Контент

Як приготувати лазанью: рецепт домашньої лазаньї з фаршем

Порцій: 12  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, запікання 45 хвилин

Опис

Цього літа ми відкрили для себе нову улюблену страву, і це - лазанья!

Я давно мріяла приготувати лазанью, але мені все здавалося, нібито це складно. Аж тут в АТБ побачила листи для лазаньї й гадаю: оце вже, мабуть, час спробувати! І виявилося, що приготувати лазанью вдома - це просто, цікаво та дуже, дуже смачно!

А доказом може бути те, що останнім часом я готувала лазанью вже тричі, і повторюватиму ще:) Бо вона таки неймовірно смачна, велика - на цілу родину, а ще подобається різноманість варіацій. Можна робити лазанью з фаршем, куркою чи грибами, можна із сиром та шпинатом, з томатами чи білим соусом.

Слово лазанья (lasagna) спочатку означало каструлю чи горщиу для приготування їжі, а згодом ним стали позначати смачну страву з листів тіста, перешарованих соусом, овочами, м҆'ясом, грибами тощо.

Сьогодні пропоную почати із лазаньї з фаршем та томатним соусом.

Інгредієнти:

На форму 24х34 см:

  • 12 листів лазаньї;
  • 500-700 г фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • Баночка томатів у власному соці (400 мл);
  • Півбаночки соусу «Кетча» (або густий томатний сік);
  • 200 г моцарелли;
  • 200 г твердого сиру;
  • Оливкова чи соняшникова олія;
  • Сіль та перець за смаком.

Можна додати ще трохи болгарського перцю, замінити фарш на куряче філе, покласти трохи грибочків... Я готувала із асорті - навпів індичий та яловичий нежирний фарш.

Інструкція:

Дрібно наріжемо цибулю та обсмажимо на пательні з олією 2-3 хвилини.

Тепер, якщо є бажання, можна додати та трохи спасерувати солодкий перець.

Тоді додамо фарш, трохи солі та перцю і продовжимо обсмажувати, помішуючи, допоки фарш змінить колір.

А тим часом відваримо листи для лазаньї. Щоб вони не злиплися, візьміть велику кількість водим, додайте півложки солі та ложку олії. Опускаємо листи по одному у киплячу воду та варимо не більше 6 хвилин.

Тоді відкидаємо на дуршлаг та промиваємо холодною водою і зразу ж розбираємо, щоб не злипалися.

Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо на дно шар листів для лазаньї.

По них рівненько розподіляємо фарш.

По фаршу рівномірно розподіляємо томати. Приділяємо увагу краєчкам, щоб вони вийшли не сухими.

Зверху тремо моцареллу на тертці із великими вічками.

Накриваємо другим шаром листів лазаньї.

Тоді знов - фарш, потім - томатний соус, а зверху тертий сир.

Знов повторюємо. На останній шар трошки не вистачило фаршу, тому просто томати й сир.

Зверху мають бути листи лазаньї, змащені соусом та посипані тертим сиром.

Накриваємо форму герметично листом фольги для запікання.

Запікаємо лазанью в духовці при 180-190С від 45 хвилн до 1 години.

Готова лазанья чудово смакує як теплою, так і охолодженою.

Сподіваюся, Вам також сподобається ця чудова страва!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Юльетта, вітаю! Дуже апетитно виглядає ваша лазанья! Обов"язково приготую та напишу як вийшло, давно збираюся, але все руки не доходять, хочеться як можна більше приготувати страв із овочів, поки літо! Юльетта, а якого виробника ви використовували листочки для лазан"ї, в супермаркеті бачила італійського, польського виробника, мабуть італійського кращі, що порадите?

    • Доброго дня, Ірино! 🙂
      Рада знову спілкуватися з Вами! 🙂
      Так, згодна, влітку варто готувати якомога більше страв зі свіжих овочі, фруктів та ягід. Я ось хочу ще лазанью із капустою спробувати. Мабуть, буде цікаво! Ті ж голубці, тільки в іншій формі:)
      Я готувала із листами для лазаньї італійського виробника de Luxe, вони є в АТБ.
      Творчої Вам наснаги та смачних рецептів! Чекатиму на враження!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів