Як зробити вдома глазурований дитячий сирок

Порцій: 10 сирків   Час приготування: приготування 20 хвилин, очікування кілька годин 15. 08. 2018 г.

Ваші дітки також полюбляють глазуровані сирки в шоколаді? Але не кваптеся купувати улюблені ласощі в магазині, адже глазуровані дитячі сирки легко зробити вдома, із натуральних, свіжих продуктів та без усяких консервантів, барвників та ароматизаторів. Домашні сирки такі смачні, що раджу робити подвійну порцію: діткам та собі!

глазуровані сирки в домашніх умовах

Зараз я розповім вам, як зробити смачні й корисні глазуровані сирки в домашніх умовах. Сиркова маса робиться за пару хвилин; потім треба почекати до завтра, щоби виконати глазурування розтопленим шоколадом. Тоді зачекати, доки сирки охолодяться та глазур застигне, й можна пригощатися!

глазуровані сирки

інгредієнти для глазурованих сирків

Інгредіенти:

  • 200 г свіжого кисломолочного сиру, краще пастоподібного, ніж зернистого;
  • 1 столова ложка з верхом 20% густої сметани;
  • 3-4 столові ложки цукрової пудри;
  • 40 г вершкового масла;
  • Півчайної ложки ванільного цукру (або на кінчику ножа ванілін).

Для шоколадної глазурі:

  • 150-200 г чорного чи молочного шоколаду;
  • 3-4 столові ложки молока.

Процес приготування:

Якщо у Вас є погружний блендер, приготування набюагато спрощується: досить поєднати сир, сметану, цукрову пудру та м’яке масло й збити блендером до ніжної однорідної маси.

За відсутності блендера скористаємось ситом чи мілким друшляком: протираємо крізь нього сир.

збиваємо сир та сметану з цукровою пудрою

Збиваємо розм’якшене масло із цукровою пудрою міксером.

розм’якшене масло збиваємо з пудрою змішуємо сир та масло

Та змішуємо із протертим сиром і сметаною.

додаємо ванілін і збиваємо

Додаємо ванілін, збиваємо все разом іще раз - і сиркова маса готова.

добре перемішуємо масу

Щоб сформувати сирки, зручно викласти масу до кондитерського пакету (чи просто до цупкого харчового пакету), зрізати куточок та викласти сиркову масу на дощечку, встелену пергаментом, чи підложку з-під харчових продуктів, яку можна поставити до морозилки.

викладаємо масу до кондитерського пакету

Ставимо до морозильної камери на добу. Щоби сирки не набули запаху холодильника, краще помістити їх до пакету.

формуємо сирки

Наступного дня, доки сирки ще у морозилці, розтопимо шоколад на водяній бані. Ламаємо плитку на шматочки, кладемо до мисочки чи якогось посуду, котрий можна поставити у інший посуд із водою, а тоді - на вогонь.

розтопимо шоколад

Нагріваємо, помішуючи, доки він розтане. Густину глазурі регулюємо молоком. Слідкуємо, аби до шоколаду не потрапила вода.

додаємо молоко у глазур

Коли шоколад розтане, дістаємо сирки з морозилки та діємо швидко та чітко. Беремо заготовку для сирка, швидко, щоби не розтала, занурюємо її до розтопленого шоколаду (він не гарячий, а теплий) так, щоб заглазурувати з усіх боків, тоді виймаємо, ложкою знімаємо надлишки глазурі та викладаємо смирок знов на дощечку, застелену пергаментним папером.

занурюємо сирки у глазур ставимо сирки до морозилки

Коли усі сирки будуть заглазуровані, ставимо їх назад до морозилки на годину, доки глазур застигне.

дитячі глазуровані сирки

Домашні глазуровані сирки готові! Дістаємо сирок, дамо йому кілька хвилин, щоб нагрітися, та пригощаємося.

дитячий сирок в шоколаді

Є іще спосіб зробити дитячий сирок в шоколаді - за допомогою силіконових формочок для кексів. Я ще не пробувала, але бачила фото. Треба зробити сирну масу та розтопити шоколад. Тоді обмастити денце та стінки силіконової формочки розтопленим шоколадом та поставити та деякий час до холодильника, доки шоколад застигне. Далі викласти сиркову масу у форми та зверху залити розтопленим шоколадом ї охолодити. Вийдуть глазуровані сирки у формі кексів. Теж дуже цікавий та, можливо, навіть легший спосіб. Як гадаєте? Чи готували Ви сирки для діток, і який варіант вам більш до вподоби?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.