Як зробити вдома глазурований дитячий сирок
Опис
Ваші дітки також полюбляють глазуровані сирки в шоколаді? Але не кваптеся купувати улюблені ласощі в магазині, адже глазуровані дитячі сирки легко зробити вдома, із натуральних, свіжих продуктів та без усяких консервантів, барвників та ароматизаторів. Домашні сирки такі смачні, що раджу робити подвійну порцію: діткам та собі!
Зараз я розповім вам, як зробити смачні й корисні глазуровані сирки в домашніх умовах. Сиркова маса робиться за пару хвилин; потім треба почекати до завтра, щоби виконати глазурування розтопленим шоколадом. Тоді зачекати, доки сирки охолодяться та глазур застигне, й можна пригощатися!
Інгредієнти:
- 200 г свіжого кисломолочного сиру, краще пастоподібного, ніж зернистого;
- 1 столова ложка з верхом 20% густої сметани;
- 3-4 столові ложки цукрової пудри;
- 40 г вершкового масла;
- Півчайної ложки ванільного цукру (або на кінчику ножа ванілін).
Для шоколадної глазурі:
- 150-200 г чорного чи молочного шоколаду;
- 3-4 столові ложки молока.
Інструкція:
Якщо у Вас є погружний блендер, приготування набюагато спрощується: досить поєднати сир, сметану, цукрову пудру та м’яке масло й збити блендером до ніжної однорідної маси.
За відсутності блендера скористаємось ситом чи мілким друшляком: протираємо крізь нього сир.

Збиваємо розм’якшене масло із цукровою пудрою міксером.


Та змішуємо із протертим сиром і сметаною.

Додаємо ванілін, збиваємо все разом іще раз - і сиркова маса готова.

Щоб сформувати сирки, зручно викласти масу до кондитерського пакету (чи просто до цупкого харчового пакету), зрізати куточок та викласти сиркову масу на дощечку, встелену пергаментом, чи підложку з-під харчових продуктів, яку можна поставити до морозилки.

Ставимо до морозильної камери на добу. Щоби сирки не набули запаху холодильника, краще помістити їх до пакету.

Наступного дня, доки сирки ще у морозилці, розтопимо шоколад на водяній бані. Ламаємо плитку на шматочки, кладемо до мисочки чи якогось посуду, котрий можна поставити у інший посуд із водою, а тоді - на вогонь.

Нагріваємо, помішуючи, доки він розтане. Густину глазурі регулюємо молоком. Слідкуємо, аби до шоколаду не потрапила вода.

Коли шоколад розтане, дістаємо сирки з морозилки та діємо швидко та чітко. Беремо заготовку для сирка, швидко, щоби не розтала, занурюємо її до розтопленого шоколаду (він не гарячий, а теплий) так, щоб заглазурувати з усіх боків, тоді виймаємо, ложкою знімаємо надлишки глазурі та викладаємо смирок знов на дощечку, застелену пергаментним папером.


Коли усі сирки будуть заглазуровані, ставимо їх назад до морозилки на годину, доки глазур застигне.

Домашні глазуровані сирки готові! Дістаємо сирок, дамо йому кілька хвилин, щоб нагрітися, та пригощаємося.

Є іще спосіб зробити дитячий сирок в шоколаді - за допомогою силіконових формочок для кексів. Я ще не пробувала, але бачила фото. Треба зробити сирну масу та розтопити шоколад. Тоді обмастити денце та стінки силіконової формочки розтопленим шоколадом та поставити та деякий час до холодильника, доки шоколад застигне. Далі викласти сиркову масу у форми та зверху залити розтопленим шоколадом ї охолодити. Вийдуть глазуровані сирки у формі кексів. Теж дуже цікавий та, можливо, навіть легший спосіб. Як гадаєте? Чи готували Ви сирки для діток, і який варіант вам більш до вподоби?
прекрасний рецепт, і дуже просто. дякую!
На здоров'я!