Сочники з сиром
Опис
Мабуть, майже всі з Вас, шановні читачі мого сайту, колись та й пробували сочники з сиром! Для когось це смак дитинства, а хотсь і нині купує ці смачні штуки у крамниці. Тож зараз я вам розповім, як самостіно спекти їх вдома!
Я пробувала два рецепти, шукаючи той самий варіант, і ось нарешті знайшла. Цей рецепт сочників з сиром - найкращий, вони виходять смачніші, ніж покупні!
Розсипчасте пісочне тісто та ніжна сирна начинка - смачнющий домашній сочник до молока чи кави стане чудовим сніданок для дитини, ланчем для дорослих чи полуденком для усієї родини! Також можна давати сочники дітям з собою до школи. Навіть дітки, котрі не полюбляють сир, будуть у захваті від такої смакоти. А наступного разу раджу приготувати Львівський сирник🙂
Інгредієнти:
На 6 великих або 12 маленьких сочників:
Для тіста:
- 210 г борошна (півтори склянки місткістю 200 мл та ще 1 десертна ложка);
- 100 г м’якого вершкового масла;
- 50 г цукрової пудри;
- 1 невеличке яйце;
- 0,5 чайної ложки розпушувачу;
- Дрібка солі;
- Пакетик ванільного цукру чи на кінчику ножа ванілін.
Для начинки:
- 200 г сиру;
- 40 г цукрової пудри (3,5 столових ложки);
- 30 г борошна (десь 2 столові ложки);
- 1 столова ложка густої 20% сметани;
- 1 маленьке яйце.
Сир підійде не дуже вологий, щоби начинка вийшла не надто рідкою, але й не зовсім сухий.
Інструкція:
Спочатку готуємо начинку, бо їй треба настоятися. Поєднуємо сир, цукрову пудру, борошно, сметану, яєчний білок та половину жовтка (друг половину залишаємо для змащування). Збиваємо блендером чи просто розминаємо виделкою. Блендером швидше та начинка тоді ніжніша.

Залишаємо начинку, щоби борошно увібрало вологу та начинка трохи загусла. Тим часом готуємо тісто. Розм’якшене масло кімнатної температури, цукор та яйце збиваємо міксером до однорідності (1 хвилину на малій швидкості).

У збиту масу за 2-3 рази просіюємо борошно, змішане із розпушувачем та ваніліном.

Перемішуємо спочатку ложкою, тоді - руками. Отримуємо м’яке тісто. Якщо воно липне до рук, можна додати 1-1,5 столові ложки борошна. Але не забагато, щоби тісто лишалось еластичним.

Ділимо тісто на 6 чи 12 частин, робимо кульки.

Притрушуємо стіл борошном та розвалковуємо кожну кульку у кружальце 0,5 см завтовшки. Духовку розігріваємо до 200 С.
На половину кожного кружальця викладаємо начинку, при цьому з краєчку треба відступити на палець.

Згинаємо кружальця навпіл, щоб друга половина тіста накрила першу, що з начинкою. Заліплювати не треба. Якщо хочете гарні зубчасті сочники, як у крамниці, тоді перед тим, як згинати, пройдіться по краєчкам кружальців фігурним ножем.

Викладаємо сочники на деко, застелене змащеним олією пергаментом, та змащуємо жовтком.

Ставимо до розігрітої духовки посередині та випікаємо домашні сочники близько 30 хвилин - до блискучої скоринки та сухої палички. Якщо сочники знизу вже підсмажуються, а верх іще блідий - переставьте деко на рівень вище (для духовок із нижнім нагрівом).

Готові сочники викладаємо на тацю.

Смачні сочники з сиром так і хочеться спробувати!