Контент

Окрошка на буряковому квасі

Порцій: 2  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 10 хвилин

Опис

Першу страву треба їсти кожного дня! Але у літню спеку бажається чогось прохолодного, це взимку гарно вмолотити тарілку гарячого борщу, а улітку ні готувати у розпеченої плити, ні сьорбати щось гаряче не дуже хочеться. Тому ось Вам рецепт для спекотної днини - чудова холодна окрошка на квасі, смачна та поживна!

окрошка з буряковим квасом

Цю першу страву взагалі не треба варити, а найсмачніша вона в охолодженому вигляді.

рецепт окрошки

Окрошку можна робити як на хлібному домашньому квасі, так і на буряковому, а ще - на кефірі.

літня окрошка

Ми з Вами зараз зробимо окрошку на квасі з червоних буряків, який щойно готували за рецептом Ларисочки з Миколаєва. Окрошка - також від неї!

смачна окрошка

Дякую за рецепт! Ось фото цієї смакоти від автора. А я повторила та зробила покроковий рецепт для Вас:)

інгредієнти для окрошки

Інгредієнти:

На 1 порцію:
  • 1 склянка квасу;
  • 1 яйце вкруту;
  • 1 невеличкий свіжий огірок;
  • Шматочок відвареного м’яса;
  • Свіжа зелень: кріп, пір’я цибулі, мангольд, бурякове бадилля;
  • Сметана;
  • Сіль;
  • Перець.

Інструкція:

Як зробити буряковий квас, докладно розповідається у попередній публікації. Якщо коротко - на 3 л бутиль 160 г сухого чоного хлібу, 2-3 нарізаних буряки, 1,5 ст.л. цукру залити теплою кип’яченою водою та настояти 2-3 доби за кімнатної температури, потім процідити і квас готовий!

Теперь підготуємо інші продукти: відваримо вкруту яйця, помиємо огірки, очистимо від шкірки та наріжемо кружечками чи напівкружечками. Відварне м’ясо наріжемо соломкою. Зелень потримаємо у прохолодній воді, потім прополоснемо та дрібно наріжемо.

кладемо до тарілки огірок, яйце, подрібнену зелень

Покладемо усі інгредієнти до тарілки та заллємо квасом з холодильнику.

заливаємо квасом

І насамкінець - щедру ложку густої сметанки!

додаємо сметану

Якщо розмішати, окрошка стане ніжно-рожевого кольору.

окрошка фото

Посоліть, поперчіть за смаком та пригощайтеся!

А згодом ми з Вами ще приготуємо холодний борщ, це також смакота... Тому заходьте частіше!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів