Солодка ковбаска з печива
Опис
Влітку, коли й так спекотно, не хочеться ще й духовку вмикати, а ось смачненького до чаю ще й як хочеться! Що ж робити? Звісно що - готувати смачні домашні ласощі без випікання ! Наш улюблений дует літніх солодощів - це тістечка «Картопля» та солодка ковбаска з печива. Пам’ятаєте цей смак дитинства?
Таку чайну ковбаску просто зробити вдома, особливо якщо покликати у помічними діток: їм сподобається і процес, і результат! Адже готувати солодку ковбасу цікаво, а пригощатися нею - смачно:)
Для ковбаски чи картоплі потрібен один і той самий набір інгредієнтів, тільки пропорції трохи відрізняються. Сьогодні я розповім Вам рецепт солодкої ковбаски з печива, а колись згодом і тістечка картоплю приготуємо.
Здивуйте своїх домашніх та гостей цією «ковбасою»!
Інгредієнти:
- 350 г печива («Пряжене молоко»);
- 2/3 склянки молока (склянка 200 мл, нам треба десь 130 мл);
- 0,5 склянки цукру;
- 2 чайні ложки какао-порошку;
- 150 г вершкового масла;
- 50 г родзинок, або в’яленої журавлини;
- Трішки горіхів, шоколадних крапель, цукатів тощо.
Інструкція:
Родзинки заздалегідь миємо, заливаємо теплою водою на кілька хвилин, а коли стануть м’якими, обсушуємо. Масло дістанемо з холодильника за півгодини до приготування. Молоко бажано закип’ятити, якщо тільки воно не ультрапастеризоване.
Змішуємо цукор з какао.
![змішуємо цукор з какао змішуємо цукор з какао](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-2.jpg)
Вливаємо молоко.
![додаємо молоко додаємо молоко](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-3.jpg)
Та, помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до розчинення цукру. Знімаємо з плити, хай трохи охолоне.
![нагріваємо на слабкому вогні нагріваємо на слабкому вогні](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-4.jpg)
300 г печива перекручуємо на м’ясорубці, а решту (50 г) кришимо руками на невеликі шматочки. Втім, можна обійтися і без м’ясорубки, бо печиво м’яке і його легко кришити.
Вливаємо шоколадно-молочну суміш до подрібненого печива та перемішуємо.
![вливаємо суміш до печева вливаємо суміш до печева](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-5.jpg)
Додаємо до шоколадної маси розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло. Гарно перемішуємо.
![додаємо вершкове масло додаємо вершкове масло](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-6.jpg)
Додаємо шматочки печива, родзинки, подрібнені горіхи та знов ретельно, але акуратно перемішуємо, аби рівномірно роподілити у тісті.
![додаємо родзинки та горіхи додаємо родзинки та горіхи](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-7.jpg)
Викладаємо масу на харчову плівку (або можна розрізати звичайний бутербродний пакет), формуємо ковбаску та щільно загортаємо у плівку. Якщо ковбачка не хоче тримати форму та розпливається, додатково загорніть її у лист харчової фольги чи аркуш цупкого картону, зафіксуйте, аби не розгорталася, та покладіть до морозилки на ніч.
![ковбаску щільно загортаємо у плівку ковбаску щільно загортаємо у плівку](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-9.jpg)
На ранок ковбаска застигне, тоді можна буде зняти плівку...
![нарізаємо солодку ковбаску нарізаємо солодку ковбаску](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-10.jpg)
Та нарізати солодку чайну ковбаску на шматочки гострим ножем.
![чайна ковбаска з печива чайна ковбаска з печива](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-11.jpg)
Ну дуже схоже на справжню ковбасу, чи не так?
![солодка ковбаска з печивом солодка ковбаска з печивом](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-15.jpg)
![ковбаска з печива та горішків ковбаска з печива та горішків](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/solodka-kovbaska-z-pechyva-17.jpg)