Контент

Рецепт лінивих голубців в духовці

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 20 хвилин підготовка, 30 запікання

Опис

Зараз я Вам розповім, як приготувати смачні ліниві голубці в духовці! Це одна з моїх улюблених страв. Проста, смачнюща до нестями, та ще й багато виходить!

Склад у лінивих голубців той самий, що і у класичних: капуста, фарш, рис, овочі. Але не треба відварювати листя капусти, зрізати з нгих потовщення, не треба нічого загортати - інгредієнти просто змішуються, а тоді ліпимо з них симпатичні котлетки. Легко, швидко, апетитно. Тож спробуймо ліниві голубці в духовці!

Також їх роблять в каструлі, в мультиварці, можна й у пательні. Всі ці варіанти зручні по-своєму. А я пропоную приготувати запечені ліниві голубці.

Інгредієнти:

Для голубців:

  • 500 г фаршу;
  • 2/3 склянки сухого рису;
  • 1/3 качана капусти;
  • 2 яйця;
  • По дрібці солі та перцю;
  • Свіжа чи заморожена зелень кропу, петрушки.

Для підливи:

  • 1-2 цибулини;
  • 2-3 морквини;
  • 1-2 столові ложкии томатної пасти чи 2-3 протертих помідори;
  • 0,5 склянки води;
  • 1 склянка сметани 15%.

Інструкція:

Рис промиємо, заллємо 1,5 склянками води та відваримо до готовності із дрібкою солі.

Тим часом капусту тоненько шаткуємо. Якщо капуста молода, ніжна, цього достатньо, а якщо стара і листя більш жорстке, можна додатково подрібнити її, нарізавши смужки впоперек на 2-3 частини.

Солимо капусту, переминаємо руками, а тоді заливаємо окропом на залишаємо під кришкою хвилин на 10-15. Для молодої капусти вистачить 5 хвилин.

Тоді відкидаємо капусту на друшляк, щоби стікла вода.

Поєднуємо фарш, капусту, відварний рис, що вистиг до теплого чи кімнатного стану, сіль-перець та гарно вимішуємо.

Додаємо яйця, зелень та ще перемішуємо.

Змащуємо форму для запікання олією. Ліпимо руками, змоченими у воді, котлетки та викладаємо рядочками до форми.

Поливаємо сметаною та ставимо до духовки. Запікаємо при 180 С упродовж 30 хвилин. А поки голубці запікаються, приготуємо підливу.

Для підливи пасеруємо на олії подрібнену цибулю.

За пару хвилин додаємо терту моркву, обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Тоді додамо томат, воду, розмішаємо та протушкуємо ще кілька хвилин.

Поливаємо голубці томатною підливою та повертаємо до духовки ще на 25-30 хвилин.

Перевірити готовність можна, акуратно діставши та спробувавши один голубець.

Подаємо смачні ліниві голубці зі сметаною.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(5 голосів, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Добрий вечір Юльєтто! такі ліниві голубці, це просто "палочка-виручалочка" (smile) , вони виходять такі смачнючі, ми їх просто обожнюємо! Готую їх доволі часто і вони ніколи не набридають! ваші ліниві голубці дуже апетитні! (smile) (smile) 

    • Доброго ранкУ, Ірино! Дуже рада, що Вам також до вподоби ліниві голубці, це одна з моїх улюблених страв:) На здоров`я! 🙂 І дякую за фото:))


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів