Контент

Кабачкова піца в духовці

Порцій: 2-3  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Коли літо в своєму розпалі щедро обдаровує нас недорогими сезоними овочами, гріх не скористатися такою нагодою. Найпопулярніший овоч цієї пори – кабачок, різноманітність закусок з нього вражає : оладки, запіканки, ікра, рагу, тощо…… Навіть торт з кабачків можна зготувати!

піца з кабачків

Гідна альтернатива цім стравам – піца з кабачків. Цікаве в цій страві те, що з кабачків готується тільки тісто, а начинка може бути найрізноманітнішою: від овочів до ковбас та м`яса.

інгредієнти для піци з кабачків

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кабачки – 2 шт.(невеликі)
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник- 2-3 зуб.
  • Сіль
  • Перець
  • Борошно -2-3 ст.л
  • Розпушувач – 1 ч.л

Для начинки:

  • Помідори – 2 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Зелень.

До начинки можна додати варене м`ясо, сосиски, ковбаски та різноманітні овочі за смаком.

Інструкція:

Кабачки миємо та чистимо від шкірочки.

чистимо кабачки

На крупній терці натираємо почищені кабачки.

натираємо почищені кабачки

Якщо це потрібно, віджимаємо зайвий сік. Додаємо сіль, перець та яйце.

додаємо до тіста борошно

Щоб усі інгредієнти розподілились рівномірно, ретельно перемішуємо тісто.

ретельно перемішуємо тісто

Додаємо до тіста почищений та мілко нарізаний часник. Можна скористатись пресом для часнику. Борошно просіюємо з розпушувачем та додаємо до тіста. Консистенція повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.

розкладаємо кабачкове тісто у форму

Форму для запікання змащуємо олією та розкладаємо кабачкове тісто.

підготуємо помідори та перець розподіляємо овочі на піцу

Помиті та порізані кружальцями помідори та болгарський перець викладаємо по всій поверхні піци.

запікаємо піцу з кабачків

Запікаємо кабачкову піцу в духовці 20-23 хв за температури 180 градусів.

піца з кабачків та овочів

Коли тісто приготується, виймаємо піцу з духовки та щедро посипаємо тертим сиром. Запікаємо піцу ще 5-10 хв до золотавої скоринки.

посипаємо піцу сиром

Готову піцу прикрашаємо мілко нарізаним кропом.

запікаємо до скоринки

Піца краще смакує трохи охолодженою, а ніжне кабачкове тісто та різноманітні начинки здивують родину або гостей.

кабачкова піца в духовці

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів