Контент

Піца на кефірі за рецептом Клопотенка із начинкою з того, що було у холодильнику

Порцій: 10  
Калорійність: 241 ккал  
Час приготування: 1 година
Італійсько-українська

Опис

Якщо нема коли возитися із дріжджовим тістом, а піци хочеться, у пригоді стане тісто на кефірі. Раніше я пробувала різні варіанти, а нині надибала на просторах Мережі рецепт тіста для піци від Євгена Клопотенка. До деяких експериментів кулінара ставлюся трохи скептично (наприклад, акації в клярі), але тісто для піци на екфірі стало одним з улюблених рецептів. Рецепт простий, його легко запам'ятати і повторити, а тісто виходить дуже приємне в роботі і смачне. Коли готуєш тісто, воно не липне до рук, м'яке та ніжне. Коли смакуєш, хочеться добавки.

смачна домашня піца

До тіста, запозиченого тут, додала "авторську" начинку із того, що було у мене в холодильнику. А було там ось що: в морозилці ще з минулого літа залишилися декілька заморожених помідорів, смужки болгарського перцю і шматочк ковбаси (ковбаса не з літа, вона свіжіша))). Також був шматочок сиру і кетчуп, хоча для піци, звісно, якщщо хочеться автентичності, краще готувати соус зі свіжих томатів за італійським рецептом. А ще купила моцарели та печериць, це вже спеціально для піци. І ось яка смакота вийшла. Рекомендую.

Інгредієнти:

Тісто для піци на кефірі
  • 200 мл кефіру
  • 300 г борошна
  • 4 столові ложки олії
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки цукру
  • 0,25 чайної ложки розхпушувача
  • 0,25 чайної ложки харчової соди
  • Начинка:
  • томатний соус 100 мл
  • помідори, перець солодкий свіжі або заморожені
  • ковбаса або курка 150-200 г
  • моцарела 200-250 г
  • сир твердий 50-70 г
  • печериці свіжі 200 г
  • кунжут, льон
  • сіль, перець за смаком
  • Інструкція:

    Отже, готуємо тісто для піци. Просіюємо в миску борошно (300 г - це 2 склянки місткістю 150 мл без верху). Туди ж додаємо сухі інгредієнти: сіль, цукор, розпушувач і соду та перемішуємо. В оригінальному рецепті був лише розпушувач. Але, якщо в тісті є кисломолочний продукт (кефір), то логічніше додавати соду. Чому? Тому що кислота (кефір) та лужний продукт (сода) реагують між собою і дають еефкт розпушування. А розпушувач вапрто додавати, якщо у тісті немає інгредієнта з кислою реакцією. Тому що в складі розпушувача вже є водночас сода, і лимонна кислота, у тій пропорції, щоб реакція відбулася без залишку. Тож врешті я вирішила взяти по чверті чайної ложки розпушувача і соди.

    У суху суміш додаємо кефір (кімнатної температури) та олію (соняшникову чи оливкову). Замішуємо тісто: не дуже довго, до однорідності. І залишаємо за кімнатної температури на 20 хвилин. Наприклад, у мисці на столі, накривши рушником. А тим часом можна нарізати скибками та кружальцями продукти для начинки: ковбасу, очищені та вимиті печериці, помідори, моцарелу.

    начинка для піци

    Тоді злегка притрушуємо стіл борошном, розвалковуємо тісто, намотуємо корж на качалку і переносимо на деко, застелене пергаментом, що промащений олією.

    Час фантазувати з начинкою! Спершу змащуємо корж томатним соусом, краєчки на 203 см залишаєчо незмащеними. Тепер викладаємо: кружальця помідорів і салямі, скибки моцарели і грибів, смужки солодкого перцю. Сир поки що не додаємо. Зверху можна потрусити різними спеціями (куркума, паприка тощо) і насінням кунжуту або льону.

    як приготувати піцу дома

    Ставимо піцу в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 15-10 хвилин, зважаючи на те, як швидко пече ваша духовка: в електричній випічкка готується швидше, ніж у газовій. Тоді дістаємо і зверху натираємо на великій тертці твердий сир. Можна також притрусити подрібненою зеленню. Повертаємо піцу в духовку ще на 5-7 хвилин, допоки сир розплавиться.

    рецепт домашньої піци

    Смачна піца на кефірі готова! Дістаємо деко з духовки. Хай трошки охолоне, і можна куштувати.

    піца на кефірі фото

    Смачного!

    1. 5
    2. 4
    3. 3
    4. 2
    5. 1

    (1 голос, в середньому: 5 з 5)

    Рекомендуємо прочитати:

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Додайте світлину страви, jpg

    Підвал

    Лічильник відвідувачів