Салат з квашеної капусти

Порцій: 1   Час приготування: 5-10 хв. 04. 03. 2018 г.

У осіннє-зимово-весняну пору, десь із жовтня по квітень - між сезонами свіжих овочів та фруктів - організму дуже потрібно звідкись отримувати вітаміни! І в цьому допоможуть не тільки заморські цитруси, але й така звична капуста, якщо її заквасити та приготувати смачний салат.

салат з квашеної капусти

Цікаво те, що у капусті під час заквашування кількість вітаміну С не зменшується, а навпаки, підвищується! Квашена капуста за вмістом корисних речовин у кілька разів випереджує свіжу. Окрім аскорбінової кислоти, цей смачний та поживний продукт містить вітаміни групи В, К, РР та U, а також макро- та мікроелементи: кальцій (необхідний для міцних кісток та зубів) калій (корисний для серця), залізо (потрібне для достатнього рівня гемоглобіну), цинк, йод та інші. Ось бачите, організм не дурний, він знає, чого хоче! А він вже хоче салатику із квашеної капусти, чи не так?

пісний салат з квашеної капусти

Зараз я Вам розповім, по-перше, як зробити квашену капусту, а по-друге, як з неї приготувати різноманітні салати.

інгредієнти для салату з капусти

Інгредіенти:

  • Квашена капуста - 100-150 г;
  • Цибуля - 1 маленька;
  • Пір’я зеленої цибулі;
  • Сіль за смаком;
  • 0,5-1 столової ложки духмяної олії;
  • За бажанням - яблуко, свіжа журавлина.

Процес приготування:

Як квасити капусту:

Тонко шаткуємо 1 качан капусти, тремо на великій тертці 1 морквину, перемішуємо та щільно напхаємо до 3 л слоїку. Готуємо розсол. На 3 л банку треба 2 столові ложки солі розчинити у 1 л теплої кип’яченої води, залити у банку з капустою. Тоді долити по вінця холодною водою. Залишаємо капусту на 2 діб у теплому місці. Під банки підставте тарідки, бо розсіл може виливатися. Періодично треба протикати капусту паличкою, щоб гази, які утворюються під час бродіння, виходили назовні. Коли мине 2 діб, беремо півсклянки цукру (100 г), наливаємо туди розслу, перемішуємо, щоби цукор розчинився, а тоді виливаємо назад до банки та ставимо ще на 1 день у тепле місце. Смачна квашена капуста готова! Можна робити з неї смачні салати. Ось три найкращі рецепти салатів, що мені до смаку.

Салат з квашеної капусти з цибулею

салат з квашеної капусти з цибулею

До жмені квашеної капусти додаємо тонко нарізані напівкільця ріпчатої цибулі та подрібнені пера зеленої, солимо трошки, перемішуємо, заправляємо олією.

салат з капустою та цибулею

Салат з квашеної капусти із журавлиною

салат з квашеної капусти із журавлиною

Разом із спеціями та цибулею додаємо до салату трохи свіжих ягід журавлини. Такий салат і виглядає яскравіше, і більш вітамінний, бо у кислій ягідці міститься багато аскорбінової кислоти та інших корисних речовин.

салат з квашеною капусти із яблуком

Салат з квашеною капусти із яблуком

До квашеної капусти додаємо очищене та порізане дрібними шматочками яблуко. Найкраще салат смакуватиме із яблуками кисло-солодких, зелених сортів, такими як Симиренко.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.