люблять діти, тому в червні, коли настає сезон молодого горошку, треба неодмінно пригоститися ним. Горошком можна ласувати не лише просто так: його добре додавати до овочевих супів та рагу, страви стають набагато апетитнішими та барвистішими із зеленими крапочками горошку! І, звісно ж, свіжий горошок набагато кращий та корисніший, ніж консервований. Особливо якщо цей горшок - з вашого городу. Тож пропоную заморозити зелений горшок на зиму. Це значно простіше, ніж консервувати горошок, і - відкрию Вам таємницю - із замороженим зеленим горшоком виходить ще смачніший салат олів’є, ніж із тим, що з бляшанки! Так-так, торік ми заморозили горошок влітку, а на Новий Рік готували салат із зеленим горошком! Він зберігає свій яскравий зелений колір та виглядає у стравах дуже святково. Окрім салату, можна додавати заморожений горошок до супу, рагу, підливи із печеної риби чи тушкованого м’яса.
Інгредієнти:
- Зелений горошок
Інструкція:
Помийте горошок, хоч ми й будемо його лущити, але все ж сполоснути варто. Вилущуємо горошини зі стручків, дивимось, щоб на потрапила кимось поїдена горошинка, та зсипаємо до тари. Заморожувати горошок зручно у пластикових коробочках з кришками з-під сметани, десертів тощо.
Зберігаємо зелений горошок у морозильній камері впродовж 1 року, до наступного літа!