Шпинат - дуже корисна зелень, а скільки всього смачненького та цікавого можна приготувати зі шпинату! І зелений борщ, і омлет зі шпинатом, і зелені млинці, хліб чи навіть торт! Так, шпинат завдяки своєму нейтральному смаку - універсальний продуки, який пасує до солоних та солодких страв. Якщо додати до млинцевого, дріждового чи кексового тіста подрібнений блендером шпинат, отримаєте випічку дивовижного зеленого кольору! Якщо покласти шпинат в омлет - він буде напрочуд ніжним та корисним. Втім, як і зелений борщ - квасок можна не усім дорослим, а діткам тільки з 3 років через щавелеву кислоту, а шпинат можна усім з 6 місяців:) Тому варто заготувати шпинат на зиму, щоб ласувати смачними стравами з нього не лише влітку.
А як зберігати шпинат? Оскільки він дуже соковитий, засушувати його, як петрушку чи кріп, не вийде. Найкращий спосіб - заморозити шпинат. Це швидко, просто й найкраще дозволяє зберегти вітаміни.