Контент

Овочеве рагу з картоплі, кабачків та капусти

Порцій: 6-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 60 хвилин

Опис

Кожного літа, коли з’являються молоді овочі, я залюбки готую це смачне овочеве рагу з картоплі, кабачків та капусти, а ще молоденької моркви та горошку!

овочеве рагу з картоплі та кабачків

Рагу з овочів - чудова страва: вітамінна, легка у приготуванні та споживання, а якщо Ви хочете, щоби вийшло більш поживно, додайте шматочок м’яса чи курки.

овочеве рагу

Отже, якщо у Вас є кілька картоплин, морква, півкапустинки та пара молодих кабачків, а може, ще й жменя горошку - нумо готувати смачне літнє рагу з овочів!

інгредієнти для приготування рагу

Інгредієнти:

  • Молода картопля - 3-5 великих чи десяток маленьких;
  • 1-2 кабачки;
  • ½ невеличкої капустини чи ¼ чималенької;
  • 1-2 молодих моркви;
  • 1 цибулина з пір’ям;
  • 1,5-2 десятка стручків зеленого горошку;
  • 200-300 г свинини чи яловичини, або курячого філе;
  • 1-2 столові ложки олії;
  • Сіль за смаком (близько 1 столової ложки чи трохи менше);
  • 1,5-2 склянки води;
  • Пучок зелені - кропу, петрушки.

Кількість води регулюйте, як Вам до вподоби: якщо хочете рідке рагу на кшталт першої страви, наливайте більше води; як бажаєте щось більше схоже на другу страву, на зразок печені - беріть менше.

Інструкція:

Спочатку варимо м’ясо, бо воно готується найдовше. Помийте шматок на наріжте його на більш дрібні, покладіть у холодну воду та варіть до закипання. Тоді першу воду злийте, наберіть нової та варіть на вогні трохи менш за середній десь хвилин 40. Тим часом підготуймо овочі: очищуємо картоплю, моркву, цибулю та кабачки (якщо кабачки молоді, то насіння можна залишити, а очистити тільки шкірку).

варимо м’ясо

Першою додаємо до м’яса картоплю Як вона дрібна, можна цілком. Крупнішу наріжте навпіл чи скибками.

додаємо до м’яса картоплю

Разом із картоплею можна додати моркву, нарізану кружальцями.

додаємо моркву

Поки картопля й морква варяться - близько 10 хвилин - підготуємо інші овочі. Капусту тонко шаткуємо, кабачки ріжемо невеличкими кубиками, цибулю подрібнюємо.

підготуємо овочі для рагу

Додаємо до каструлі кабачки.

додаємо кабачки

За 3-4 хвилини - цибулю та молоду капусту, вона швидко вариться.

додаємо цибулю та молоду капусту

Ще за кілька хвилин висипаємо до рагу горошок разом із подрібненою зеленню кропу та петрушки й зеленою цибулею. Додаємо сіль і варимо ще хвилини 2.

висипаємо горошок та зелень

Тоді вливаємо ложку олії, хай овочеве рагу прокипить іще хвилинку, і воно готове! А можна додати не олію, а ложку вершкового масла. Чи взагалі не додавати, якщо рагу, наприклад, із жирним м’ясом чи на курячому бульоні.

вливаємо ложку олії

Смачне рагу з овочів гарно подавати із сметаною.

смачне рагу з овочів

Додайте до тарілки рагу ложку-дві прохолодної густої сметанки... смакота!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів