Кабачкова піца в духовці
Опис
Коли літо в своєму розпалі щедро обдаровує нас недорогими сезоними овочами, гріх не скористатися такою нагодою. Найпопулярніший овоч цієї пори – кабачок, різноманітність закусок з нього вражає : оладки, запіканки, ікра, рагу, тощо…… Навіть торт з кабачків можна зготувати!
Гідна альтернатива цім стравам – піца з кабачків. Цікаве в цій страві те, що з кабачків готується тільки тісто, а начинка може бути найрізноманітнішою: від овочів до ковбас та м`яса.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кабачки – 2 шт.(невеликі)
- Яйце – 1 шт.
- Часник- 2-3 зуб.
- Сіль
- Перець
- Борошно -2-3 ст.л
- Розпушувач – 1 ч.л
Для начинки:
- Помідори – 2 шт
- Болгарський перець – 1 шт
- Сир твердий – 100 гр.
- Зелень.
До начинки можна додати варене м`ясо, сосиски, ковбаски та різноманітні овочі за смаком.
Інструкція:
Кабачки миємо та чистимо від шкірочки.

На крупній терці натираємо почищені кабачки.

Якщо це потрібно, віджимаємо зайвий сік. Додаємо сіль, перець та яйце.

Щоб усі інгредієнти розподілились рівномірно, ретельно перемішуємо тісто.

Додаємо до тіста почищений та мілко нарізаний часник. Можна скористатись пресом для часнику. Борошно просіюємо з розпушувачем та додаємо до тіста. Консистенція повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.

Форму для запікання змащуємо олією та розкладаємо кабачкове тісто.


Помиті та порізані кружальцями помідори та болгарський перець викладаємо по всій поверхні піци.

Запікаємо кабачкову піцу в духовці 20-23 хв за температури 180 градусів.

Коли тісто приготується, виймаємо піцу з духовки та щедро посипаємо тертим сиром. Запікаємо піцу ще 5-10 хв до золотавої скоринки.

Готову піцу прикрашаємо мілко нарізаним кропом.

Піца краще смакує трохи охолодженою, а ніжне кабачкове тісто та різноманітні начинки здивують родину або гостей.

Смачного!