Львівський сирник з вишнею

Порцій: 10-12   Час приготування: підготовка 30 хвилин, випікання 1-1,5 години 17. 06. 2018 г.

Найкращий, найсмачніший та найцікавіший десерт із сиру - безперечно, Львівський Сирник! На базі класичного рецепту можна вигадати безліч нових варіацій цієї чудової страви, якщо додавати до сирної маси різні інгредієнти: шоколад, ягоди, сухофрукти.

львівський сирник з вишнями

Нині пропоную вам спробувати гарний рецепт із цього смачного розмаїття - Львівський сирник з вишнями! Влітку можна готувати його зі свіжими вишеньками, а взимку - із замороженими чи в’яленими.

сирник з вишнями

Окрім вишень, можна додавати до сиру чорниці чи родзинки.

інгредієнти для сирника з вишнями

Інгредіенти:

Я подаю інгредієнти на великий сирник у формі 30х10 см. За бажання ви можете спекти невеличкий, зменшивши кількість продуктів удвічі та використовуючи форму 17х10 см.

  • 1 кг жирного домашнього сиру;
  • 6 середніх яєць;
  • 300 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 4 відварені картоплини;
  • 2 чайні ложки розпушувачу;
  • Велика щіпка солі;
  • Пакетик ванільного цукру (або на кінчику ложки ванілін);
  • Цитринова цедра;
  • Склянка вишень без кісточок.

Для шоколадної глазурі:

  • 100 г чорного чи молочного шоколаду;
  • 2-3 столові ложки вершкового масла або молока.

Процес приготування:

У рецепті Львівського сирника від Дарії Цвек я докладно пояснювала, які інгредієнти треба брати, щоб сирник вийшов справді чудовим. Ви ж пам’ятаєте, так? Найсвіжиший та найкращий домашній сир із високим відсотком жирності; якісне вершкове масло; кількість цукру можна регулювати згідно до смаку сиру та ягід (якщо вишня та сир кислуваті - цукру за рецептом, якщо солодкі - трохи менше).

Цитрину треба вимити зі щіточкою у гарячій воді та заздалегілдь залити окропом на 5 хвилин, аби усунути гіркуватий присмак цедри.

Вишні, якщо свіжі, очистити від кісточок та покласти до сита, щоб стік сік. Заморожені чи в’ялені можна додавати до сирної маси одразу.

Картоплю очищуємо та відварюємо до готовності, даємо вихолонути.

А масло дістаємо з холодильника - хай, навпаки, нагріється.

Ось тепер можна готувати сирник!

Холодну картоплю разом із сиром прокручуємо крізь м’ясорубку, краще двічі. Можна змолоти блендером.

Віокремлюємо жовтки від білків та по одній штучці додаємо жовтки до сирної маси, гарно розтираємо.

додаємо жовтки до сирної маси

Всипаємо цукор.

додаємо цукор

Кладемо розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло та знов розтираємо.

додаємо вершкове масло

Додаємо розпушувач та ванілін, перемішуємо. Натираємо на дрібній тертці цедру з лимона та додаємо до сиру. Обкачуємо вишні у борошні, додаємо до сиру та перемішуємо.

додаємо вишні

В окремому посуді збиваємо міксером білки із дрібкою солі (поступово збільшуючи швидкість, упродовж 5 хвилин, до густої білої піни та «м’яких піків»). Обережно вмішуємо по частинах, за 3-4 рази, збиті білки до сирної маси.

збиваємо білки та додаємо до сиру

Викладаємо сирну масу до прямокутної форми 30х10 см, вистелену проолієним пергаментом.

викладаємо сирну масу до форми

Випікаємо вишневий сирник на середній полиці духовки при 170С упродовж 1-1,5 години. Готовий сирник ущільниться, не буде рідким всередині та матиме золотисто-брунатну скоринку зверху. На дно духовки бажано поставити ємність з ваодою, аби сирнгик не пригорів знизу.

Гарячому сирнику даємо повністю охолонути у формі, бо якщо діставати зразу, він розвалиться. Коли сирник вихолоне, накриємо форму тацею та перевернемо. Сирник опиниться на таці, тоді можна обережно зняти папір.

Для глазурі розтоплюємо шматочки шоколаду на водяній бані. Густину глазурі регулюємо додаванням молока чи масла.

поливаємо глазур’ю сирник

Поливаємо глазур’ю сирник та ставимо до холодильника на 1-2 години, можна на ніч.

ставимо сирник до холодильника

Сирні десерти, в тому числі й Львіський сирник із вишнею, найкраще смакують в охолодженому вигляді, а ще тоді сирник легше акуратно нарізати скибочками.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: , ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.