Рецепт лінивих голубців в духовці
Опис
Зараз я Вам розповім, як приготувати смачні ліниві голубці в духовці! Це одна з моїх улюблених страв. Проста, смачнюща до нестями, та ще й багато виходить!
Склад у лінивих голубців той самий, що і у класичних: капуста, фарш, рис, овочі. Але не треба відварювати листя капусти, зрізати з нгих потовщення, не треба нічого загортати - інгредієнти просто змішуються, а тоді ліпимо з них симпатичні котлетки. Легко, швидко, апетитно. Тож спробуймо ліниві голубці в духовці!
Також їх роблять в каструлі, в мультиварці, можна й у пательні. Всі ці варіанти зручні по-своєму. А я пропоную приготувати запечені ліниві голубці.
Інгредієнти:
Для голубців:
- 500 г фаршу;
- 2/3 склянки сухого рису;
- 1/3 качана капусти;
- 2 яйця;
- По дрібці солі та перцю;
- Свіжа чи заморожена зелень кропу, петрушки.
Для підливи:
- 1-2 цибулини;
- 2-3 морквини;
- 1-2 столові ложкии томатної пасти чи 2-3 протертих помідори;
- 0,5 склянки води;
- 1 склянка сметани 15%.
Інструкція:
Рис промиємо, заллємо 1,5 склянками води та відваримо до готовності із дрібкою солі.

Тим часом капусту тоненько шаткуємо. Якщо капуста молода, ніжна, цього достатньо, а якщо стара і листя більш жорстке, можна додатково подрібнити її, нарізавши смужки впоперек на 2-3 частини.
Солимо капусту, переминаємо руками, а тоді заливаємо окропом на залишаємо під кришкою хвилин на 10-15. Для молодої капусти вистачить 5 хвилин.
Тоді відкидаємо капусту на друшляк, щоби стікла вода.

Поєднуємо фарш, капусту, відварний рис, що вистиг до теплого чи кімнатного стану, сіль-перець та гарно вимішуємо.
Додаємо яйця, зелень та ще перемішуємо.

Змащуємо форму для запікання олією. Ліпимо руками, змоченими у воді, котлетки та викладаємо рядочками до форми.

Поливаємо сметаною та ставимо до духовки. Запікаємо при 180 С упродовж 30 хвилин. А поки голубці запікаються, приготуємо підливу.
Для підливи пасеруємо на олії подрібнену цибулю.

За пару хвилин додаємо терту моркву, обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Тоді додамо томат, воду, розмішаємо та протушкуємо ще кілька хвилин.

Поливаємо голубці томатною підливою та повертаємо до духовки ще на 25-30 хвилин.

Перевірити готовність можна, акуратно діставши та спробувавши один голубець.

Подаємо смачні ліниві голубці зі сметаною.
Добрий вечір Юльєтто! такі ліниві голубці, це просто "палочка-виручалочка" (smile) , вони виходять такі смачнючі, ми їх просто обожнюємо! Готую їх доволі часто і вони ніколи не набридають! ваші ліниві голубці дуже апетитні! (smile) (smile)
Доброго ранкУ, Ірино! Дуже рада, що Вам також до вподоби ліниві голубці, це одна з моїх улюблених страв:) На здоров`я! 🙂 І дякую за фото:))