Рецепт відбивних з курячого філе
Опис
Коли треба приготувати швидку вечерю, я частісінько обираю сам цей рецепт – курячі відбивні з філе, бо це просто, смачно та усім до вподоби. Та вже ж краще, ніж сардельки чи ковбаса, бо натуральніше. Із такими відбивними ми з Вами нещодавно готували домашні чікенбургери.
Звісно, ще краще буде запекти куряче філе у духовці з овочами, бо печене завжди корисніше смаженого. Але запікання потребує набагато більше часу, хоч і менше активної участі в приготуванні. Тож сьогодні посмажимо, а запікати будемо іншим разом.
Інгредієнти:
- 2 половинки курячого філе;
- 2 яйця;
- 5-6 столових ложок борошна;
- Щедра дрібка солі;
- Куркума, спеції універсальні – по ¼-1/3 чайної ложки;
- Олія для смаження.
Інструкція:
Куряче філе можна й не відбивати – просто нарізати шматочками десь 5 мм завтовшки. Але, якщо є час і бажання, можна трошки відбити. Накрийте шматочки філе бутербродним пакетиком та злегка відбийте з одного боку. Тоді посоліть та поперчіть. Я ще, буває, притрушую куркумою.

В одній тарілці збийте виделкою яйця. В іншу насипте борошно. Вмочайте відбивні з обох сторін спочатку в борошно, тоді в трохи підсолене яйце.

І викладайте на пательню з добре розігрітою олією. Пательня має бути гарно розжарена – тоді відбивні не прилипнуть, натомість матимуть апетитну скоринку.

Смажимо на середньому вогні під кришкою, допоки зарум’яняться знизу, а зверху змінять колір.

Тоді перевертаємо лопаткою та обсмажуємо з іншого боку, можно вже без кришки, адже відбивні просмажились всередині.

Готові курячі відбивні викладаємо на тарілку.

Подаємо з гарніром із картопельки, рису чи гречки, макарони також підійдуть, а свіжі овочі чи салат – іще краще!
Дякую за рецепт) підскажіть, а як правильно розрізати філе?
На здоров'ячко! Я ріжу впоперек тонкими скибочками. А там, де воно пласке, то пластинками... Мабуть, краще відеорецепт зробити, щоб було наочніше:)