Контент

Смачні млинці з кабачків із сиром

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 35 хвилин

Опис

Це неймовірно смачні кабачкові млинці! Ось складно повірити, але таки-так: зі звичайнісіньких кабачків можна зготувати таку смакоту, що пальчики оближеш! Вони й самі по собі чудові, можна вкласти дві штуки за один раз (більше не влізе, бо дуже поживні), а коли ще й начинку зробити... Наприклад, зі свіжих помідорів, твердого сиру та зелені. Чи відварного курячого філе та овочів... Надзвичайно смачно!

Ми вже колись готували млинці з кабачків на кабачковий торт, але цей рецепт трохи інакший. Поділилася ним зі мною Оленка з сайту https://vodoyuta.com, за що я їй дукже вдячна! Бо за тиждень готую ці кабачкові млинці вже вдруге, і мабуть, готуватиму ще, доки триває кабачковий сезон.

Від себе я додала до рецепту зелень, тертий сир та часник.

Інгредієнти:

  • 2 молоді кабачки середнього розміру;
  • 2 середніх курячих яєць;
  • 2 столові ложки сметани (15-20%);
  • 1 склянка борошна (200 мл = 130 г);\
  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1,5 чайной ложки розпушувачу (або 0,5 ч.л. соди та 1/3 ч.л. лимонної кислоти);
  • 1 столова ложка олії + трохи для смаження;
  • 30 -50 г твердого сиру;
  • 1-2 зубчика часнику;
  • Зелень кропу та петрушки.

Інструкція:

Кабачки миємо, очищуємо від шкірки та тремо на великій тертці. Додаємо яйця, сметану, просіяне із розпушувачем та крохмалем борошно, сіль та олію, перемішуємо. Тоді додамо тертий сир (на тертці із великиими вічками) та часник (на дрібній тертці). Ще раз перемішаємо, і тісто на млинці готове.

Розігріваємо сковороду із невеликим,та рівномірно розподіленим шаром олії. Коли гарно розігріється, викладаємо по центру три столові ложки тіста та розподіляємо силіконовою лопаткою (або ложкою, та лопаткою зручніше), щоб вийшов круглий млинець.

Смажимо, доки він трохи змінить колір зверху (отже, пропікся і не розірветься при перевертанні) та підсмажиться знизу.

Перевертаємо лопаткою та смажимо з другого боку.

Готові кабачкові млинці викладаємо на тарілку.

Можна пригощатися!

Млинці з кабачків із сиром та зеленню смачні і просто так, і зі сметаною, а надто - з начинками. Спробуйте!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів