Солодка ковбаска з печива
Опис
Влітку, коли й так спекотно, не хочеться ще й духовку вмикати, а ось смачненького до чаю ще й як хочеться! Що ж робити? Звісно що - готувати смачні домашні ласощі без випікання ! Наш улюблений дует літніх солодощів - це тістечка «Картопля» та солодка ковбаска з печива. Пам’ятаєте цей смак дитинства?
Таку чайну ковбаску просто зробити вдома, особливо якщо покликати у помічними діток: їм сподобається і процес, і результат! Адже готувати солодку ковбасу цікаво, а пригощатися нею - смачно:)
Для ковбаски чи картоплі потрібен один і той самий набір інгредієнтів, тільки пропорції трохи відрізняються. Сьогодні я розповім Вам рецепт солодкої ковбаски з печива, а колись згодом і тістечка картоплю приготуємо.
Здивуйте своїх домашніх та гостей цією «ковбасою»!
Інгредієнти:
- 350 г печива («Пряжене молоко»);
- 2/3 склянки молока (склянка 200 мл, нам треба десь 130 мл);
- 0,5 склянки цукру;
- 2 чайні ложки какао-порошку;
- 150 г вершкового масла;
- 50 г родзинок, або в’яленої журавлини;
- Трішки горіхів, шоколадних крапель, цукатів тощо.
Інструкція:
Родзинки заздалегідь миємо, заливаємо теплою водою на кілька хвилин, а коли стануть м’якими, обсушуємо. Масло дістанемо з холодильника за півгодини до приготування. Молоко бажано закип’ятити, якщо тільки воно не ультрапастеризоване.
Змішуємо цукор з какао.

Вливаємо молоко.

Та, помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до розчинення цукру. Знімаємо з плити, хай трохи охолоне.

300 г печива перекручуємо на м’ясорубці, а решту (50 г) кришимо руками на невеликі шматочки. Втім, можна обійтися і без м’ясорубки, бо печиво м’яке і його легко кришити.
Вливаємо шоколадно-молочну суміш до подрібненого печива та перемішуємо.

Додаємо до шоколадної маси розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло. Гарно перемішуємо.

Додаємо шматочки печива, родзинки, подрібнені горіхи та знов ретельно, але акуратно перемішуємо, аби рівномірно роподілити у тісті.

Викладаємо масу на харчову плівку (або можна розрізати звичайний бутербродний пакет), формуємо ковбаску та щільно загортаємо у плівку. Якщо ковбачка не хоче тримати форму та розпливається, додатково загорніть її у лист харчової фольги чи аркуш цупкого картону, зафіксуйте, аби не розгорталася, та покладіть до морозилки на ніч.

На ранок ковбаска застигне, тоді можна буде зняти плівку...

Та нарізати солодку чайну ковбаску на шматочки гострим ножем.

Ну дуже схоже на справжню ковбасу, чи не так?

