Контент

Як заморозити шпинат на зиму

Порцій: скільки заморозите  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

Шпинат - дуже корисна зелень, а скільки всього смачненького та цікавого можна приготувати зі шпинату! І зелений борщ, і омлет зі шпинатом, і зелені млинці, хліб чи навіть торт! Так, шпинат завдяки своєму нейтральному смаку - універсальний продуки, який пасує до солоних та солодких страв. Якщо додати до млинцевого, дріждового чи кексового тіста подрібнений блендером шпинат, отримаєте випічку дивовижного зеленого кольору! Якщо покласти шпинат в омлет - він буде напрочуд ніжним та корисним. Втім, як і зелений борщ - квасок можна не усім дорослим, а діткам тільки з 3 років через щавелеву кислоту, а шпинат можна усім з 6 місяців:) Тому варто заготувати шпинат на зиму, щоб ласувати смачними стравами з нього не лише влітку.

шпинат на зиму

А як зберігати шпинат? Оскільки він дуже соковитий, засушувати його, як петрушку чи кріп, не вийде. Найкращий спосіб - заморозити шпинат. Це швидко, просто й найкраще дозволяє зберегти вітаміни.

Інгредієнти:

  • Шпинат свіжий

Інструкція:

Шпинат треба добре помити, бо він росте при землі. Занурюємо листя у холодну воду, чекаємо п’ять хвилин, тоді добре промиваємо проточною водою та обсушуємо у друшляку чи на рушнику.

миємо шпинат обсушуємо шпинат

Ріжемо шпинат смужками десь 1 см завширшки.

ріжемо шпинат

Та складаємо до пакетів для заморожування. Можна і до звичанйних бутербродних, проте пакети із замком зручніші. Також можна використовувати упаковки з-під сирків чи йогурту. Але пакети займають менше місця у морозильній камері.

складаємо шпинат до пакетів

Слідкуємо, щоб до пакету не потрапляло багато повітря. Закриваємо пакети та складаємо до морозилки.

заморожуємо шпинат

Тепер взимку ви зможете готувати літні страви зі шпинатом. А зберігатися він може цілий рік - до наступного сезону свіжої зелені!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 3.4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів