Рецепт вафельних трубочок та ріжків
Опис
Ви полюбляєте похрумтіти смачненькими вафельками? Тож нумо готувати смачнющі, хрумкі домашні вафлі в електровафельниці! Діти просто обожнюють таке пригощення, навіть просто так, а якщо покласти у вафельний ріжок порцію домашнього морозива (як його зробити, розповім у наступному рецепті)!..
На відміну від вафель з крамниці, домашні вафлі мають повністю натуральний склад. Ви можете зробити вафельні трубочки чи ріжки, або просто круглі коржики - у будь-якому разі буде смачно.
Цей рецепт вафельних трубочок - для електровафельниці, в якій випікають тонкі вафлі. Трубочки можна наповнювати згущенкою, заварним кремом, ягодами чи морозивом.
Інгредієнти:
На 30 вафель:
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сметани (півсклянки);
- 150 г цукру (3/4 склянки);
- 5 яєць;
- Дрібка солі;
- 200 г борошна;
- 1 столова ложка олії.
Спочатку в рецепті було 200 г масла та не було сметани; я вдосконалила його, щоб вафлі виходили менш жирними. Тільки з маслом вони трохи більш хрусткіші, але зі сметаною також дуже смачні та хрумкі, хоч і трішки м’якіші.
Інструкція:
Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної маси - секунд 20-30 міксером.

Додаємо сметану і знов трохи збиваємо до однорідності.

Додаємо яйця по одному та збиваємо кожен раз по 10-15 секунд.

До збитої маси просіюємо борошно та перемішуємо.

Додаємо ложку олії і знов гарно перемішуємо - олія потрібна, щоб вафлі не прилипали до вафельниці.

Тісто виходить, як густа сметана.

Внутрішні поверхні електровафельниці змащуємо тонекньим шаром олії та розігріваємо пристрій. Коли добре розігріється, виливаємо 1 столову ложку тіста, закриваємо та притискаємо.


Випікаємо вафлі до золотистого кольору.

Час випікання може різнитися для різних вафельниць: від 20-30 секунд до 1,5 хвилини. Світло-золотаві вафлі будуть м’якшими; якщо потримати довше, до золотисто-коричневого кольору, - стануть більш хрусткішими. Виделкою знімаємо готову вафлю із вафельниці, перекладаємо на дошечку та швидко, поки гаряча, згортаємо.

Можна робити вафельні трубочки або ріжки.


Можна залишити круглими та зробити вафельний тортик, промастивши кремом. Вафельні трубочки смачно хрумкати просто так із чаем чи кавою.

Або наповнити їх кремом: ірискою (вареним згущеним молоком), збитим із вершковим маслом; чи білковим кремом - меренгою, або заварним.

У вафельні ріжки можна покласти домашнє морозиво.

Дуже гарно, смачно та повністю натурально!