Дітям до школи: Домашні чікенбургери, швидкий рецепт
Опис
Знову осінь, дітки пішли до школу, а хто й до коледжів-університетів, і знов постає питання – що давати дітям з собою, аби перекусити? Пропоную Вам цікавий, поживний та смачний варіант, гарну альтернативу традиційним бутербродам – домашні чікенбургери.
Чікенбургер – то бургер із куркою, варіація на тему гамбургера. Якщо зготувати їх з міні-булочками, виходять симпатичні невеличкі штучки, які дуже до вподоби дітям.
Склад у наших бюргерів максимально натуральний: булочка (яку за бажанням та наявністю часу Ви також можете спекти самі), куряча відбивна, сир, помідор, зелень.
Інгредієнти:
- 6 круглих булочок;
- Куряче філе – половинка грудки;
- 1 яйце;
- 3-4 столові ложки борошна;
- Трохи олії для смаження;
- Сіль;
- 6 скибочок твердого сиру;
- 1 помідор;
- Свіжа зелень – салат чи петрушка.
Інструкція:
Щоб приготувати курячі відбивні, нарізаємо філе тонкими скибочками (5-7 мм). Філе досить ніжне, тому можна навіть не відбивати. Розігріваємо на пательні олію. Шматочки філе вмочаємо спочатку в борошно, тоді в підсолене яйце з обох боків, та викладаємо на розігріту пательню. Обсмажуємо на середньому вогні під кришкою до апетитної скоринки спочатку з одного, потім з другого боку – по 3-4 хвилини.
Сир та вимитий помідор нарізаємо тонкими скибочками. Зелень ретельно миємо.
Розрізаємо булочки навпіл та викладаємо відбивну, шматочок сиру, помідорне кружальце, лист салату чи гілочку зелені. Якщо плануєте смакувати згодом – дочекайтеся, доки відбивні трохи охолонуть, а тоді збирайте бургери. Накриваємо верхньою частиною булочок, та смачний перекус готовий!