Ягідний чізкейк з домашнього сиру
Опис
Влітку теж хочеться чогось солоденького, смачненького до чаю, а пекти щось у духовці не дуже хочеться, бо й так спекотно! Що ж робити? Звісно, смачний сирно-ягідний чізкейк без випічки! Цей чудовий десерт належить до того типу ласощів, що і смачні, і корисні!
Поласувати таким тортиком можна навіть після 18, та навіть після опівночі:) Бо це набагато краще, ніж торт із кремом. Тому що наш чізкейк - з домашнього сиру та свіжих ягід і фруктів! Класичні чізкейки роблять із вершкового сиру на кшталт маскарпоне, але і наш домашній сир чудово підходить, якщо додати до нього домашні ж густі вершки. Якщо ж Ви бажаєте ще знизити калорійність десерту - візьміть нежирний сир та сметану 10% замість вершків, а щоб сирний шар гарно застиг, додайте до сметани розчинений у воді желатин (на 350 мл сметани - пакетик 25 г желатину, розчиненого у невеликій кількості води згідно інструкції).
Готувати цей чіз-торт дуже легко, і знадобиться не духовка, а холодильник. За смаком такий чізкейк нагадує сирний десерт чи не дуже холодне морозиво, а що може бути краще у літню днину?
Інгредієнти:
- 200 г печива «Пряжене молоко»;
- 100 г вершкового масла.
- 700 г домашнього сиру;
- 350 мл густих домашніх вершків;
- 4-5 столових ложок цукрової пудри;
- Ягоди та фрукти.
Інструкція:
Робимо основу для чізкейка - пісочний корж. Дуже просто: кришимо руками печиво. Якщо воно не дуже м’яке, користуємося блендером чи м’ясорубкою, щоб утворилася дрібна крихта.
Розтоплюємо вершкове масло та вливаємо до печива, перемішуємо. Виходить пухка маса.
Висипаємо крихту із маслом на дно роз’ємної форми, застеленої пергаментом, розподіляємо рівним шаром та щільно притискаємо пальцями.
Ставимо форму із пісочним коржем до холодильника та займаємося сирним шаром. Бачте, як просто - не треба замішувати пісочне тісто та випікати корж. Влітку, коли спекотно, те що треба.
Ось так робиться пісочна основа для чізкека.
Найсмачніший чізкейк буде, коли взяти жирний домашній сир - у крамниці він не такий, отой що в пачках, пастоподібний - не раджу, а сиркову масу - тим пак, не їжте це, краще купуйте на ринку у перевіреного продавця найсвіжіший домашній сир. А щоби сир став ніжним та чізкейк вийшов танучим, мов сніжинка, - протираемо сир крізь сито чи дуршлаг з друбними вічками. Можна збити погружним блендером.
До сиру додаємо вершки, цукрову пудру та гарно вимішуємо.
Додаємо вимиті та обсушені ягоди та шматочки фруктів, знов перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілился у сирній масі.
Викладаємо сирну масу на пісочну основу, розподіляємо рівномірно та знов ставимо до холодильника на 2 години, доки вершки застигнуть та чізкейк буде тримати форму.Тоді можна прикрасити його верх ягодами та фруктами, як підкаже уява.
А щоб смачні прикарси не в’янули, розчиніть трохи желатину чи зробіть желе (на 50 мл води - чверть пакетика желе, або чайна ложка желатину), та змастіть верх чізкейка за допомогою кондитерського пензлика. Желе не дасть фруктам завітритися, а ще вони будуть гарно блищати.
Дістаємо чізкейк з холодильника безпосередньо перед тим, як подавати до столу. Обережно проводимо ножем між стінками форми та чізкейком, тоді розкриваємо форму та переміщуємо десерт на тацю.
Нарізаємо гострим ножем на порційні сегменти та лопаткою перекладаємо до тарілок.
Пригощаємося смачним ягідно-сирним десертом!