Макарони із замороженими овочами
Опис
Хочете знати, як приготувати звичайнісінькі макарони, щоб здивувати домашніх смачною, корисною, барвистою стравою? Дізнайтесь рецепт макаронів із овочами, і він стане одним з улюблених. Все, що треба, - півпачки макаронних виробів будь-якої форми, півпакету замороженої овочевої суміші та, за бажанням, шматочок курки чи м’яса - і у вас є до вечері чудова, яскрава страва!
А якщо взяти не звичайні макарони, а такі ось кольорові, то страва взагалі перетвориться на святкову. Діткам така барвиста їжа має сподобатись! У нас нині - п’ятиколірні спіральки Fusilli із п’ятьма натуральними смаками: буряк (рожеві), морква (жовтогарячі), куркума (жовті), шпинат (зелені) та білі.
Інгредієнти:
- Макаронні вироби - півпачки;
- Заморожені овочі - половина пакетика;
- Куряче филе - 200 г;
- Вершки 15-20% - 200 мл (1 склянка);
- 1-2 зубка часнику;
- 0,5 ст.л. лимонного соку;
- Сіль за смаком, спеції;
- Олія для обсмажування.
Інструкція:
У мене була половинка замороженого відварного курячого филе. Можна готувати із с охолодженого, тільки тоді його треба буде довше обсмажувати. Філе нарізаємо шматочками, викладаємо у розігріту пательню з олією та, помішуючи, обсмажуємо майже до готовности. Притрушуємо сіллю та прерцем чи спеціями. Паралельно у каструлі відварюємо макарони згідно інструкції на пакетику.
До обсмаженого курячого філе додаємо заморожені овочі. Розморожувати попередньо не треба. Склад суміші може бути найрізноманітнішим: від «мексиканської» із кукурудзою до «весняної» з броколі та брюссельською капустою.
Вливаємо до пательні вершки та тушкуємо овочі з куркою у вершковому соусі до готовності овочей.
Відварені макарони відкидаємо на дуршлаг та промиваємо чистою холодною водою.
Змішуємо макарони із овочами та курячою грудкою. Пробуємо на сіль, додаємо трохи подрібненого часнику, збризкуємо соком лимону - тобто регулюємо смак, щоби він став Вам до вподоби.
Викладаємо страву із макаронів та овочів на тарілки та подаємо у теплому вигляді.
Буде ще краще, якщо доповнити красу та смак страви гілочками свіжої весняної зелені.