Контент

Вишневий пиріг, неймовірно смачний!

Порцій: 10-12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 45 хвилин

Опис

Нарешті настала вишнева пора, і я радо ділюся з Вами рецептом пляцка з вишнями, котрий є моїм найулюбленішим із вишневої випічки вже багато років! Печу його кілька разів на сезон, вся родина завжди куштує із величезним задоволенням! Також можна пекти цей пиріг і взимку, із замороженою вишнею. Цей чудовий вишневий пиріг нам до смаку навіть більше, ніж вишнева шарлотка. Лише печені пиріжки з вишнею можуть змагатися з ним на звання найсмачнішої випічки з вишнями!

пиріг вишнева хвиля

Це дуже простий пиріг, який готується на раз-два, та при цьому напрочуд смачнющий. Він являє собою двоколірний масляний бісквіт із вишнями. Відмінність масляного бісквіту від звичайного в тому, що для нього не потрібно довго збивати яйця, а до тіста додається вершкове масло. Завдяки цьому пиріг виходить особливо смачним, він не сухий, як зазвичай бісквітні коржі, а вологий та більш здобний.

пиріг вишний

Корж складається з двох шарів: білого та шоколадного тіста, зверху на тісто викладаються вишні, які під час випікання трохи «тонуть» у тісті, тому в розрізі пиріг має чудовий візерунок, що нагадує хвилі. Тому ми називаємо його «Вишнева Хвиля». А з початку я знайшла рецепт під нпазвою «Хвилі Дунаю з вишнями» (буцвають ще з яблуками) і трохи змінила його. У оригіналі рецепту готовий пиріг ще покривають заварним кремом (пудингом) та шоколадною глазур’ю (чи тертим шоколадом, чорним або ж білим). Уявляєте, який багатий смак виходить та шикарний розріз? Тому гадаю, що цей пиріг має повне право зватися пляцком із вишнями!

пляцок з вишнями

Як хочете, можете зробити оригінальний варіант, а якщо бажаєте швидкий вишневий пиріг - тоді печіть лише корж із вишнями, все одно буде смачно!

інгредієнти для пирога вишнева хвиля

Інгредієнти:

На форму 22-24 см:

  • 200 г вершкового масла;
  • 150-200 г цукру;
  • 4 середніх яйця;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 260 г борошна (2 склянки по 200 мл);
  • 10 г розпушувачу (1 столова ложка);
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 1 склянка вишень без кісточки.

Кількість цукру регулюємо за смаком, у відповідності до того, наскільки кислі вишні та який смак вам до вподоби. Якщо не любите дуже солодке, візьміть менше цукру.

Інструкція:

Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоби розм’якшилось за кімнатної температури. Тоді збиваємо міксером масло із цукром до ніжної маси, подібної до крему упродовж 1-1,5 хвилини.

збиваємо  масло із цукром

Додаємо яйця та знов збиваємо до однорідності. Що довше збиваєте, то пухкішим буде пиріг. Я поспішаю та збиваю 1-2 хвилини, але можна і 3-4:)

додаємо яйця

Тепер просіюємо до маси змішане із розпушувачем борошно, додаємо сіль та перемішуємо.

додаємо борошно з розпушувачем

Виходить тісто густиною як дуже жирна домашня сметана. Половину тіста викладаємо до форми, денце якої вистелене промащеним олією пергаментом. Олію беріть рафіновану, щоби пиріг не пахнув нею, та змащуйте тонким шаром. Можна змастити вершковим маслом. Розподіляємо біле тісто лопаткою.

викладаємо тісто до форми

До другої половини тіста додаємо какао та перемішуємо.

додаємо какао до тіста

А оскільки тісто після додавання сухого інгредієнту стає густішим, то додамо ще ложку сметани, аби воно стало за густиною, як біле тісто, та легко розподілялося.

додамо ще ложку сметани до тіста

Викладаємо шоколадне тісто на біле та розподіляємо лопаткою.

викладаємо шоколадне тісто на біле

Миті та обсушені вишні без кісточок злегка відтискаємо від соку, щоб не промочили пиріг, та викладаємо згори на тісто, трохи притискаючи.

викладаємо вишні на тісто

Ставимо пиріг до духовки, розігрітої до 180С, та випікаємо до сухої шпажки, приблизно 35-45 хвилин. Точний час залежить від розміру форми та вашої духовки. Коли дерев’яна палчка виходить з середини пирога сухою -він готовий.

ставимо пиріг до духовки

Хай вишневий пиріг постоїть кілька хвилин у формі, тоді перекладіть на тацю та за бажанням посипте тертим шоколадом.

посипаємо тертим шоколадом

Нарізаємо пляцок з вишнями на порції та милуємося гарним малюнком усередині! Схоже на хвилі, чи не так?

нарізаємо пляцок з вишнями на порції

Ще версія - що пиріг схожий на вогнище, в якому жевріють вуглинки-вишні.

найсмачніша випічка з вишнями

Смачного чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(10 голосів, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Смачний пиріг з кислинкою. Дякую

    • На здоров'я! 🙂 Дуже приємно, що пиріг Вам до смаку! 🙂


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів