Яблучний пиріг на кефірі та олії

Порцій: 8-10   Час приготування: приготування 20 хвилин, випікання 1 година 29. 07. 2018 г.

Вже тричі за тиждень печу цей чудовий пиріг з яблуками на кефірі! Він напрочуд смачний: м’якенький, пухкий - незважаючи на те, що у складі немає вершкового масла. Це один із наших улюблених рецептів яблучного пирога, котрий мені до вподоби навіть більше, ніж бісквітна шарлотка. Бо бісквіт трохи сухуватий, а цей пиріг вологий.

яблучний пиріг на кефірі без масла

Смачний яблучний пиріг на кефірі та олії можна спекти, навіть якщо в холодильнику немає вершкового масла, а йти до крамниці не хочеться. Чи як Ви бажаєте більш легкого варіанту випічки. Смак олії зовсім не відчувається. Головне - беріть олію без запаху, соняшникову рафіновану. А я ще додаю частину гірчичної олії: з нею здобна випічка виходить особливо смачною - як дріджові пиріжки й хліб, так і пироги.

яблучний пиріг на кефірі

Цей рецепт пирога з яблуками на кефірі стане в нагоді, якщо вродило багато яблук і Ви гадаєте, що з них приготувати. Також, окрім яблук, до пирога можна додати виші та абрикоси - вийде ще смачніше!

інгредієнти для яблучного пирога

Інгредіенти:

На форму 24 см:

  • 200 мл кефіру або закваски (а можна потроху того й того, чи сметанкою додати);
  • 200 мл олії;
  • 200 г цукру;
  • 3 середніх яйця;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • Дрібка ваніліну;
  • 3 чайні ложки розпушувачу (12 г);
  • 300 г борошна;
  • 5-7 яблук;
  • Пригорща вишень;
  • 3-5 абрикосів;
  • 50 г коричневого цукру для начинки (можна й білого);
  • ¼ чайної ложки кориці (цінамону).

Процес приготування:

Змішуємо у мисці кефір, олію, цукор, сіль та злегка збиваємо, щоб гарно перемішати.

змішуємо кефір з олією та цукром

Додаємо яйця та ще трохи збивпаємо - міксером достатньо з півхвилини на низькіій швидкості.

додаємо яйця та збиваємо

Просіюємо борошно із розпушувачем та ваніліном.

додаємо просіяне борошно

Перемішуємо та отримуємо тісто середньої густини: рідкіше, ніж зазвичайна кекси, та густіше, ніж на оладки. Викладаємо половину тіста до форми, вистеленої пергаментом та злегка змащеної олією. Трохи притрушуємо крохмалем, аби фруктовий сік не промочив тісто.

викладаємо половину тіста до форми

Яблука миємо, очищуємо від серцевини та шкірки, ріжемо невеличкими шматочками. Додаємо коричневий (буряковий) цукор, корицю та перемішуємо.

готуємо яблука для пирога

Викладаємо яблука на тісто.

викладаємо яблука

Зверху можна посипати вишнями без кісточки та додати трохи абрикосів чи персиків. Знов притрушуємо крохмалем.

додаємо фрукти та ягоди

Другу половину тіста викладаємо зверху. Можна скористатися кондитерським чи щільним харчовим пакетом: наповнити його тістом, зрізати куточок та викласти тісто. Або ж просто набирати порції тіста змоченими у воді руками та розподіляти по пирогу. Посипаємо пиріг цукром та ставимо до розігрітої до 180 С духовки.

накриваємо начинку тістом

Випікаємо яблучний пиріг на кефірі упродовж 55 хвилин - 1 години, доки івін стане високим, рум’яним та шпажка буде виходити з середини сухою.

випікаємо яблучний пиріг

Коли готовий пиріг з яблуками трохи уквихолоне в формі, перекладемо його на тацю.

яблучний пиріг

Нарізаємо смачний пиріг з яблуками на порції та частуємо домашніх та друзів!

чудовий пиріг з яблуками на кефірі
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: , , ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.