Окрошка на буряковому квасі
Опис
Першу страву треба їсти кожного дня! Але у літню спеку бажається чогось прохолодного, це взимку гарно вмолотити тарілку гарячого борщу, а улітку ні готувати у розпеченої плити, ні сьорбати щось гаряче не дуже хочеться. Тому ось Вам рецепт для спекотної днини - чудова холодна окрошка на квасі, смачна та поживна!
Цю першу страву взагалі не треба варити, а найсмачніша вона в охолодженому вигляді.
Окрошку можна робити як на хлібному домашньому квасі, так і на буряковому, а ще - на кефірі.
Ми з Вами зараз зробимо окрошку на квасі з червоних буряків, який щойно готували за рецептом Ларисочки з Миколаєва. Окрошка - також від неї!
Дякую за рецепт! Ось фото цієї смакоти від автора. А я повторила та зробила покроковий рецепт для Вас:)
Інгредієнти:
- 1 склянка квасу;
- 1 яйце вкруту;
- 1 невеличкий свіжий огірок;
- Шматочок відвареного м’яса;
- Свіжа зелень: кріп, пір’я цибулі, мангольд, бурякове бадилля;
- Сметана;
- Сіль;
- Перець.
Інструкція:
Як зробити буряковий квас, докладно розповідається у попередній публікації. Якщо коротко - на 3 л бутиль 160 г сухого чоного хлібу, 2-3 нарізаних буряки, 1,5 ст.л. цукру залити теплою кип’яченою водою та настояти 2-3 доби за кімнатної температури, потім процідити і квас готовий!
Теперь підготуємо інші продукти: відваримо вкруту яйця, помиємо огірки, очистимо від шкірки та наріжемо кружечками чи напівкружечками. Відварне м’ясо наріжемо соломкою. Зелень потримаємо у прохолодній воді, потім прополоснемо та дрібно наріжемо.
Покладемо усі інгредієнти до тарілки та заллємо квасом з холодильнику.
І насамкінець - щедру ложку густої сметанки!
Якщо розмішати, окрошка стане ніжно-рожевого кольору.
Посоліть, поперчіть за смаком та пригощайтеся!
А згодом ми з Вами ще приготуємо холодний борщ, це також смакота... Тому заходьте частіше!