Контент

Рецепт вафельних трубочок та ріжків

Порцій: 30 вафель  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 60 хвилин

Опис

Ви полюбляєте похрумтіти смачненькими вафельками? Тож нумо готувати смачнющі, хрумкі домашні вафлі в електровафельниці! Діти просто обожнюють таке пригощення, навіть просто так, а якщо покласти у вафельний ріжок порцію домашнього морозива (як його зробити, розповім у наступному рецепті)!..

домашні вафлі в електровафельниці

На відміну від вафель з крамниці, домашні вафлі мають повністю натуральний склад. Ви можете зробити вафельні трубочки чи ріжки, або просто круглі коржики - у будь-якому разі буде смачно.

домашні вафельні трубочки

Цей рецепт вафельних трубочок - для електровафельниці, в якій випікають тонкі вафлі. Трубочки можна наповнювати згущенкою, заварним кремом, ягодами чи морозивом.

інгредієнти для домашніх вафель

Інгредієнти:

На 30 вафель:

  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г сметани (півсклянки);
  • 150 г цукру (3/4 склянки);
  • 5 яєць;
  • Дрібка солі;
  • 200 г борошна;
  • 1 столова ложка олії.

Спочатку в рецепті було 200 г масла та не було сметани; я вдосконалила його, щоб вафлі виходили менш жирними. Тільки з маслом вони трохи більш хрусткіші, але зі сметаною також дуже смачні та хрумкі, хоч і трішки м’якіші.

Інструкція:

Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної маси - секунд 20-30 міксером.

вершкове масло збиваємо з цукром

Додаємо сметану і знов трохи збиваємо до однорідності.

додаємо сметану

Додаємо яйця по одному та збиваємо кожен раз по 10-15 секунд.

вбиваємо яйця

До збитої маси просіюємо борошно та перемішуємо.

додаємо просіяне борошно

Додаємо ложку олії і знов гарно перемішуємо - олія потрібна, щоб вафлі не прилипали до вафельниці.

гарно перемішуємо тісто

Тісто виходить, як густа сметана.

gif тісто

Внутрішні поверхні електровафельниці змащуємо тонекньим шаром олії та розігріваємо пристрій. Коли добре розігріється, виливаємо 1 столову ложку тіста, закриваємо та притискаємо.

виливаємо ложку тіста до вафельниці gif вафельниця

Випікаємо вафлі до золотистого кольору.

випікаємо домашні вафлі

Час випікання може різнитися для різних вафельниць: від 20-30 секунд до 1,5 хвилини. Світло-золотаві вафлі будуть м’якшими; якщо потримати довше, до золотисто-коричневого кольору, - стануть більш хрусткішими. Виделкою знімаємо готову вафлю із вафельниці, перекладаємо на дошечку та швидко, поки гаряча, згортаємо.

gif смажимо вафлі

Можна робити вафельні трубочки або ріжки.

gif закручуємо вафлі смачні домашні вафлі

Можна залишити круглими та зробити вафельний тортик, промастивши кремом. Вафельні трубочки смачно хрумкати просто так із чаем чи кавою.

хрусткі домашні вафельні трубочки

Або наповнити їх кремом: ірискою (вареним згущеним молоком), збитим із вершковим маслом; чи білковим кремом - меренгою, або заварним.

домашні вафлі до чаю

У вафельні ріжки можна покласти домашнє морозиво.

вафельні ріжки з морозивом

Дуже гарно, смачно та повністю натурально!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 4 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів