Бісквітний вишневий пиріг
Опис
Пропоную Вам приготувати простий а смачний бісквітний пиріг із вишнями! Цей пухкий, мов золотиста хмаринка, корж чудово доповнюється соковитим кислувато-солодким вишневим прошарком та ніжним сніжком цукрової пудри.
Бісквітний вишневий пиріг неодмінно сподобається Вашій родині, особливо діткам. Це наш улюблений рецепт, разом із дріжджовими пиріжками з вишнею!
Такий самий бісквітний пиріг можна пекти не тільки з вишнею, але й різноманітними ягодами та фруктами! Найкраще виходить із шматочками яблук, притрушених цукром та корицею. А ще можна із полуницею, абрикосами, сливами, персиками, чорницею, малиною...
А якщо взяти на 1-2 ложки менше борошна та додати натомість какао-порошок, то пиріг буде шоколадним!
Також рекомендую Вам неодмінно спробувати чудовий біло-шоколадний пиріг "Вишнева Хвиля"! Це щось неймовірне!
Інгредієнти:
- 3 великих яйця;
- 180 г цукру (неповна склянка 200 мл);
- 130 г борошна (1 склянка 200 мл без верху);
- 1,5 чайної ложки розпушувачу;
- 2 склянки вишень без кісточки.
Інструкція:
Спочатку підготуємо вишні. Підійдуть свіжі або заморожені. Якщо свіжі, очищуємо від кісточок та викладаємо у дуршлаг, хїай стече сік. Якщо заморожені, також викладаємо до сита, щоб відтанули та стекла зайва волога.
Також підготуємо форму для пирога: адже бісквітне тісто, щоби не осіло, треба випікати зразу ж після приготування. Найкраще взяти роз’ємну форму, бо з неї зручно видобувати пиріг. Але можна пекти й просто у глибокій чавунній пательні - я так і рробила раніше, коли у в мене ще не було форми. Затягуємо дно форми пергаментом, змащуємо тонким шаром олії чи вершкового масла (якщо змащуєте вершковим, обсипаємо форму борошном).
Вмикаємо духовку, хай розігріється до 180-200С.
А тепер можна готувати тісто. Яйця мають бути кімнатної температури, тоді вони пишніше збиваються (хоч і трохи довше порівняно із охолодженими), зате піна краще тримається. Збиваємо яйця із цукром, як для бісквіту - упродовж 4-5 хвилин, поступово збільшуючи швидкість міксера із малої до найвищої.

Піна спочатку рідка, згодом стає білішою та вищою.
[caption id="attachment_509" align="aligncenter" width="600"]

Досить збивати, коли маса збільшиться у 2-3 рази та посвітліє.
[caption id="attachment_523" align="aligncenter" width="600"]
У збиту масу просіюємо борошно, змішане із розпушувачем. Розпушувач можна замінити на 0,5 чайної ложки соди, тоді до збитої маси треба додати 1 столову ложку цитринового (лимонного) соку чи яблучного оцту 9%.

Перемішуємо бісквітне тісто по колу, в одному напрямку, загортаючими рухами з країв до середини.

Тепер можна зробити трьома способами: висипати вишні на дно форми та залляти тістом (я так роблю, але в цьому разі вишневий шар весь унизу, а тісто згори); або навпаки - спочатку вилити тісто до форми, потім зверху розсипати вишні; чи додати вишні до тіста, попередньо обвалявши їх у крохмалі (не пробувала так робити).

Якщо вишні дуже соковиті, треба притрусити їх через ситечко крохмалем.

Ставимо бісквіт із вишнями до розігрітої духовки та випікаємо при 180-200С. Через хвилин 10-15, коли вже можна не хвилюватися, що «переполохаєте» бісквіт раптовим відчиненням духовки, трохи прочиняємо дверцята та зазираємо. Коли пиріг повільно піднімається - треба трохи збільшити вогонь. Якщо ж бісквіт стрімко підходить, вже високий та рум’яний, та всередині ще сирий (рідке тісто у центрі), то трошки зменшуємо вогонь. Можна згори накрити форму пергаментом, щоб не підгорів, а на дно духовки поставити жаростійку ємніть із водою.
Випікаємо упродовж 30 хвилин (у різних духовках від 25 до 35), до сухої бамбукової шпажки. Вимкнувши газ, даємо готовому пирогу хвилин 10 охолонути у духовці і лише потім дістаємо, щоби він не осів від різкого перебігу температур.

Перекладаємо бісквітний пиріг із вишнями на тацю та притрушуємо цукровою пудрою через ситечко.

Нарізаємо смачний вишневий пиріг на пригощаємося із чаєм чи компотом!

Смачного чаювання!

Смачний вийшов, дякуємо вам за рецепт
О, який гарний!!!
На здоров'я! 🙂
Дякую Вам за коментар із чудовим фото))