Контент

Голубці з грибами та пшоном

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Зазвичай голубці роблять із рисом та фаршем. Втім, є також і пісні варіанти цієї смачної страви, що не поступаються класичним голубцям за смаком та поживністю. Один із наших улюблених рецептів - голубці з пшоном та грибами. Спробуйте, це смачно!

пісні голубці з пшоном та грибами

Пісні голубці із грибами та пшоном можна готувати як одну із 12 страв на Святвечір, або якщо Ви дотримуєтесь посту. Жовтеньке поживне пшоно із обсмаженими грибочками - дуже смачне поєднання. Мені взагалі подобається страви української кухні із пшона - запорізький куліш зі шкварками або карпатський банош з бринзою.

голубці з пшоном та грибами

Втім,є думка, що пшоно - «важка» крупа для перетравлювання, тож Ви можете так само зробити голубці із традиційним рисом та грибами. Чи навіть із гречкою. Експериментувати можна із різноманітними крупами, а гриби підійдуть як свіжі печериці, так і вешенки. Головне, щоб ви були впевнені у їх якості та безпечності.

інгредієнти для голубців з грибами

Інгредієнти:

  • 1 середній качан капусти;
  • 1 склянка пшона;
  • 200 г грибів (вешенки чи печериці);
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • Сіль за смаком;
  • 1-2 лаврових листа;
  • 8-10 перців-горошків.

Інструкція:

Щоб капустяні листи стали м’якими та не ламалися при загортуванні начинки, треба їх трохи проварити. Верхні два листа знімаємо. Робимо надрізи навколо качана, щоб легше було відділяти листи. Опускаємо качан до підсоленої киплячої води (0,5 ст.л. солі на 1-1,5 л) та проварюємо 3-4 хвилини. Не перетримайте, щоб капуста не стала надто ніжною, тоді листи будуь рватися.

проварюємо качан капусти 3-4 хвилини

Обережно виймаємо качан та опускаємо до дуршлага, охолоджуємо під холодною водою та розбираємо на листи. Потовщення на листах зрізаємо.

охолоджуємо та розбираємо капусту

Тепер готуємо начинку. Пшоно добре промиваємо, 2-3 рази змінюючи воду. Заливаємо водою (на 1 склянку пшона 2 склянки води, дрібка солі) та варимо майже до готовности - коли крупа вбере всю воду. Якщо пшоно ще трохи твердувате, воно потім довариться у голубцях.

Тим часом обсмажуємо дрібно нарізану цибулю та очишені, вимиті й подрібнені гриби.

обсмажуємо цибулю та гриби

Пасеруємо упродовж 5-6 хвилин, тоді додаємо терту на великій тертці моркву та продовжуємо готувати ще 3-4 хвилини до м’якості моркви.

додаємо терту моркву

Поєднуємо обсмажені овочі з грибами та пшоно, солимо.

поєднуємо рис з овочами та грибами

Перемішуємо. Начинка для голубців готова.

пісна начинка для голубців

Окремо можна обсмажити моркву з томатом для підливи.

обсмажуємо моркву для підливи

Загортаємо начинку до капустяних листів та щільно складаємо до каструлі, доливаємо 1,5-2 склянки води.

формуємо голубці

Готуємо під кришкою упродовж 15-20 хвилин, доки капуста стане м‘якою, а начинка вже практично готова, на відміну від голубців із сирим фаршем. Тоді викладаємо зверху підливу та тушкуємо голубці ще 5 хвилин.

щільно складаємо голубці до каструлі

Додаємо спеції і готуємо ще пару хвилин.

додаємо спеції та готуємо голубці

Готові голубці викладаємо на тарілку.

голубці з грибами
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 3.2 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів