Суп із заморожених овочів
Опис
Навесні вже так хочеться чогось такого свіженького, зелененького, вітамінного! А купувати ранні овочі ще не варто, бо є вірогідність, що в них більше нітратів, ніж вітамінів. Краще почекати до літа... або ще варіант - просто зараз зготувати смачну страву із овочевої суміші!
Заморожені овочі добре та довго зберігаються, з них легко зготувати супчик або, приміром, макарони із овочами, чи смачну підливу із м’ясом.
Суміш з кольорових шматочків червоного солодкого перцю, жовтогарячої моркви, брюссельської капусти чи смарагдової броколі, зеленого горошку та сонячно-жовтої кукурудзи надасть стравам барв, користі та смаку.
Інгредієнти:
На 2,5-3 л води:
- Півпакету суміші заморожених овочів;
- 1 куряче філе (200 г);
- 2-3 картоплини;
- 1 цибулина;
- 1-1,5 склянки макаронних виробів, наприклад, тонкої вермішелі;
- Сіль за смаком (0,5 чи трохи більше столової ложки);
- 1-2 столові ложки олії.
Набір продуктів може варіюватися: наприклад, я зварила овочевий суп із курячою грудкою та вермішеллю, а Ви можете додати м’ясо та рис, або фрикадельки та інші макаронні вироби.
Інструкція:
Картоплю, цибулю чистимо та миємо. Ріжемо картоплю невеличкими кубиками, вкидаємо до киплячої води та варимо хвилин 7.

Куряче філе я проварюю окремо, першу воду після кипіння упродовж 2-3 хвилин зливаю, тоді можно додати філе до супу. Поріжте його невеликими шматочками, щоби скоріше зварилося.
Коли картопля буде наполовину готова, вкидаємо до каструлі заморожені овочі. Попередньо розморожувати їх не треба. Варимо ще 3-4 хвилини.

Тоді всипаємо сіль, макаронні вироби та варимо далі, час залежить від їх виді. Тонка вермішель вариться швидше, ріжки довше.

Коли й макарони вже готові, додаємо до супу подрібнену зелень, можна також заморожену, та варимо ще 1-2 хвилини.

Суп із заморожених овочів готовий!

Смачного!