Бісквітний вишневий пиріг
Опис
Пропоную Вам приготувати простий а смачний бісквітний пиріг із вишнями! Цей пухкий, мов золотиста хмаринка, корж чудово доповнюється соковитим кислувато-солодким вишневим прошарком та ніжним сніжком цукрової пудри.
Бісквітний вишневий пиріг неодмінно сподобається Вашій родині, особливо діткам. Це наш улюблений рецепт, разом із дріжджовими пиріжками з вишнею!
Такий самий бісквітний пиріг можна пекти не тільки з вишнею, але й різноманітними ягодами та фруктами! Найкраще виходить із шматочками яблук, притрушених цукром та корицею. А ще можна із полуницею, абрикосами, сливами, персиками, чорницею, малиною...
А якщо взяти на 1-2 ложки менше борошна та додати натомість какао-порошок, то пиріг буде шоколадним!
Також рекомендую Вам неодмінно спробувати чудовий біло-шоколадний пиріг "Вишнева Хвиля"! Це щось неймовірне!
Інгредієнти:
- 3 великих яйця;
- 180 г цукру (неповна склянка 200 мл);
- 130 г борошна (1 склянка 200 мл без верху);
- 1,5 чайної ложки розпушувачу;
- 2 склянки вишень без кісточки.
Інструкція:
Спочатку підготуємо вишні. Підійдуть свіжі або заморожені. Якщо свіжі, очищуємо від кісточок та викладаємо у дуршлаг, хїай стече сік. Якщо заморожені, також викладаємо до сита, щоб відтанули та стекла зайва волога.
Також підготуємо форму для пирога: адже бісквітне тісто, щоби не осіло, треба випікати зразу ж після приготування. Найкраще взяти роз’ємну форму, бо з неї зручно видобувати пиріг. Але можна пекти й просто у глибокій чавунній пательні - я так і рробила раніше, коли у в мене ще не було форми. Затягуємо дно форми пергаментом, змащуємо тонким шаром олії чи вершкового масла (якщо змащуєте вершковим, обсипаємо форму борошном).
Вмикаємо духовку, хай розігріється до 180-200С.
А тепер можна готувати тісто. Яйця мають бути кімнатної температури, тоді вони пишніше збиваються (хоч і трохи довше порівняно із охолодженими), зате піна краще тримається. Збиваємо яйця із цукром, як для бісквіту - упродовж 4-5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість міксера із малої до найвищої.
![збиваємо яйця з цукром збиваємо яйця з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-2.jpg)
Піна спочатку рідка, згодом стає білішою та вищою.
[caption id="attachment_509" align="aligncenter" width="600"]![починаємо збивати починаємо збивати](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-3.jpg)
![продовжуємо збивати продовжуємо збивати](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-4.jpg)
Досить збивати, коли маса збільшиться у 2-3 рази та посвітліє.
[caption id="attachment_523" align="aligncenter" width="600"]![ось так треба збити яйця для бісквітного тіста ось так треба збити яйця для бісквітного тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/DSCN1000.gif)
У збиту масу просіюємо борошно, змішане із розпушувачем. Розпушувач можна замінити на 0,5 чайної ложки соди, тоді до збитої маси треба додати 1 столову ложку цитринового (лимонного) соку чи яблучного оцту 9%.
![просіюємо борошно із розпушувачем просіюємо борошно із розпушувачем](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-5.jpg)
Перемішуємо бісквітне тісто по колу, в одному напрямку, загортаючими рухами з країв до середини.
![вмішуємо борошно до тіста вмішуємо борошно до тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/DSCN1005.gif)
Тепер можна зробити трьома способами: висипати вишні на дно форми та залляти тістом (я так роблю, але в цьому разі вишневий шар весь унизу, а тісто згори); або навпаки - спочатку вилити тісто до форми, потім зверху розсипати вишні; чи додати вишні до тіста, попередньо обвалявши їх у крохмалі (не пробувала так робити).
![висипаємо вишні до форми висипаємо вишні до форми](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-7.jpg)
Якщо вишні дуже соковиті, треба притрусити їх через ситечко крохмалем.
![виливаємо тісто на вишні виливаємо тісто на вишні](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/DSCN1011.gif)
Ставимо бісквіт із вишнями до розігрітої духовки та випікаємо при 180-200С. Через хвилин 10-15, коли вже можна не хвилюватися, що «переполохаєте» бісквіт раптовим відчиненням духовки, трохи прочиняємо дверцята та зазираємо. Коли пиріг повільно піднімається - треба трохи збільшити вогонь. Якщо ж бісквіт стрімко підходить, вже високий та рум’яний, та всередині ще сирий (рідке тісто у центрі), то трошки зменшуємо вогонь. Можна згори накрити форму пергаментом, щоб не підгорів, а на дно духовки поставити жаростійку ємніть із водою.
Випікаємо упродовж 30 хвилин (у різних духовках від 25 до 35), до сухої бамбукової шпажки. Вимкнувши газ, даємо готовому пирогу хвилин 10 охолонути у духовці і лише потім дістаємо, щоби він не осів від різкого перебігу температур.
![випікаємо бісквітний пиріг випікаємо бісквітний пиріг](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-10.jpg)
Перекладаємо бісквітний пиріг із вишнями на тацю та притрушуємо цукровою пудрою через ситечко.
![притрушуємо пиріг цукровою пудрою притрушуємо пиріг цукровою пудрою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-15.jpg)
Нарізаємо смачний вишневий пиріг на пригощаємося із чаєм чи компотом!
![рецепт вишневого пирога рецепт вишневого пирога](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-11.jpg)
Смачного чаювання!
![вишневий пиріг із бісквітного тіста вишневий пиріг із бісквітного тіста](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/07/biskvitnyi-vyshnevyi-pyrih-13.jpg)
Смачний вийшов, дякуємо вам за рецепт
О, який гарний!!!
На здоров'я! 🙂
Дякую Вам за коментар із чудовим фото))