Рецепт відбивних з курячого філе

Порцій: 6-8   Час приготування: 25 хвилин 14. 09. 2019 г.

Коли треба приготувати швидку вечерю, я частісінько обираю сам цей рецепт – курячі відбивні з філе, бо це просто, смачно та усім до вподоби. Та вже ж краще, ніж сардельки чи ковбаса, бо натуральніше. Із такими відбивними ми з Вами нещодавно готували домашні чікенбургери.

Звісно, ще краще буде запекти куряче філе у духовці з овочами, бо печене завжди корисніше смаженого. Але запікання потребує набагато більше часу, хоч і менше активної участі в приготуванні. Тож сьогодні посмажимо, а запікати будемо іншим разом.

Інгредіенти:

  • 2 половинки курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 5-6 столових ложок борошна;
  • Щедра дрібка солі;
  • Куркума, спеції універсальні – по ¼-1/3 чайної ложки;
  • Олія для смаження.

Процес приготування:

Куряче філе можна й не відбивати – просто нарізати шматочками десь 5 мм завтовшки. Але, якщо є час і бажання, можна трошки відбити. Накрийте шматочки філе бутербродним пакетиком та злегка відбийте з одного боку. Тоді посоліть та поперчіть. Я ще, буває, притрушую куркумою.

В одній тарілці збийте виделкою яйця. В іншу насипте борошно. Вмочайте відбивні з обох сторін спочатку в борошно, тоді в трохи підсолене яйце.

І викладайте на пательню з добре розігрітою олією. Пательня має бути гарно розжарена – тоді відбивні не прилипнуть, натомість матимуть апетитну скоринку.

Смажимо на середньому вогні під кришкою, допоки зарум’яняться знизу, а зверху змінять колір.

Тоді перевертаємо лопаткою та обсмажуємо з іншого боку, можно вже без кришки, адже відбивні просмажились всередині.

Готові курячі відбивні викладаємо на тарілку.

Подаємо з гарніром із картопельки, рису чи гречки, макарони також підійдуть, а свіжі овочі чи салат – іще краще!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.