Контент

Випічка з листкового тіста. Швидко до чаю: Бантики

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 5 хвилин, випікання 20 хвилин

Опис

Колись тоді, коли каштани на Хрещатику були великі та лапаті, існувало там чудове, затишне кафе Крижинка. Пам’ятаю довгий коридор, освітлений теплими жовтими лампами, круглі стільці на високій ніжці, товстенькі та м’які, на яких гарно було крутитися, та – найголовніше! – смачнющі бантики з листкового тіста!

От не можу сказати, що в них було такого, в тих бантиках… Бантик то й бантик, без начинки, просто листкове тісто, притрушене цукровою пудрою. Але які ж вони були смачні, ті бантики! Минуло вже понад 30 років, а я їх пам’ятаю. Крижинка давно вже «розтанула» - коли розширювала Європейську площу, будівлю, де було кафе, розібрали. Давно вже не такі лапаті каштани, та й Київ, на жаль, мабуть вже не назвеш найзеленішим містом. Але залишається щось незмінне – оті самі шикарні бантики! Бо я таки навчилася пекти їх вдома! Хоча нібито й секрету ніякого нема – листкове тісто та пудра, і все. Але, щоб бантики смакували добре, треба обрати якісне тісто.

Пробувала пекти з тіста різних виробників. Найкраще – то листкове тісто «Рудь» та листково-дріжджове «Левада». Рекомендую пекти бантики та іншу листкову випічку – з яблуками, сиром чи бринзою – сам з них.

Отже, відкриємо вдома філію кафе та напечемо бантиків родині до чаю! Найприємніше в рецепті те, що він майже не потребує кулінарного досвіду та зусиль. Вдасться кожному! А ще це дуже швидко – якщо завітали гості чи терміново забажалося смачненького до чаю, - вже за півгодини Ви будете ласувати домашньою випічкою!

Інгредієнти:

  • 50 г листкового або листково-дріжджового тіста;
  • 1-2 столові ложки цукрової пудри.

Інструкція:

Листкове тісто розморожуємо за кімнатної температури – хай полежить у кухні на столі десь із півгодини.

Духовку розігріваємо до 220-230 С. Тоді нарізаємо тісто смужками приблизно 3-4 см завширшки, 15 см завдовжки.

Перекручуємо кожну смужку посередині та викладаємо на деко, застелене кондитерським пергаментом. Я купую силіконізований пергамент, тож його навіть змащувати не треба.

Випікаємо листкові бантики в духовці за 220 С (плюс-мінус, але листковому тісту потрібна досить висока температура випікання), десь 20-25 хвилин. Точний час залежатиме від вашої духовки: в електричній випічка зазвичай готова скоріше, ніж у газовій.

Коли листкове тісто отак розшарується та набуде золотавого кольору – випічка готова.

Готові бантики з листкового тіста притрушуємо цукровою пудрою крізь ситечко.

Смачного чаювання та кавування!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів