Дітям до школи: Домашні чікенбургери, швидкий рецепт

Порцій: 6   Час приготування: 20 хвилин 07. 09. 2019 г.

Знову осінь, дітки пішли до школу, а хто й до коледжів-університетів, і знов постає питання – що давати дітям з собою, аби перекусити? Пропоную Вам цікавий, поживний та смачний варіант, гарну альтернативу традиційним бутербродам – домашні чікенбургери.

Чікенбургер – то бургер із куркою, варіація на тему гамбургера. Якщо зготувати їх з міні-булочками, виходять симпатичні невеличкі штучки, які дуже до вподоби дітям.

Склад у наших бюргерів максимально натуральний: булочка (яку за бажанням та наявністю часу Ви також можете спекти самі), куряча відбивна, сир, помідор, зелень.

Інгредіенти:

  • 6 круглих булочок;
  • Куряче філе – половинка грудки;
  • 1 яйце;
  • 3-4 столові ложки борошна;
  • Трохи олії для смаження;
  • Сіль;
  • 6 скибочок твердого сиру;
  • 1 помідор;
  • Свіжа зелень – салат чи петрушка.

Процес приготування:

Щоб приготувати курячі відбивні, нарізаємо філе тонкими скибочками (5-7 мм). Філе досить ніжне, тому можна навіть не відбивати. Розігріваємо на пательні олію. Шматочки філе вмочаємо спочатку в борошно, тоді в підсолене яйце з обох боків, та викладаємо на розігріту пательню. Обсмажуємо на середньому вогні під кришкою до апетитної скоринки спочатку з одного, потім з другого боку – по 3-4 хвилини.

Сир та вимитий помідор нарізаємо тонкими скибочками. Зелень ретельно миємо.

Розрізаємо булочки навпіл та викладаємо відбивну, шматочок сиру, помідорне кружальце, лист салату чи гілочку зелені. Якщо плануєте смакувати згодом – дочекайтеся, доки відбивні трохи охолонуть, а тоді збирайте бургери. Накриваємо верхньою частиною булочок, та смачний перекус готовий!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.