Пампушки з часником
Опис
До справжнього українського борщу, який ми з Вами щойно готували, неодмінно треба подавати пампушки із часником - смачні, пухкі, запашні!
Ці симпатичні булочки із запашною підливкою чудово смакують до борщу, так само, як і житній хліб, натертий часничком.
Втім, пампушки гарно їсти і з солодким чаєм, змащуючи їх вершковим маслом!
Інгредієнти:
- 50 г свіжих дріжджів (або 17 г сухих);
- 1 столова ложка цукру;
- 2 склянки теплої води
- 1 чайна ложка солі;
- 6 столових ложок олії;
- Борошно - десь 5-6 склянок.
- 4-5 зубків часнику;
- Пучок кропу та петрушки;
- 2-3 столові ложки олії;
- Дрібка солі.
Інструкція:
Спочатку треба зробити опару для дріжджового тіста. Свіжі дріжджі кришимо до миски та розтираємо ложкою із цукром, доки дріжджі розтануть і стануть рідкими.
![розтираємо дріжджі з цукром розтираємо дріжджі з цукром](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-2.jpg)
Тоді вливаємо 1 склянку приємно теплої води - 36-37С, бо дріжджі полюбляють саме таку температуру, а гаряче чи холодне додавати до дріжджового тіста не можна.
![вливаємо теплу воду вливаємо теплу воду](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-3.jpg)
Перемішуємо і далі просіюємо частину борошна - склянку-півтори, щоби утворилось негусте тісто. Це є опара.
![просіюємо борошно просіюємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-4.jpg)
Ставимо її у тепле місце., накривши рушником, та залишаємо на 15-20 хвилин.
![дріжджова опара дріжджова опара](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-5.jpg)
Якщо використовуєте сухі дріжджі, опара робиться інакше. Подивіться, якого вони типу: моментальні (як мілкий порошок) чи активні (гранульовані). Якщо швидкі, то цей порошок можна зразу змішувати із борошном, а тоді додавати воду, цукор, сіль, олію та замішувати тісто. Ящо у гранулах, треба спочатку їх активувати: залити теплою водою, додати цукор та залишити на 15 хвилин до утворення пінної шапочки.
![додаємо до опари воду додаємо до опари воду](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-6.jpg)
А ось і наша опара піднялася, стала «дихати». Можна додати до неї другу склянку теплої води, розмішати та потроху просіювати борошно, перемішуючи ложкою. Разом із борошном додаємо сіль.
![додаємо борошно додаємо борошно](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-7.jpg)
Наприкінці, разом із осмтанньою порцією борошна, додаємо олію та продовжуємо вимішувати вже руками. Олія підійде соняшникова, оливкова чи гірчична, а можна взяти порівну кожного виду.
![додаємо олію додаємо олію](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-8.jpg)
Гарно вимішуємо тісто на столі упродовж 10 хвилин - якщо поспішаєте, можна і 5, але можна і 15 - що ліпше буде вимішане тісто, то краще підійде хліб. Якщо тісто липне, підсипаємо трошки борошна або змащуємо руки олією.
![тісто для пампушок тісто для пампушок](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-9.jpg)
Вимішане тісто кладемо до миски, змащеної олією, накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 20-30 хвилин. Коли тісто підійде, збільшиться удвічі, обминаємо його, і можна ліпити пампушки!
![тісто піднялося тісто піднялося](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-10.jpg)
Беремо шматочки тіста та зкочуємо кульки розміром із середнє яблуко. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, що змащений олією. Мені подобається випікати пампушки у прозорій скляній формі - її також треба змастити олією.
![як зробити пампушки як зробити пампушки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-11.jpg)
Залишаємо зформовані пампушки на 15-20 хвилин у теплі, хай підійдуть. А тим часом розігріваємо духовку до 170-180С.
![як спекти пампушки як спекти пампушки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-12.jpg)
Ставимо пампушки до духовки та випікаємо упродовж 25-30 хвилин, до сухої шпажки. Якщо пампушечки вже пропеклися (перевіряємо бамбуковою шпажкою), адле ще не зарум’янилися, збільшуємо вогонь на 5 хвилин, щоб утворилася золотиста скоринка. А якщо печете не пісний варіант, можна змастити пампушки жовтком із чайною ложкою молока чи збитим яйцем.
![випікаємо до золотистої скоринки випікаємо до золотистої скоринки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-14.jpg)
Пампушки будуть іще смачнішими із запашною часниковою підливкою! Для неї змішуємо пару ложок духмяної нерафінованоі олії, подрібнений часник та зелень і дрібку солі.
![змішуємо часник, олію, сіль та зелень змішуємо часник, олію, сіль та зелень](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-13.jpg)
Дістаємо гарячі пампушки з духовки та за допомогою кондитерського пензлика змащуємо їх часниковою підливкою.
![змащуємо пампушки підливкою змащуємо пампушки підливкою](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-15.jpg)
Які чудові пахощі заповнюють кухню!
![пампушки із часником та зеленню пампушки із часником та зеленню](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-17.jpg)
Скоріш запрошуйте родину до столу пригощатися чудовими пампушками із часником та українським борщем!
![пампушки до борщу пампушки до борщу](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-19.jpg)
Смачного!
![смачні пампушки смачні пампушки](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2017/06/pampushky-21.jpg)
Пампухи нереальні, вперше в мене вийшло таке гарне тасто. Дякую!!!
Вау, як файно! Дуже рада! Дякую за коментар:)