Контент

Як зробити домашнє морозиво пломбір

Порцій:  
Калорійність: ккал  
Час приготування: приготування 20 хвилин, очікування кілька годин

Опис

У спеку так хочеться поласувати чимось прохолодним! Та не поспішайте до крамниці за морозивом. Краще гайда разом зробимо освіжаючий десерт вдома! Як зробити морозиво в домашніх умовах, я зараз детально розповім та покажу Вам. А як приготувати вафельні ріжки та трубочки для морозива, показано у попередньому рецепті.

домашнє морозиво пломбір

Домашнє морозиво - надзвичайно смачне та повністю натуральне. А приготувати морозиво в домашніх умовах зовсім нескладно, хоча приготування й потребує очікування. Зате Ви відчуєте «той самий» смак справжнього пломбіру з дитинства та пригостите ним своїх рідних!

домашнє морозиво

Почитайте лише склад магазинного морозива - 9 з 10 пачок зразу ж захочеться покласти на місце. Пальмова олія, модифікований крохмаль, консерванти, загущувачі, ароматизатори... А смачне домашнє морозиво ми зробимо з вершків, жовтків та цукрової пудри. Все! Якщо ж захочете різноманітності смаків та ароматів - будь ласка: рецепт морозива в домашніх умовах універсальний, варто лише додати за бажаннням ванілін чи какао; ягідне пюре чи фрукти - і на десерт маєте найсмачніший та найкориснішний пломбір: вершковий, шоколадний, ягідний!..

морозиво

Інгредієнти:

З кухонного арсеналу нам знадобиться:

  • ложка;
  • чавунок чи сотейник;
  • міксер;
  • сито чи дуршлаг;
  • морозильна камера.
інгредієнти для морозива

З продуктів:

  • 4 середні жовтки;
  • 1 склянка цукрової пудри (150 г);
  • 200 мл вершків 10%
  • 500 мл вершків 33%;
  • Дрібка ваніліну.
інгредієнти для домашнього морозива

Для ягідного морозива, додатково:

  • Свіжі чи заморожені ягоди.
інгредієнти для приготування морозива

Для шоколадного пломбіру:

  • 1-2 столові ложки какао-порошку;
  • За бажанням - шматочки шоколаду.

Для приготування морозива я беру магазинні пастеризовані вершки 10 и 33% жирності. Ті вершки, що продають на ринку, не підходять саме для морозива, бо надто густі та жирні.

Інструкція:

Отже, готуємо! Обережно відділяємо жовтки від білків. Білки можна використати для омлету чи безе, а жовтки розтираємо ложкою із цукровою пудрою. Зручно зразу розтирати у чавунку чи подібному товстостінному посуді.

жовтки розтираємо із цукровою пудрою пломбір

Тонкою цівкою вливаємо до розтертої маси 10% вершки.

домашній пломбір

Перемішуємо до однорідності та ставимо на вогонь менше за середній, але трошки більш за маленький.

морозиво домашнє

Помішуючи, варимо упродовж близько 10 хвилин (від 8 до 12). Маса не повинна загуснути, але не закипіти, бо тоді жовтки згорнуться. Помішувати важливо регулярно та майже увесь час, щоб крем не взявся грудками та не пригорів. Якщо грудки все ж з’явилися - зніміть з вогню, збийте міксером та поверніть на плиту. При помішуванні особливу увагу приділяємо місцям біля стінок посуду та на дні.

Ось бачите, ложка почала лишати на кремі танучі сліди? Час знімати з вогню. По суті, у нас вийшов заварний крем. Тепер треба протерти його крізь сито, щоб набув ніжнішої консистенції.

заварний крем для морозива

Лишаємо крем вистигнути до кімнатної температури.

остужуємо крем морозиво пломбір

Тоді ставимо до морозильної камери, поки наполовину замерзне - в залежності від потужності Вашого холодильника, це займе 1,5-3 години.

Далі збиваємо охолоджені 33% вершки міксером до стану густої сметани - десь 2 хвилини на малій швидкості.

збиваємо охолоджені вершки

Не перезбийте, бо матимете масло. Ось дивіться: спочатку вершки були рідкими, після збивання трохи загусли і вінчики залишають на них сліди - отже, досить.

готуємо пломбір

Дістаємо напівзаморожений крем та поєднуємо із збитими вершками.

поєднуємо крем із вершками

Збиваємо усе разом до однорідності та ставимо до морозильної камери на півтори години.

збиваємо усе разом

Дістаємо та перемішуємо. Це потрібно, щоб у морозиві не утворювались кристали криги. На цьому етапі можна зробити пломбір шоколадним чи ягідним.

Для шоколадного морозива додаємо какао-порошок, що більше - то насиченіший колір та смак.

додаємо какао-порошок

Можна ще дрібно покришити шоколад.

можна додати шоколад

Для ягідного морозива змішуємо білий пломбір із ягідним пюре. Щоб у морозиві не траплялись насінинки, бажано такі ягоди, як малина, смородина збити блендером, а потім протерти крізь сито.

ягідне морозиво

Малина та полуниця дають рожевий пломбір; чорниця - бузковий; абрикоси - світло-оранжевий. Можете надати своєму морозиву будь-якого смаку! Бананове, м’ятне, горіхове, вишневе... тільки уявіть, який простір для фантазії!

різноманітне морозиво

Перемішавши, знов ставимо морозиво у морозилку до застигання на кілька годин чи на ніч. Втім, морозиво вже й зараз смачне, навіть коли ще не застигло. Таке «тепле» морозиво можно давати дітям, якщо не хочете частувати їх холодним десертом.

смачне домашнє морозиво

Коли морозиво застигне, набираємо ложечкою порції, формуючи кульки, та викладаємо у креманки чи вафельні ріжки.

вафельні ріжки з морозивом

Якщо нема спецальної ложечки для морозива - розкажу невеличку хитрість. Я нагріваю у гарячій воді напівкруглу ложку-витягачку для консервації - нею чудово формувати порції морозива.

домашній пломбір

Ласуємо домашнім пломбіром та частуємо друзів!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(6 голосів, в середньому: 4.5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів