Овочеве рагу з картоплі, кабачків та капусти
Опис
Кожного літа, коли з’являються молоді овочі, я залюбки готую це смачне овочеве рагу з картоплі, кабачків та капусти, а ще молоденької моркви та горошку!
Рагу з овочів - чудова страва: вітамінна, легка у приготуванні та споживання, а якщо Ви хочете, щоби вийшло більш поживно, додайте шматочок м’яса чи курки.
Отже, якщо у Вас є кілька картоплин, морква, півкапустинки та пара молодих кабачків, а може, ще й жменя горошку - нумо готувати смачне літнє рагу з овочів!
Інгредієнти:
- Молода картопля - 3-5 великих чи десяток маленьких;
- 1-2 кабачки;
- ½ невеличкої капустини чи ¼ чималенької;
- 1-2 молодих моркви;
- 1 цибулина з пір’ям;
- 1,5-2 десятка стручків зеленого горошку;
- 200-300 г свинини чи яловичини, або курячого філе;
- 1-2 столові ложки олії;
- Сіль за смаком (близько 1 столової ложки чи трохи менше);
- 1,5-2 склянки води;
- Пучок зелені - кропу, петрушки.
Кількість води регулюйте, як Вам до вподоби: якщо хочете рідке рагу на кшталт першої страви, наливайте більше води; як бажаєте щось більше схоже на другу страву, на зразок печені - беріть менше.
Інструкція:
Спочатку варимо м’ясо, бо воно готується найдовше. Помийте шматок на наріжте його на більш дрібні, покладіть у холодну воду та варіть до закипання. Тоді першу воду злийте, наберіть нової та варіть на вогні трохи менш за середній десь хвилин 40. Тим часом підготуймо овочі: очищуємо картоплю, моркву, цибулю та кабачки (якщо кабачки молоді, то насіння можна залишити, а очистити тільки шкірку).
Першою додаємо до м’яса картоплю Як вона дрібна, можна цілком. Крупнішу наріжте навпіл чи скибками.
Разом із картоплею можна додати моркву, нарізану кружальцями.
Поки картопля й морква варяться - близько 10 хвилин - підготуємо інші овочі. Капусту тонко шаткуємо, кабачки ріжемо невеличкими кубиками, цибулю подрібнюємо.
Додаємо до каструлі кабачки.
За 3-4 хвилини - цибулю та молоду капусту, вона швидко вариться.
Ще за кілька хвилин висипаємо до рагу горошок разом із подрібненою зеленню кропу та петрушки й зеленою цибулею. Додаємо сіль і варимо ще хвилини 2.
Тоді вливаємо ложку олії, хай овочеве рагу прокипить іще хвилинку, і воно готове! А можна додати не олію, а ложку вершкового масла. Чи взагалі не додавати, якщо рагу, наприклад, із жирним м’ясом чи на курячому бульоні.
Смачне рагу з овочів гарно подавати із сметаною.
Додайте до тарілки рагу ложку-дві прохолодної густої сметанки... смакота!